Sari la conținut
Forum Roportal
Florinx

Este posibil sa fiu infectat?

Postări Recomandate

Prietena mea a avut un partener cu care a facut sex neprotejat iar acum a facut cu mine. El are probleme mari cu ficatul din copilarie. Nu stiu exact ce, dar banuiesc ca are hepatita cronica B sau C. Poate sa fi luat virusul de la el si sa mi-l transmita mie? Ea nu are simptome. Ce e de facut in asemenea situatii? Analizele cand sunt relevante? Daca ea nu a avut hepatita poate sa aiba virusul si sa-l transmita?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Si pe ce te bazezi cand afirmi asa ceva?

 

Nu inteleg la ce te referi. Ea mi-a spus ca el are foarte mari probleme cu ficatul din copilarie. Ce altceva poate sa aiba decat o forma de hepatita cronica? Ea e proasta si nu stie exact ce are el, crede ca nu are nimic contagios.

In alta ordine de idei, nu ma intereseaza sa conversez aici cu nespecialisti, ci doar cu medici.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Te asteptam pe topicele de amor :yes:

Asteapta-ma, dar nu-ti promit nimic. Nu cred ca am timp si pentru tine!

 

Cei care nu se refera strict la subiect ar fi bine sa se abtina de la comentarii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic sa ne rezumam strict la problemele legate de hepatita. Sper ca intelegeti ca omul e disperat si pe buna dreptate. Eventualele bascalii vor fi foarte bine apreciate in Coltul Vesel.

 

Si acum raspunsul: nu poti stii ce a avut prietenul ei. Stiu insa ce puteti face voi: si tu si ea va faceti AgHbs, si antiHCV ca sa vedeti dc aveti vreuna dintre ele. Dc nu, vaccinati-va amandoi impotriva virusului B si bucurati-va ca ati avut noroc. Chiar nu ai ce face. Daca prietenul ei a avut B, se poate lua mai usor prin contact sexual. Virusul C se transmite teoretic, practic insa am auzit de putine persoane care sa fi luat prin contact sexual.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cu placere. Acum am remarcat ca erau mai multe intrebari:

Dc ea nu a luat virusul, nu avea cum sa ti-l dea tie. In practica, atat hepatita B cat si C rareori dau simptome. De obicei abia dupa 10-15 ani de la infectare apar primele semne. E foarte posibil ca unul din voi sa aiba si sa nu stie. Eu insa nu cred. Mai intai pt ca am increderea ca aveti peste 17-18 ani si atunci organismul scapa mai usor de virus (in cazul in care ati fost expusi). Oricum sunt oameni care au locuit 40 de ani impreuna si nu si-au infectat partenerul, chiar si nevaccinat. Eu zic ca cel mai bine sa mergeti sa va faceti AgHbs (antigen Hbs) si antiHCV (anticorpi HCV) si o sa stiti sigur dc aveti vreunul din voi. Eu sper ca nu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cam in cate zile de la contact sunt relevante analizele? Eu am vreo 12. De asta ma cam agit si eu, pentru ca stiu ca simptomele pot sa nu apara. Adica ea ar fi putut lua virusul fara sa aiba pana acum simptome si sa mi-l transmita si mie. Asa e? Eu am avut hep A si nu am chef si de B. Ar fi util sa fac vaccin acum pt B?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hallo Florinx,

am citit ca analizele sint la doua pina la trei saptamini relevante. Eu in locul tau m-as duce la doctor si as sta de vorba cu el despre problema care te framinta. Doar in acest fel poti sa te linistesti sau eventual sa faci ceva pentru sanatatea ta. Pentru ca in unele cazuri hepatita b decurge fulminant deci e foarte agresiva, asa ca nu mai sta si mergi la doctor. Fa-ti serologia pentru hepatita b si vezi daca nu ai deja anticorpi, atunci nu mai e necesar vaccinul.

Si inca ceva nici unul dintre noi nu a avut chef de B dar uita ca unii au mai mult ghinion decit ceilalti.

Deci sfatul meu este sa mergi la un doctor, scapi de frica si iei niste masuri sa te protejezi. Stiu din propia experienta ca unii barbati sint impotriva condoamelor dar mijlocul acesta scuteste de mai multe neplaceri, asta o sti si tu. Si chiar daca te vaccinezi impotriva HBV mai sint si alte chestii pe care le poti lua in acest fel.

Noi nu sintem doctori ci doar relatam din experienta propie sau din cele citite.

Iti doresc sa fi avut noroc de data asta!

Juliana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×