sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Rolul religiei in viata noastra Face vre-o diferenta religia? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 09 May 2006 - 07:49 AM

Vezi postareadan-marius, la May 8 2006, 08:14 PM, a spus:

Tocmai pentru ca nu fac parte din sistem pot afirma obiectiv ca religia crestina nu este cu nimic mai deosebita decit restul religiilor.
iar eu "fac parte din sistem" (sunt crestina din convingere) si pot sa spun cu obiectivitate si in cunostiinta de cauza ca "religia crestina nu este cu nimic mai deosebita decat restul religiilor", fiind cu totul deosebita pentru mine (asa cum familia mea este cu totul speciala pentru mine - acest exemplul l-am dat ca sa intelega si ateii ce spun)

Vezi postareadan-marius, la May 8 2006, 08:14 PM, a spus:

te intrebam de ce oamenii sint rai, pentru ca in majoritatea nu exista nici o urma de rautate.
urme de rautate exista in toti oamenii: uita-te la coada la mezeluri, la urcare in tramvai, in sala de asteptare la cabinetul medical...
0

#12 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 09 May 2006 - 10:08 AM

Vezi postareadan-marius, la May 8 2006, 06:14 PM, a spus:

Tocmai de aia te intrebam de ce oamenii sint rai, pentru ca in majoritatea nu exista nici o urma de rautate

...majoritatea?mhm,daca nu cunosti ce gandeste un om il consideri bun si fara "nici o urma de rautate".Iti trebuie sa stai un pic mai mult intre oameni ca sa vezi ce le poate mintea.Fa experimentul asta...socoteste-ti intr-o zi de cate ori ai gandit la ce nu ai,la ce ai vazut pe strada ,sau la ce parere ai tu despre unii oameni.

Citeaza

Da, de la gindire incepe totul. Dar fara o vointa suficient de puternica, tot degeaba.

Da,de la gandire incepe totul.Vointa duce la fapte ,dar gandirea uneori(sau de cele mai multe ori) e un pacat in sine :flowers: pentru ca din inima vin toate lucrurile,si atunci cand gandesti ceva,esti sincer cu tine insati,si deci spui ceea ce esti tu cu adevarat.Faptul ca un barbat isi poate ura sotia dar fara sa i-o arate,nu schimba cu nimic situatia.Ura e tot acolo,si ea il va impiedica sa fie ceea ce trebuie sa fie.

Citeaza

Tocmai pentru ca nu fac parte din sistem pot afirma obiectiv ca religia crestina nu este cu nimic mai deosebita decit restul religiilor.

Pai daca nu faci parte din sistem,si nu ai experimentat,nu poti spune sau sti ce cred crestinii(ma refer la cei sinceri)Religia crestina nu e diferita ,dar trairea crestina este.Nu vorbesc despre crestinism,ci despre crestinii devotati,fie ca ei sunt o mie in toata lumea sau un milion.Dpdv,personal,credinta cresina are un IMENS impact asupra oamenilor.

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 09 May 2006 - 10:11 AM

0

#13 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 09 May 2006 - 02:38 PM

Vezi postareaMariaB, la May 9 2006, 08:49 AM, a spus:

iar eu "fac parte din sistem" (sunt crestina din convingere) si pot sa spun cu obiectivitate si in cunostiinta de cauza ca "religia crestina nu este cu nimic mai deosebita decat restul religiilor", fiind cu totul deosebita pentru mine (asa cum familia mea este cu totul speciala pentru mine - acest exemplul l-am dat ca sa intelega si ateii ce spun)

Pentru un credincios e normal ca religia din care face parte sa fie mai importanta decit altele, insa nu este normal sa considere ca e singura religie buna iar restul sint nimicuri. Toate religiile furnizeaza raspunsuri la intrebarile si problemele cotidiene si toate au acelasi rol in viata adeptilor lor.

Vezi postareaMariaB, la May 9 2006, 08:49 AM, a spus:

urme de rautate exista in toti oamenii: uita-te la coada la mezeluri, la urcare in tramvai, in sala de asteptare la cabinetul medical...

Am vazut nepasare, am vazut indiferenta, si chiar uneori egoism dar rautate n-am vazut. In schimb am vazut rabdare, intelegere, uneori respect.
0

#14 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 09 May 2006 - 03:03 PM

Vezi postareadan-marius, la May 9 2006, 01:38 PM, a spus:

Am vazut nepasare, am vazut indiferenta, si chiar uneori egoism dar rautate n-am vazut. In schimb am vazut rabdare, intelegere, uneori respect.

si cam ce inseamna indiferenta,egoism...nepasare?

tu chair iei cuvantul "rautate" mot-a-mot ? :yes:
0

#15 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 09 May 2006 - 03:32 PM

Vezi postareaannacondor, la May 9 2006, 11:08 AM, a spus:

...majoritatea?mhm,daca nu cunosti ce gandeste un om il consideri bun si fara "nici o urma de rautate".Iti trebuie sa stai un pic mai mult intre oameni ca sa vezi ce le poate mintea.

Lucrez cu oamenii de ceva timp si stiu ce le poate mintea.

Fa experimentul asta...socoteste-ti intr-o zi de cate ori ai gandit la ce nu ai,la ce ai vazut pe strada ,sau la ce parere ai tu despre unii oameni.

Daca m-as gindi (adica in mod constant) la ce nu am sau la ce parere am despre oameni (in general dar si in particular) as pierde timpul de pomana... si nu am asemenea obiceiuri. Iar ceea ce vad pe strada nu ma afecteaza chiar atit de puternic ca sa ma gindesc prea mult la ele.

Da,de la gandire incepe totul.Vointa duce la fapte ,dar gandirea uneori(sau de cele mai multe ori) e un pacat in sine :nep: pentru ca din inima vin toate lucrurile,si atunci cand gandesti ceva,esti sincer cu tine insati,si deci spui ceea ce esti tu cu adevarat.Faptul ca un barbat isi poate ura sotia dar fara sa i-o arate,nu schimba cu nimic situatia.Ura e tot acolo,si ea il va impiedica sa fie ceea ce trebuie sa fie.

Gindurile se formeaza in creier, nu in inima. Iar daca un barbat simte asta pentru sotia lui inseamna ca e bolnav... sau casatorit din interes.

Pai daca nu faci parte din sistem,si nu ai experimentat,nu poti spune sau sti ce cred crestinii(ma refer la cei sinceri)Religia crestina nu e diferita ,dar trairea crestina este.Nu vorbesc despre crestinism,ci despre crestinii devotati,fie ca ei sunt o mie in toata lumea sau un milion.

Am avut suficiente contacte cu crestinii si am o capacitate de observatie suficient de buna pentru a-mi da seama ce simt crestinii chiar daca nu sint crestin.

Dpdv,personal,credinta cresina are un IMENS impact asupra oamenilor.

Asupra mea nu are nici un efect. Si sint om.

Vezi postareaannacondor, la May 9 2006, 04:03 PM, a spus:

si cam ce inseamna indiferenta,egoism...nepasare?

tu chair iei cuvantul "rautate" mot-a-mot ? :doh:

Prin rautate inteleg o actiune intentionata de a face rau. Dar cind te gindesti numai la tine tinzi sa le faci rau la altii fara sa vrei, sau chiar fara sa iti dai seama.

Dar ar fi bine sa nu fim prea :yes:.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) De ce este atat de populara Kabbalah? aLat  25 13.839