sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Imprimanta Lexmark Z13 se mai merita sa investesc in ea? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   e-X-plorer 

• ochiul critic uneori necesar
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-January 06

Scris 04 May 2006 - 10:22 PM

Salut! Am un nenorocit de Lexmark Z13, model de acum 3-4 ani, cumparata acum ~2 ani si nefolosita de peste 1 an jumate. Imi amintesc ca la inceput tragea exceptional, chiar si poze profesionale, dar am incetat s-o mai folosesc pt ca la nici 6 luni de la cumpararea ei, am primit cadou un Canon Pixma IP 1100, ceva super-meseriash la vremea respectiva, dar care Canon i l-am dat lu' sor-mea si asa ramas tot cu imprimanta veche... :spiteful:

Problema e urmatoarea: Mi-a ramas 1 cartus color, mi-a mai dat si un prieten pe degeaba inca un cartus, tot color si tot original de la Lexmark, doar ca la nici unul dintre acestea, daca le bag in imprimanta, nu mi se mai printeaza nimic, mai exact imprimanta merge normal ca si cum ar printa, dar foaia imi iese absolut GOALA! Din cate stiu, ambele cartuse fiind mai vechi de 1 an de zile, e foarte posibil ca tushul din ele sa se fi uscat, dar cum un cartus color pt imprimanta mea costa de la 75 la 125 RON, ma gandeam sa reincarc macar pe unul din cele 2, dar si aici e posibil sa ma risc si sa dau 25-30RON degeaba, mai ales ca softul ei de instalare imi arata pt ambele "full available cartridge".

Mai nasol, azi am fost pe la cateva service-uri din oras, specializate pe imprimante iar tipii de acolo mi-au zis ca e posibil ca in timpul asta de nefolosire sa se fi stricat si cap-ul de la imprimanta (!?), caz in care n-ar fi suficient sa cumpar un cartush nou ca sa nu mai vb de reincarcare. Bineinteles ca majoritatea m-au invitat sa vin cu ea la ei in service... :cowboy:

Voi ce-mi recomandati sa fac cu ea,? Pe cat posibil, sa-mi datzi solutii care sa nu ma coste mai mult de 70-80 RON pt ca la 1milion si ceva deja incep sa se gaseasca imprimante noi... :nep: PLSS, grabitzi-va ca ma gabesc si eu! :nep:

Aceasta postare a fost editata de e-X-plorer: 04 May 2006 - 10:26 PM

0

#2 Utilizator offline   skipy 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 04-May 06

Scris 05 May 2006 - 08:28 AM

salut,in ziua de azi tehnica a evoluat si preturile au inceput sa creasca,la fel si concurenta,care duce in consecinta la o gama larga de produse.cele ieftine au o durata medie de folosinta de 1 an,imagineaza-ti ca la 1 milion si,poti printa un an,poti schimba consumabile,dar nu te poate duce la infinit(e o bucata de plastic cu o placa de baza cu un minim de piese)(cost producator f scazut).Iti recomand ca sa gasesti la cineva o imprimanta echivalenta (functionala)si sa o incerci cu,cartusele ei.Daca merita sa investesti?putin probabil sa se strice din cauza ca nu a mai fost folosita,mai degraba cand ai pus un cartus gol,uscat,s-a produs defectul.Chiar daca cumperi cartusele sa nu uiti uzura aparatului,daca cumperi una noua(pretul e peste putin cat cartusele)ai si garantie 1 an,asa,daca nu,cumperi cartusele si,poate,te lasa imprimanta.
Iti recomand un lexmark Z-617 la pretul de 1.480.000 lei
Model: Z617 Alte produse Lexmark

Scurta descriere:
Lexmark Z617 imprimanta Inkjet Color

Date tehnice:

Functii: Imprimanta
Tehnologie: Thermal Inkjet, 4 Color Inkjet
Format: A4
Viteza A/N [ppm]: 14
Viteza color [ppm]: 8
Rezolutie [dpi]: 4800 x 1200
Interfata: USB 2.0
Capacitate hartie: 100
Dimensiuni: 135 x 404 x 216 mm

daca totusi vrei sa te uiti si la alte modele,iti recomand siteul www.stonet.ro au preturi mici
rel.tel 746.02.87 sau 0720202299 :ok:
0

#3 Utilizator offline   e-X-plorer 

• PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 05 May 2006 - 09:05 PM

Ok, mersi mult. Mai astept cateva zile poate gasesc pe cineva cunoscut care are Lexmark pe-acasa si sa incerc cu cartusele lui, daca nu ramane si ideea ta in picioare. Oricum, daca e sa ma uit numai la pretz, ajung si sub 130RON cel putzin din ce oferte am vazut eu prin Metro. :spiteful:

Aceasta postare a fost editata de e-X-plorer: 05 May 2006 - 09:07 PM

0

#4 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 07 May 2006 - 03:31 PM

Vezi postareaskipy, la May 5 2006, 09:28 AM, a spus:

daca totusi vrei sa te uiti si la alte modele,iti recomand siteul www.stonet.ro au preturi mici
rel.tel 746.02.87 sau 0720202299 :blink:

Reclama oare? :ok:

Anyway.. la cat sunt acum imprimantele noi.. mai bine faci o investitie noua. 8)
0

#5 Utilizator offline   shuvei 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 08-May 06

Scris 09 May 2006 - 01:09 AM

Vezi postareae-X-plorer, la May 4 2006, 11:22 PM, a spus:

Salut! Am un nenorocit de Lexmark Z13, model de acum 3-4 ani, cumparata acum ~2 ani si nefolosita de peste 1 an jumate. Imi amintesc ca la inceput tragea exceptional, chiar si poze profesionale, dar am incetat s-o mai folosesc pt ca la nici 6 luni de la cumpararea ei, am primit cadou un Canon Pixma IP 1100, ceva super-meseriash la vremea respectiva, dar care Canon i l-am dat lu' sor-mea si asa ramas tot cu imprimanta veche... ;)

Problema e urmatoarea: Mi-a ramas 1 cartus color, mi-a mai dat si un prieten pe degeaba inca un cartus, tot color si tot original de la Lexmark, doar ca la nici unul dintre acestea, daca le bag in imprimanta, nu mi se mai printeaza nimic, mai exact imprimanta merge normal ca si cum ar printa, dar foaia imi iese absolut GOALA! Din cate stiu, ambele cartuse fiind mai vechi de 1 an de zile, e foarte posibil ca tushul din ele sa se fi uscat, dar cum un cartus color pt imprimanta mea costa de la 75 la 125 RON, ma gandeam sa reincarc macar pe unul din cele 2, dar si aici e posibil sa ma risc si sa dau 25-30RON degeaba, mai ales ca softul ei de instalare imi arata pt ambele "full available cartridge".

Mai nasol, azi am fost pe la cateva service-uri din oras, specializate pe imprimante iar tipii de acolo mi-au zis ca e posibil ca in timpul asta de nefolosire sa se fi stricat si cap-ul de la imprimanta (!?), caz in care n-ar fi suficient sa cumpar un cartush nou ca sa nu mai vb de reincarcare. Bineinteles ca majoritatea m-au invitat sa vin cu ea la ei in service... :o:

Voi ce-mi recomandati sa fac cu ea,? Pe cat posibil, sa-mi datzi solutii care sa nu ma coste mai mult de 70-80 RON pt ca la 1milion si ceva deja incep sa se gaseasca imprimante noi... :cry: PLSS, grabitzi-va ca ma gabesc si eu! :lol2:

:) Poti face o ultima incercare inainte de a renuntza definitiv la ea. Nefiind folosita de mult timp s-a uscat tushul in capul imprimantei, ceea ce in 98% din cazuri inseamna ...decesul ei 8) Totusi i-ti pot spune ce am incercat si reusit eu: La o imprimanta Canon, un amic al meu folosea pentru umplerea cartusului de negru, cerneala neagra Pelican (pentru capilare fine) si functiona si era de 6 ori mai ieftina ca un refil. Am incercat si eu, dar fiind distrat am cumparat tush negru Pelican :flowers: Imediat dupa incarcare imprimanta a functionat perfect, chiar mai bine ca si cu cartusul ei original (se vedea mult mai bine tushul la imprimare, mai contrastat) A doua zi cind am vrut sa listez: tzeapa!... aparent lista, dar pe hirtie nu aparea nimik. Nu mi-a fost greu sa-mi dau seama ce prostie am facut :o: Stiam ca erau toate sansele posibile sa fi infundat capul cu tush si ..gata, trebuia alt cap care costa 85% din pretzul imprimantei. Cum nu aveam nimic de pierdut, am luat capul, am scos cartushul din el si am bagat capul infundat intr-un vas cu apa caldutza unde l-am lasat pina a doua zi, dupa care l-am scos, scuturat bine de apa, remontat cartushul si proba de listare. Dupa 4-5 listari si-a revenit incet incet iar la a 9-10 incercare functiona perfect...
Incearca si tu, s-ar putea sa-l potzi salva...daca nu, nu mai sta pe ginduri si cumparatzi alta...nu merita sa investesthi in ea, pentru ca o sa ieshi peste pretzul uneia noi..si cine stie ce mai crapa la ea... ;)
0

#6 Utilizator offline   e-X-plorer 

• PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 09 May 2006 - 09:34 PM

Va multumesc pt sfaturi/idei dar UITE aca pana la urma am rezolvat toata treaba cu doar 7RON! :doh: Bineinteles ca nu ma asteptam sa scap asa ieftin dar am avut noroc cu faptul ca unul din cartuse, desi avea cerneala din el, facuta, efectiv, ciment, partea "cimentata" nu ocupa (dupa cum au spus baietzii de la reincarcare) nici 1/3 din capacitatea lui, asa ca am reusit sa recuperez cartusul la o suma modica! Nu eram prea bucuros nici cand am venit cu cartushul reincarcat acasa, dar: Surpriza! Functioneaza ca noua! :yes: Pana acum am tras ~20 de pagini, ce-i drept doar in negru, dar cel putzin momentan, nici nu ma mai gandesc sa-mi iau Canon ! Ce mai...Lexmark Reloaded! :nep:

P.s.: La modelele low-end de Lexmark, cel putzin la asta care il am eu (Z13) faza e urmatoarea: capul se afla inclus in cartush! Din aceasta cauza sunt si de 3-4 ori mai scumpe decat consumabilele de Epson sau Canon, adik d ela 90RON in sus pt un cartush color original. Pe de alta parte, partea electronica/logica de redare nefiind inclusa in imprimanta, ci in cartush, sunt mult mai putzine sanse ca ea sa se strice stand... Ce mai pot spune acum este doar sa nu fie o minune de 3 zile. :nep:
0

#7 Utilizator offline   d4nutzu 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 12-June 06

Scris 12 June 2006 - 12:00 PM

Salut. Aceeasi problema o am si eu cu un Lexmark z602. Nu am folosit'o de ceva timp si acum am cumparat un cartus nou (Negru). L'am instalat dar cand dau sa printeze imi scoate pagina goala. Partea nasoala a lucrurilor e ca imi trebuie neaparat pt a scoate lucrarea de licenta si nu stiu daca va fi gata in timp util daca e sa o duc la service. Daca stiti vreo solutie..............
0

#8 Utilizator offline   e-X-plorer 

• PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 12 June 2006 - 10:45 PM

:yahoo:

Vezi postaread4nutzu, la Jun 12 2006, 01:00 PM, a spus:

Salut. Aceeasi problema o am si eu cu un Lexmark z602. Nu am folosit'o de ceva timp si acum am cumparat un cartus nou (Negru). L'am instalat dar cand dau sa printeze imi scoate pagina goala. Partea nasoala a lucrurilor e ca imi trebuie neaparat pt a scoate lucrarea de licenta si nu stiu daca va fi gata in timp util daca e sa o duc la service. Daca stiti vreo solutie..............

Eu chiar acum 3 zile am terminat o lucrare de licentza de-a unui prieten de-al meu. :cry: Fa si tu ce-am facut si eu (vezi postul meu d emai sus) eventual intereseaza-te daca exista vreun magazin din retzeaua Arexim la tine in oras. Pe mine, se pare, ca numai aia au reusit sa ma rezolve. Si la numai 7RON reincarcare tus negru si 12,5RON, color. Si nu te mai lua dupa majoritatea vanzatorilor si bagatorilor de seama de la magazinele de specialitate. Majoritatea centrelor de reincarcare cartuse ofera si consumabile noi spre vanzare, asa ca... Sincer, eu am reusit sa fac sa mearga un cartus 10N0026 color nefolosit de peste 1 an de zile! Unul ca asta, nou, m-ar costa peste 1 000 000 de lei vechi.
0

#9 Utilizator offline   Corydalis 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-January 07

Scris 24 March 2007 - 02:27 PM

Vezi postareae-X-plorer, la Jun 12 2006, 10:45 PM, a spus:

:spiteful:
Eu chiar acum 3 zile am terminat o lucrare de licentza de-a unui prieten de-al meu. :crazy: Fa si tu ce-am facut si eu (vezi postul meu d emai sus) eventual intereseaza-te daca exista vreun magazin din retzeaua Arexim la tine in oras. Pe mine, se pare, ca numai aia au reusit sa ma rezolve. Si la numai 7RON reincarcare tus negru si 12,5RON, color. Si nu te mai lua dupa majoritatea vanzatorilor si bagatorilor de seama de la magazinele de specialitate. Majoritatea centrelor de reincarcare cartuse ofera si consumabile noi spre vanzare, asa ca... Sincer, eu am reusit sa fac sa mearga un cartus 10N0026 color nefolosit de peste 1 an de zile! Unul ca asta, nou, m-ar costa peste 1 000 000 de lei vechi.

Si eu am Lexmark X1190 dar s-au uscat cartusele
In Bucuresti exista un astfel de magazin
0

#10 Utilizator offline   BlackAngel 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-January 06

Scris 27 March 2007 - 06:35 PM

salut :friends:
Nu am avut rabdare sa citesc intregul post dar din cate am observat faza e ca e cam "ceau" imprimanta. eu lucrez la un astfel de service autorizat si iti spun ca nu se merita sa mai investesti, odata ce sa uscat capul e gata cartusul acela, si unul nou face cat imprimanta, asa ca ....
In ori ce caz evita Lexmark e cel mai prost si cel mai scump la cartuse. O data uscate cartusele de Lexmark sunt foarte greu de desfundat practic imposibil.
Bafta
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi BLOCK