sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

de ce avem nevoie sa credem? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 01 May 2006 - 07:14 PM

[font=Arial]sunt un boboc in forum, la cateva intrebari am raspuns deja...si iata ca am constatat preocuparea voastra legata de crredinta, religie,...de ce?de ce trebuie sa avem un crez, oricare ar fi el?
recunosc ca imi pun aceasta inrebare de ceva timp si de fiecare data gasesc un alt raspuns...asa ca va rog si pe voi,...nu/mi dati primul raspuns...ci doar pe cel de/al doilea?! ok? [size=5]
0

#2 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 01 May 2006 - 09:05 PM

Vezi postarearaulmaniac, la May 1 2006, 08:14 PM, a spus:

de ce trebuie sa avem un crez, oricare ar fi el?

Pentru ca asta da un sens vietii. Ce sens ar avea viata daca nu ai crede in nimic?
0

#3 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-November 05

Scris 01 May 2006 - 11:59 PM

Vezi postareacatelusulschiop, la May 1 2006, 10:05 PM, a spus:

Pentru ca asta da un sens vietii. Ce sens ar avea viata daca nu ai crede in nimic?

Da, asa este. Acum depinde de crez. dat fiind ca intrebarea a fost pusa la "religie si spiritualitate", banuiesc ca una dintre interpretari poate fi: " de ce trebuie sa avem un crez divin?" sau "de ce trebuie sa credem intr-o forta superioara noua?". :o:
0

#4 Utilizator offline   Pixelut 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-March 05

Scris 02 May 2006 - 12:37 AM

Mircea Eliade vorbeste deja de homo religiosous, de un reflex religios, care ne face sa il cautam pe Dumnezeu. Greu de probat, totusi iata cateva aspecte interesante:

- societatile totalitare care au incercat sa-l elimine religia din sistemul lor si-au dezvoltat o falsa religie, cu accente puternice de adoratie

- marxismul a lansat teoria ca religia ar fi aparut la un moment dat pe scena umanitatii ca un instrument de opresiune al unei clase exploatatoare (clerul). Celebra exploatare a omului de catre om. Daca teoria marxismului e corecta atunci ar trebui ca inainte de aceasta aparitie sa existe o perioada considerabila lipsita de manifestari religioase. Ori istoria nu inregistreaza nici o perioda de acest gen.

- ateismul a aparut ulterior, fiind mai mult o forma de protest impotriva religiei.
0

#5 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 02 May 2006 - 01:02 AM

Oamenii au nevoie sa creada pentru a obtine siguranta intr-o lume pe care o considera foarte nesigura.

Vezi postareaPixelut, la May 2 2006, 01:37 AM, a spus:

Mircea Eliade vorbeste deja de homo religiosous, de un reflex religios, care ne face sa il cautam pe Dumnezeu. Greu de probat, totusi iata cateva aspecte interesante:

- societatile totalitare care au incercat sa-l elimine religia din sistemul lor si-au dezvoltat o falsa religie, cu accente puternice de adoratie

Exemple?

- marxismul a lansat teoria ca religia ar fi aparut la un moment dat pe scena umanitatii ca un instrument de opresiune al unei clase exploatatoare (clerul). Celebra exploatare a omului de catre om. Daca teoria marxismului e corecta atunci ar trebui ca inainte de aceasta aparitie sa existe o perioada considerabila lipsita de manifestari religioase. Ori istoria nu inregistreaza nici o perioda de acest gen.

Istoria nu inregistreaza asta pentru simplul motiv ca manifestarile religioase exista de prea multa vreme. E mai usor sa le inregistrezi pe ele decit lipsa lor.

- ateismul a aparut ulterior, fiind mai mult o forma de protest impotriva religiei.

Ateismul a existat intotdeauna intr-o forma sau alta.
0

#6 Utilizator offline   Pixelut 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-March 05

Scris 02 May 2006 - 07:35 AM

Vezi postareadan-marius, la May 2 2006, 02:02 AM, a spus:

Istoria nu inregistreaza asta pentru simplul motiv ca manifestarile religioase exista de prea multa vreme. E mai usor sa le inregistrezi pe ele decit lipsa lor.

Maniferstarile religioase apar odata cu primele artefacte umane.

Vezi postareadan-marius, la May 2 2006, 02:02 AM, a spus:

Ateismul a existat intotdeauna intr-o forma sau alta.

Nu, ateismul a aparut ca o negare a religiei. A aparut ulterior.
0

#7 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 02 May 2006 - 07:51 AM

Vezi postareacatelusulschiop, la May 1 2006, 10:05 PM, a spus:

desigur, insa si dragostea da un sens vietii...si totusi nu ne multumim doar ca ea
0

#8 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 02 May 2006 - 08:02 AM

ok! practica religioasa este atestata incepand din comuna primitiva, cand sunt mentionate primele inmormantari, vopsirea cadavrelor cu ocru si un inventar al celui decedat, continua in functie de continent cu aparitia primelor zeitati si sanctuare si ajungem la crestinitate asa cum o cunoastem astazi, insa... nevoia de divinitate in acest secol al informatiei si tehnologie imi apare usor bizara.
sigur una este sa crezi intr/un Dumnezeu creator al tuturor lucrurulior si alta este fervoarea religioasa de care dam dovada in prezent...mai mult ea degenerand in conflicte interconfesionale.
desigur libertatea de care dispunem ne da dreptul intre a fi credincios sau a fi ateu...si totusi majoritatea alegem doar prima cale. nu stiu poate este ceva ce tine de ancestral, de mostenire, de ceea ce invatam inca de la nastere...sau poate chiar de Sf duh coborat asupre fiecaruia dintre noi.
iata dupa toate aceste ...in mintea mea intrebarea inca persita...DE CE?
0

#9 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 May 2006 - 08:05 AM

Avem nevoie sa credem pentru ca suntem limitati, pentru ca vedem in jurul nostru manifestari dincolo de intelegerea noastra, carora incercam sa le dam o explicatie stiintifica, dar care nu intotdeauna ne multumeste..si atunci dam vina pe cineva mai puternic. Dan o sa zica ca nu toata lumea si sunt de acord. Cei mai slabi de inger :o:
Asta ar fi explicatia ...ceva mai rationala.
Aia "irationala" si cu iz puternic de fanatism este ca avem nevoie sa credem pentru ca venim de la Dumnezeu si n-avem cum sa fim altfel.
Pascal spunea ca fiecare om are in el un gol in forma de Dumnezeu. Nevoia de a umple acel gol ne duce la credinta.
0

#10 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 May 2006 - 08:16 AM

Vezi postarearaulmaniac, la May 2 2006, 08:51 AM, a spus:

desigur, insa si dragostea da un sens vietii...si totusi nu ne multumim doar ca ea

dragostea e mai mult decat de ajuns... DAR aici nu vorbesc de dragostea altora ci de dragostea ta. Daca o practici se chiama ca faci voia lui Dumnezeu, chiar daca poate nu crezi in El.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) suicidul ca pacat tass  101 18.661
Topic inchis Atasamente Cele 10 "porunci" ale lui Toma necredinciosu
... la care trebuie sa raspunda credinciosii!
Sikaryan  39 11.628
Topic inchis De ce ştiinţa nu poate anula religia,
"cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam"
Cleric Prestųn  46 12.300
Hot Topic (New) Natura omului: Trupul, sufletul si spiritul nelu28  22 9.228
Topic inchis căsătorie şi religie....
ţi-ai schimba credinţa pentru partener?
vesperala  25 18.054