sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

bolile ogarilor- ajutor! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Netty 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-January 06

Scris 30 April 2006 - 06:58 PM

Dragi prieteni ai animalutelor!
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat.Am un ogar Whippet care a implinit cinci ani in martie.Este culoarea standard (alb cu pete maronii,cum e cel de pe cutia de calciu canin Lavet).
In fiecare primavara a facut o usoara faringita din cauza faptului ca alearga cu viteza mare (la tara,unde avem o proprietate),dar scapa de ea usor cu medicatie minima.Anul acesta,insa,a fost tratat cu penicilina,paracetamol si expectorante,dar boala lui treneaza mult si nu mai am incredere in nimeni.A slabit circa 3 kg,daca nu mai mult,e somnolent si nu mai e dispus sa alerge ca inainte,iar in masina sta intins mai mult pe locul lui,cind inainte era numai ochi si urechi la trafic.Am impresia ca are aritmie cardiaca.Daca cineva cunoaste mai multe despre aceasta rasa, daca a avut probleme cu un asemenea ciine i-as fi f.recunoscatoare daca mi-ar da sfaturi.Cunoasteti o clinica accesibila,dar serioasa din Bucuresti?El a fost in grija unui medic de la UMV,dar as dori si parerea altcuiva.Mentionez ca nu mai are nici apetitul anterior,e selectiv,mofturos.Nu vomita,nu are scaune deosebite,nu are boli de piele,vederea ii e buna,auzul la fel,doar ca acum arata jalnic,parca i s-au topit muschii si figura eleganta,pe care o admirau trecatorii.Este vaccinat si deparazitat.Mii de multumiri,N
0

#2 Utilizator offline   slow&sperios 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-February 06

Scris 01 May 2006 - 11:48 AM

Eu am un afghan de 9 ani, si pana acum nu am avut probleme de sanatate cu el.
Cel putin nimic patologic.
Din pacate nu sunt din Buc., asa ca in privinta unei clinici nu te pot ajuta.
Oricum, ca si o incurajare, sa stii ca toti ogari sunt cu cele mai putine probleme de sanatate.
0

#3 Utilizator offline   Netty 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-January 06

Scris 03 May 2006 - 09:59 PM

Acesta este ogarasul bolnavior.

Se numeste Edi si are 5 ani.

Fisiere atasate

0

#4 Utilizator offline   slow&sperios 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-February 06

Scris 05 May 2006 - 08:03 AM

Vezi postareaNetty, la May 3 2006, 09:59 PM, a spus:

Acesta este ogarasul bolnavior.

Se numeste Edi si are 5 ani.

Sa-ti traiasca inca 15 ani.
Oricum, nu fa rabat la bani daca vine vorba de sanatatea lui Edi.
Goni (afganita mea) a avut o infectie urata la o unghie de la piciorul drept din fata.Din cauza parului abundent, nu am depistat-o, cu atat mai mult cu cat nici nu schiopata.accidental am observat infectia si am fost la veterinar pentru extirparea unghiei.
Problemele au continuat, s-a dezvoltat o formtiune tumorala pe deget, si dupa o luna a trebuit amputat tot degetul.
Ceea ce a fost etraordinar a fost comportamentul lui Goni in perioada de convalescenta.Nici macar o data nu a incercat sa-si sfasie pansamentul de pe picior, asa ca nu a fost nevoie de guler.Si mai mult, cu toate ca durerea disparuse la doua-trei zile dupa amputare si nu mai schiopata, de fiecare data cand schimbam pansamentul, evita sa puna piciorul bolnav pe pamant, mergea in trei labe, si imediat dupa ce o pansam, revenea la un mers absolut normal.
In concluzie, nu te uita la bani, mergi la doctorii cei mai buni, si ai incredere in Edi, pentru ca asa cum am mai spus, ogarii au o rezistenta foarte buna la boli.
Multa bafta
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Cumpar Jack Russell Terrier beniamin81  5 3.166
Topic inchis Atasamente PIERDUT
CATELUSA SUZI
eduard  1 1.122
Topic inchis Cruzime fara limita
chiar nu putem face nimic?
realtv  38 12.462
Topic inchis Schnautzer urias
Caut...
mikininam  1 2.776
Topic inchis Atasamente Petitie..ajutati pt schimbare!
e nevoie doar de o semnatura..
Shadow and Light  26 8.774