sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Pentium II la 400Mhz cu viteza max. de 950Mhz! Cum as putea sa-i fac overclock?! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   e-X-plorer 

• ochiul critic uneori necesar
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-January 06

Scris 28 April 2006 - 11:04 PM

...Poate sunt eu naiv, dar cert este ca am avut zeci de calculatoare pe mana chiar daca numai 2-3 dintre aceste au fost ale mele! Dar procesor mai flexibil ca asta care pana acum cateva saptamani practic nu stiam "ce ducea" sincer sa fiu, nu am mai intalnit!

[ Processors / Pentium® II processor 400 MHz ]

Processor Properties:
Manufacturer Intel
Version Pentium® II processor 400 MHz
External Clock 100 MHz
Maximum Clock 950 MHz
Current Clock 400 MHz
Type Central Processor
Voltage 2.8 V
Status Enabled
Upgrade Slot 1
Socket Designation J22

CPU Properties:
CPU Type Intel Pentium II, 400 MHz (4 x 100)
CPU Alias Deschutes, A80523
CPU Stepping dB0
L1 Code Cache 16 KB
L1 Data Cache 16 KB
L2 Cache 512 KB (Built-In, Half-Speed)

...Mentionez ca reportul de mai sus este rezultatul scanarii sistemului cu AIDA 32 System Scanner, nu stiu daca ati auzit de programelul asta dar mie unul mi s-a parut destul de interesant. Acum chiar m-ar interesa sa stiu daca chiar as putea sa-i fac overclock pana la puterea maxima indicata acolo, adica 950Mhz sau macar pe aproape. Pe langa asta, mai mentionez ca este vorba de un Compaq Deskpro, deci un sistem firmware, care in afara de niste RAM in + si un CD-RW nou a fost "conservat" in configuratia originala si care, nu stiu cati stiti asta, are propriul BIOS, adica in loc de clasicul Energy BIOS, are ROMPAQ Bios o varietate de BIOS care are cu totul alte setari si optiuni. In care, bineinteles ca m-am uitat cat s-a putut de atent si n-am gasit nicaieri cum sa-i fac overclock din BIOS asa cum au facut majoritatea.

...Prin urmare, sper sa am noroc si sa se gaseasca cineva mai smart aici pe forum care sa-mi dea si mie un sfat, o varianta ceva, pls! Ms anticipat! :tease:

Aceasta postare a fost editata de e-X-plorer: 28 April 2006 - 11:07 PM

0

#2 Utilizator offline   e-X-plorer 

• PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 01 May 2006 - 11:03 PM

Chiar nu se gaseste nimeni?!?!? Haydetzi may, nu se poate... :o:
0

#3 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 05 May 2006 - 02:05 PM

Vezi postareae-X-plorer, la May 2 2006, 12:03 AM, a spus:

Chiar nu se gaseste nimeni?!?!? Haydetzi may, nu se poate... :spiteful:

Nu prea cred ca pe o placa de bază Compaq ai sa poti mari frecventa pe FSB. Multiplicatorul e blocat din procesor la generatia aceea, din cate stiu eu, asa ca FSB-ul ramane singura posibilitate de overclocking, dar pe o placa de baza produsa de vreun taiwanez, nu pe placa de la Compaq.
Cauta identificarea inscrisa pe procesor ( un sir de forma SL2HA sau SL357, de exemplu ) ca sa vezi ce trebuia sa fie acel procesor, din punctul de vedere al lui Intel. După care se poate discuta concret.

Chestia cu "Maximum Clock 950 MHz" se refera la seria Deschutes, nu la exemplarul de procesor pe care-l ai.

Aceasta postare a fost editata de harald: 05 May 2006 - 02:07 PM

0

#4 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 16 May 2006 - 03:44 PM

Na, mai , si eu am tot Compaq Deskpro, cu proc pII pe slot la 350, si jumperii de pe motheboard spun maxim de 500. Bininteles, cand is schimb, nu mai booteaza - ii urasc pe Intel ca au blocat functia!! Stiti cum se face overclock? Sau trebe sa va mai spun ceva despre comp?
0

#5 Utilizator offline   e-X-plorer 

• PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 16 May 2006 - 10:37 PM

Vezi postareaharald, la May 5 2006, 03:05 PM, a spus:

Nu prea cred ca pe o placa de bază Compaq ai sa poti mari frecventa pe FSB. Multiplicatorul e blocat din procesor la generatia aceea, din cate stiu eu, asa ca FSB-ul ramane singura posibilitate de overclocking, dar pe o placa de baza produsa de vreun taiwanez, nu pe placa de la Compaq.
Cauta identificarea inscrisa pe procesor ( un sir de forma SL2HA sau SL357, de exemplu ) ca sa vezi ce trebuia sa fie acel procesor, din punctul de vedere al lui Intel. După care se poate discuta concret.

Chestia cu "Maximum Clock 950 MHz" se refera la seria Deschutes, nu la exemplarul de procesor pe care-l ai.

Ok, dar ce vrei sa spui cu seria Deschutes?!... Daca ai ceva informatii concrete si de ajutor vizavi de procesoarele Deschutes, chiar ti-as fi recunoscator.
0

#6 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 21 May 2006 - 09:20 PM

Vezi postareae-X-plorer, la May 16 2006, 11:37 PM, a spus:

Ok, dar ce vrei sa spui cu seria Deschutes?!... Daca ai ceva informatii concrete si de ajutor vizavi de procesoarele Deschutes, chiar ti-as fi recunoscator.

Ce te-ar interesa, concret, in legatura cu Deschutes ? Presupun ca poti gasi pe Internet tot ce as putea spune eu, asa ca nu prea inteleg despre ce informatii concrete e vorba. Identificarea aceea, gen SL357, ar putea fi mult mai explicita. Gaseste identificarea inscrisa pe procesorul tau si poti afla mult mai exact la ce te poti astepta de la el.

http://www.cpu-world...ium%20II-2.html

Aceasta postare a fost editata de harald: 21 May 2006 - 09:21 PM

0

#7 Utilizator offline   hackerprof 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-July 06

Scris 13 July 2006 - 09:51 AM

scuze ... daca v-as intreba ce sanse de overclock am la un procesor p III 450 Mhz pe o unitate DELL OptiPlex GX1 ????? PLS este important!! :crazy:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Rezolutie
....
bec2  1 1.655
Replici noi Atasamente Vopsire carcasa pc Dexter_cipry  10 2.577