sau Inregistrare

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Timpul Si totusi...ce este timpul? Evaluare topic: * * * * -

#311 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 21 March 2012 - 12:44 AM

Am fost astazi la o dezbatere despre timp si cineva a prezentat o idee simpla dar tare interesanta, la care nu mai m-am gandit pana acum. Nu e vorba neaparat despre timp, ci despre multivers. Presupunand ca orice se poate intampla, se si intampla intr-un univers, atunci exista universuri in care pana si cele mai improbabile lucruri se intampla. De exemplu, undeva ar putea fi o moneda pe care ori de cate ori ai arunca-o, va pica mereu cu aceasii fata. E interesant de reflectat la ce concluzii ar putea trage fiintele din acel univers despre un eveniment asa de straniu. In alte parti, atomii s-ar putea combina la nimereala si sa dea direct fiinte vii complexe. Si va puteti gandi si voi la fel si fel de astfel de exemple, care pentru noi par absolut absurde. Astfel de exemple aduc cu ele intrebarea: "Oare chiar s-ar putea intampla lucrurile astea, chiar si intr-un multivers alcatuit dintr-o infinitate de universuri ? Daca nu s-ar putea intampla, de ce nu ? Doar pentru ca pentru noi suna a magie ?"
0

#312 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 21 March 2012 - 01:03 AM

Vezi postareaDef2010.ro, la 21 March 2012 - 12:44 AM, a spus:

Presupunand ca orice se poate intampla, se si intampla intr-un univers, atunci exista universuri in care pana si cele mai improbabile lucruri se intampla. De exemplu, undeva ar putea fi o moneda pe care ori de cate ori ai arunca-o, va pica mereu cu aceasii fata.

Este vorba despre teoria M (teoria corzilor), care afirmă că existenţa are cel puţin 11 dimensiuni (de la 0 la 10). Dimensiunea despre care ai scris tu mai sus, "unde orice e posibil", eu am denumit-o: dimensiunea 10D, şi am scris depre ea aici.
0

#313 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 21 March 2012 - 01:18 AM

Am invatat ca managementul timpului e mai important decat timpul in sine
1

#314 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-March 10

Scris 21 March 2012 - 03:42 PM

Vezi postareaDef2010.ro, la 21 March 2012 - 12:44 AM, a spus:

Am fost astazi la o dezbatere despre timp si cineva a prezentat o idee simpla dar tare interesanta, la care nu mai m-am gandit pana acum. Nu e vorba neaparat despre timp, ci despre multivers. Presupunand ca orice se poate intampla, se si intampla intr-un univers, atunci exista universuri in care pana si cele mai improbabile lucruri se intampla.

De exemplu, undeva ar putea fi o moneda pe care ori de cate ori ai arunca-o, va pica mereu cu aceasii fata.

Un alt exemplu:

Pe multiuniversul acestui forum, cānd diferite universuri intelectuale intra īn coliziune s-ar putea ca unele opinii, mai putin gāndite, sa nu mai pice pe aceiasi fata. :mda:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari