sau Inregistrare

• 32 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Timpul Si totusi...ce este timpul? Evaluare topic: * * * * -

#1 Utilizator offline   Gelu Romanul 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 26-April 06

Scris 26 April 2006 - 02:17 AM

Daca cineva ne intreaba ce este TIMPUL, toti ne gandim (aproape automat) ca putem sa-l definim in cateva cuvinte, poate chiar vom considera asta drept o chestiune banala Si totusi...

Care este adevarata natura a timpului: este o dimensiune asa cum sustin fizicienii, este o perceptie extrasenzoriala a unui factor extern de catre creierul uman asa cum cred psihologii, este o iluzie asa cum pretind unele religii, este o notiune asa cum zic filozofii, exista sau totul este doar un vis virtual din care doar putini se pot trezi???

Sunt sigur ca cel putin o data in viata (poate chiar fara sa vreti) v-ati pus aceasta intrebare metafizica si ati meditat indelung asupra raspunsului; si poate cateodata ati considerat ca ati impins dincolo de maximum limitele rationalului incercand sa gasiti raspunsul, de aceea poate pare greu de explicat in cuvinte experienta avuta. Si totusi...

Sa nu uitam ca oameni ca Einstein au pus la indoiala opinia generala asupra timpului si au avut dreptate (cel putin pentru moment), caci poate nici asta nu-i raspunsul definitiv...
Hai sa incercam putin sa exploram acest subiect!

Chiar daca n-o sa dezlegam noi tainele lumii si ale universului, macar mai trece timpul... :spiteful:
0

#2 Utilizator offline   Rebel XP 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-March 06

Scris 26 April 2006 - 12:24 PM

Foarte interesant subiectul dar nu am suficiente cunostinte ca sa-la pot dezvolta si sincer la cat de obosit sunt in clipa de fata nici imaginatie nu prea mai am:)

Promit ca o sa ma gandesc si o sa-ti spun :spiteful:
0

#3 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-December 05

Scris 26 April 2006 - 12:35 PM

E un pic din fiecare. Merge ?
0

#4 Utilizator offline   Anonim 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-November 05

Scris 26 April 2006 - 09:38 PM

"Care lucru pe lume este cel mai lung si cel mai scut, cel mai iute si cel mai incet, cel ce se poate imparti mai mult si cel mai intins, fara care nimic nu se poate face, care inghite tot ce-i mic si da viata la tot ce-i mare"

si iata ce raspunse Zadig (personajul principal din "Poveste orientala " de Voltaire)

"Nimic nu-i mai lung decat timpul, pentru ca el e masura vesniciei ; nimic nu-i mai scurt, pentru ca ne lipseste cand avem ceva de faptuit; nimic nu-i mai incet pentru cine gusta placerile; se intinde la nesfirsit in mare, se imparte la nesfirsit in mic; numei nu tine seama de dansul si tuturora le pare rau de pierderea lui; nimic nu se face fara dinsul; arunca in uitare tot ce nu e vrednic sa ramina si faptele inalte le face nemuritoare!"

Cred ca totul e clar, No Comment
0

#5 Utilizator offline   arielle 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-February 06

Scris 26 April 2006 - 10:57 PM

" Timpul e o succesiune continua si invariabila de momente,identice intre ele "...nu stiu cine a spus-o,dar mi-a placut...
0

#6 Utilizator offline   Lily Anne 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-December 05

Scris 27 April 2006 - 10:25 AM

Eu am in cap un ceas mic care mereu "tic-tac , tic-tac".. .Nu am avut notiunea timpului pana acum 3 ani .Nici nu intelegeam diferenta dintre ani .Si apoi au inceput sa treaca .Si oamenii l-au inventat .Imaprtirea asta in ani , sapt etc etc e buna pt organizarea societatii dar e rea pt mine .Imi da constiinta timpul pierdut.
0

#7 Utilizator offline   seraphimovic 

• shredder
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 18-February 06

Scris 27 April 2006 - 11:34 AM

timpul este "ceva" subiectiv..lasand la o parte impartirea timpului in ore zile ani bla bla, fiecare percepe timpul altfel. si mintea noastra(cel putin a mea) este confuza in legatura cu timpul....mai mai sa cred ca timpul de fapt nu exista..este o inventie a omului pe care sa se bazeze societatea..sa ne uniformizeze sa ne faca sa ne sincronizam...fara organizarea timpului fiecare ar trai dupa propria viteza. nu stiu cat de clar am fost...dar asa cred eu :spiteful:
0

#8 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-December 05

Scris 27 April 2006 - 11:41 AM

Da, oamenii au impartit timpul in unitati de masura. Timpul va exista si cand noi nu vom mai fi.
0

#9 Utilizator offline   tristania 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-April 05

Scris 27 April 2006 - 01:55 PM

Corect, oamenii l-au impartit, insa nu l-au inventat.
Timpul este pentru noi , oamenii, pe pamant. In univers timpul este doar prezentul.
Asa percep eu timpul. Pe pamant el exista, doar pe pamant, pentru noi.
0

#10 Utilizator offline   Gelu Romanul 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 26-April 06

Scris 27 April 2006 - 03:17 PM

Vezi postareaWahaha, la Apr 27 2006, 10:41 AM, a spus:

Timpul va exista si cand noi nu vom mai fi.

Si atunci cine il va percepe ca sa confirme faptul ca "exista"? :good:

Este aceeasi veche dezbatere filozofica ca in binecunoscutul caz cu copacul ce cade intr-un codru producand un imens zgomot, numai ca nu e nimeni care sa-l auda. Si de aici intrebarea: a existat sunetul sau nu???
Cum si Descartes (dupa indelungi dezbateri) a ajuns la concluzia ca orice afirmatie asupra existentei trebuie raportata la cel putin un observator sau un factor extern: "Gandesc, deci exist!"
Acum ma gandesc cum as putea enunta o afirmatie asupra existentei timpului fara a o raporta la un observator extern. IMPOSIBIL.
Parerea me e ca din punct de vedere filosofic, atunci cand nu va mai fi nimeni, absolut nimani in tot universul, timpul va inceta sa existe. Fizicienii or sa ma ucida pt. asta, dar asa merg lucrurile prin filozofie. :spiteful:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 32 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Filozofie sau nebunie?
>:P
menssana1984  11 2.602
Replici noi Pete...
Iesirea din anonimat...
zzzxxx  11 4.774
Replici noi exercitiu de epistemologie
cei care l-au citit pe Wittgenstein
joannahart  11 2.456
Replici noi Fractalii si paternurile perceptiei
Expandarea perceptiei prin muzica
Schimbarea Perceptiei  17 9.771
Hot Topic (New) Care este cel mai mare dusman al omului?
Sunt atat de multi....dar totusi care este cel mai mare
Rebel XP  113 17.530