sau Inregistrare

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Fanatism- legatura sau departare de Dumnezeu Evaluare topic: * * * * -

#101 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 07 May 2006 - 11:16 AM

Vezi postareahans, la May 7 2006, 09:58 AM, a spus:

Poate ca om fi ...stii tu...vorbitori in limbi. Ca se poarta. Problema e ca n-avem traducatori...

:ok:
chiar se poarta ?!? Ca eu stiam ca e ceva...ciudat si infricosator !
Acuma ,referitor la tema,eu ti-am inteles punctu' de vedere,stiu la ce anume te referi si iti dau dreptate.Cred ca Dzeu uraste pacatul si idolatria.
LA ce ma refeream eu areau cazuri,exceptii...chestii de astea ! :blink:
0

#102 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 07 May 2006 - 11:46 AM

Vezi postareaannacondor, la May 7 2006, 12:16 PM, a spus:

:ok:
chiar se poarta ?!? Ca eu stiam ca e ceva...ciudat si infricosator !
Acuma ,referitor la tema,eu ti-am inteles punctu' de vedere,stiu la ce anume te referi si iti dau dreptate.Cred ca Dzeu uraste pacatul si idolatria.
LA ce ma refeream eu areau cazuri,exceptii...chestii de astea ! 8)

De fapt si eu am inteles limba pe care ai vorbit-o! :blink: Dreptatea este de partea ta, pentru ca asa cum spui, pacatele oamenilor nu pot contrabalansa valoarea jertfei Fiului lui Dumnezeu, oricat de multe si de grave ar fi. Cu o exceptie: nerecunoasterea lor ca pacate inaintea lui Dumnezeu.
0

#103 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 08 May 2006 - 11:10 AM

Vezi postareahans, la May 7 2006, 10:46 AM, a spus:

De fapt si eu am inteles limba pe care ai vorbit-o! :blink: Dreptatea este de partea ta, pentru ca asa cum spui, pacatele oamenilor nu pot contrabalansa valoarea jertfei Fiului lui Dumnezeu, oricat de multe si de grave ar fi. Cu o exceptie: nerecunoasterea lor ca pacate inaintea lui Dumnezeu.

incepem sa ne intelegem incetul cu incetul.buun.Am atunci o intrebare!!
Cine este Acela sau acela care schimba inima omului?Cu ce putere se schimba inima omului,si cine o constientizeza de pacat? :ok:
astept parerea ta.... 8)

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 08 May 2006 - 11:11 AM

0

#104 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 08 May 2006 - 08:43 PM

Vezi postareacioanas, la May 5 2006, 04:56 PM, a spus:

Nu de mult,am cunoscut cu totii un fanatic ateu ,care a ucis pe oricine a avut o alta viziune decat el insusi. Acest ateu se numea Nicolae Ceausescu!
La fel de bine au fost si crestini catolici fanatici care au ucis in numele religiei lor!

Atunci era vorba de o intreaga doctrina, nu de parerea unui singur individ. :flowers:

Vezi postareacioanas, la May 5 2006, 04:56 PM, a spus:

Parerea mea este ca fanatismul apare atunci cand cineva incalca libertatea de exprimare si de alegere a aproapelui sau si chiar doreste sa impuna punctul sau de vedere altora!

Chiar, cit o sa te tii de parerea asta? ;)
0

#105 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 09 May 2006 - 09:51 PM

Vezi postareaannacondor, la May 8 2006, 12:10 PM, a spus:

incepem sa ne intelegem incetul cu incetul.buun.Am atunci o intrebare!!
Cine este Acela sau acela care schimba inima omului?Cu ce putere se schimba inima omului,si cine o constientizeza de pacat? :yes:
astept parerea ta.... :D

In procesul de schimbare a inimii, initiativa a avut-o si o are intotdeauna Dumnezeu. Prin Duhul Sau. Insa nimic nu se poate face in acest sens(chiar daca Dumnezeu este Atotputernic!), fara acceptul omului. Pentru ca spre deosebire de noi oamenii, Dumnezeu are si bun simt. El nu da buzna nicaieri impotriva vointei proprietarului acelui spatiu(de ex. inima noastra). El se asteapta poftit acolo ca un strain, chiar daca de fapt El este stapanul acelui loc, fiind Creatorul si sustinatorul vietii.

Constientizarea de pacat o face tot Dumnezeu prin Duhul Sau. Insa Duhul nu-mi spune ce este pacat si ce nu este. Legea data de El imi spune acest lucru, si de aceea Dumnezeu a pastrat Cuvantul Sau scris in Biblie. Duhul imi aduce aminte doar ca am calcat Legea Sa, si eventual, daca cer ajutor pentru eliminarea acelui pacat, tot de la Dumnezeu il primesc, prin puterea Sa, Duhul Sfant. Caci prin Duhul Sau se face astazi RESCRIEREA LEGII lui Dumnezeu in inimile noastre, asa cum a avut-o scrisa la creatiune Adam. :nep:, conform promisiunii:"...voi pune Legea Mea inlauntrul lor, o voi scrie in inimile lor..." si numai asa :" ...Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu... ". Alta cale nu este. :doh:
Acceptarea Legii Sale pentru rescrierea ei in inimile si mintile noastre este obligatorie. Daca nu o acceptam, atunci Dumnezeu continua sa stea afara la usa, nu intra nepoftit. Desi continua sa bata...pana cand de cele mai multe ori constata cu tristete ca odata cu trecerea timpului ajunge sa bata la o usa nesimtitoare, rece, de piatra... :nep:
0

#106 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 09 May 2006 - 10:31 PM

Hans, ai deviat de la subiect....
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 11 Pagini +