Hristos a inviat ! Lumina Sfanta s-a coborat si anul acesta !
Scris 23 April 2006 - 01:21 PM
Pentru cei ce nu cunosc evenimentul, in linii mari se intampla dupa cum urmeaza : In Vinerea Mare sf.Mormant e sigilat si pazit de politisti necrestini(evrei) ca nu cumva sa existe vre`un dubiu, a doua zi in Sambata Mare incepe o frumoasa procesiune care culmineaza cu aprinderea in chip minunat a bucatilor de vata presarate pe mormantul Domnului in ziua precedenta, pecetile sunt rupte in prezenta autoritatilor, patriarhul Ierusalimului, dupa ce a fost perchizitionat de politisti, intra in Sf.Mormant impreuna cu un musulman, in timp ce se roaga, Lumina coboara din cer sub forma unor "blitzuri" si aprinde bucatile de vata de pe mormant.Patriarhul aduna cu mainile goale vata arzanda si o asaza in candele, apoi iese cu focul miraculos care aprinde lumanarile credinciosilor, timp de cateva minute flacara arde cu o culoare albastruie si nu "frige", apoi capata proprietatile unui foc obisnuit.
Anul acesta lumina a coborat in jurul orei 14.Pentru detalii vizitati acest link.
Scris 23 April 2006 - 01:55 PM
Scris 23 April 2006 - 02:08 PM
La fel de Boboteaza(dar pe stil vechi), Iordanul isi schimba cursul timp de cateva minute in timpul slujbei ortodoxe a rusilor de acolo, asa cum se spune ca a facut la Botezul Domnului."Cu adevarat mare este taina crestinatatii", cum frumos suna o cantare bisericeasca.
Pentru detalii legate de minunea de la raul Iordan din ziua Bobotezei vezi aici : http://www.ortodoxme...ire.php?n_id=28
Scris 23 April 2006 - 03:02 PM
Citeaza
as putea sa continui, dar ma abtin, e Pastele, Hristos a inviat, sa ne invieze si pe noi intru imparartia Lui, amin!
Scris 23 April 2006 - 03:06 PM
poi..continua,chiar te rog
Aceasta postare a fost editata de Andradada: 23 April 2006 - 03:08 PM
Scris 23 April 2006 - 03:16 PM
Se zice ca fericiti cei ce n-au vazut si cred, dar oare ce se va zice despre cei ce au vazut si nu cred?
Scris 23 April 2006 - 03:32 PM
iskender, la Apr 23 2006, 04:16 PM, a spus:
Se zice ca fericiti cei ce n-au vazut si cred, dar oare ce se va zice despre cei ce au vazut si nu cred?
Exista destula indoiala... fi fara grija. iar daca folosesti o trimitere, incearca sa folosesti ceva mai putin partinitor... de ex:
http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Fire
Eu nu simt nevoia sa cred in Lumina asta Sfanta... nu am nevoie de ea pentru a-mi justifica credinta... la fel cum nu am nevoie nici de miracolele euharistice sau de cine stie ce vindecari miraculoase... nu... imi ajunge invatatura lui Cristos.
Scris 23 April 2006 - 03:35 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Despre Biunitatea divinīă | tota_puri | 0 | 792 |
|
|
o scorpie | 18 | 7.149 |
|
Unde mergem ? Ca de unde venim, nici asta n-o stim.
Am fost auzit ca pe planeta, nimic nou : doar un trecut falsificat. |
Ctitor de univers | 22 | 6.956 |
|
Se impaca Ratiunea si Religia?
Nevoia de o religie si o dogma defecta! |
Soimos | 1 | 2.545 |
|
Cel mai sigur loc de pe Terra | Elia | 73 | 16.957 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS