sunt vegetariana de la varsta de 5 ani si mi-ar prinde bine ceva retete (cat mai detaliate pt preparate fara carne). lapte, branza, oua etc. mananca.. nu e o problema.. dar carnea nu e pe gustul meu... asta e.. asa m-am obisnuit.. asa ca daca stiti ceva bun fara carne pls spuneti-mi
Fara carne... vegetarieni
Scris 22 April 2006 - 09:57 PM
sunt vegetariana de la varsta de 5 ani si mi-ar prinde bine ceva retete (cat mai detaliate pt preparate fara carne). lapte, branza, oua etc. mananca.. nu e o problema.. dar carnea nu e pe gustul meu... asta e.. asa m-am obisnuit.. asa ca daca stiti ceva bun fara carne pls spuneti-mi
Scris 23 April 2006 - 09:43 AM
Scris 23 April 2006 - 09:38 PM
daca mai stiti retete.. ziceti-mi si mie
de exemplu.. ce ati mancat in post?
Scris 23 April 2006 - 09:45 PM
sereniti, la Apr 23 2006, 10:38 PM, a spus:
- orez cu ciuperci, masline
- pizza de post
- lactate de orice fel
- spaghetti cu sos tomate
- ciuperci la cuptor
- supa de cartofi
- mancarica de ciuperci
- cartofi la cuptor in coaja
- mancarica de cartofi
- ghiveci de legume
- salate de orice fel
- pastai prajite
- fructe......
Scris 23 April 2006 - 09:49 PM
Scris 23 April 2006 - 10:01 PM
sereniti, la Apr 23 2006, 10:49 PM, a spus:
Ok..in mare:
Mancarica de ciuperci:
prajesti multa ceapa,rosii (eventual sos de rosii), ciuperci taiate, condimente (busuioc, sare, piper, cimbru..)
Ciuperci la cuptor...adica ciuperci umplute (cu coditele de la ciuperci taiate impreuna cu ceapa si prajite)
Umpli palariile cu prajeala respectiva.
Daca ai imaginatie poti adauga si alte ingrediente la prajit
Pastaile prajite....la fel...prajesti ceapa, eu pun si mazare.... (in genul mancarei de cartofi)
Deci prajesti ceapa, mazare, bulion sau alt sos, conimente si pastaile la sfarsit (in perioada asta eu pun pastai din conserva)
Aaaaaaa
Eu de toamna pun in pungi la congelator vinete coapte si curatate so iarna le prepar fie prajite, fie cu maioneza. Foarte bune mai ies si pastaile cu maioneza
Scris 24 April 2006 - 03:01 AM
sereniti, la Apr 23 2006, 12:38 PM, a spus:
Linte scazut
Se spala in zeci de apa linte de preferinta acel linte marunt rosu din India si se lasa in strecuratoare.
Cand spalati linte, sa nu schimbati temperatura apei de spalat, daca incepeti cu apa rece asa se contunua.
Se toaca marunt o ceapa mijlocie (cat 2 oua) si se prajeste pana devine roz, pe foc moderat se obtine aceasta culoare al cepei.
Se da focul la maxim ca urmeaza adaugarea incredientelor reci!
Se rade pe razatoare unde se rade si lamaia vre-o 3 catei de usturoi si se pune peste ceapa si se amesteca rapid, se presare o jumatate lingurita de boia, si in secunda urmatoare lintea spalata si se amesteca foarte bine cu sare si piper.
Se mai adauga rosii taiat marunt, cam o ceasca sau conserva de rosii in bulion, se amesteca frecvent sa nu se lipeasca. La foc mic se tine sub capac la aburit vreo 20 de minute dar se gusta boabele sa fie moi!
Inainte de servit adica inainte de a opri focul se presara frunzulite de Cilantro rupte in bucati, se amesteca si se serveste cu pita bread sau paine arabeasca care seamana cu o lipie dar e mai subtite sau tortilla.
Se poate pune pe deasupra si ceapa prajita, si cu muraturi e grozava !!!
Scris 24 April 2006 - 04:19 AM
sereniti, la Apr 23 2006, 10:38 PM, a spus:
... eu nu tin post din motive care nu tin insa de vointa.
Idei: varza de bruxelles cu sos alb, la cuptor; mazare verde foarte fina (vorbesc de cea foarte frageda, cu boabe foarte-foarte mici si dulci), cu marar, la cuptor (fara nici un fel de sos rosu, pune putin unt); placinta de varza (daca suporti ceapa prajita); spanac cu ochiuri prajite (sau romanesti); supa-crema de morcovi, telina, cartofi etc. cu crutoane prajite in ulei sau la cuptor; cartofi copti cu f.f. putin unt si cascaval ras; ardei sau dovlecei umpluti cu orez (asta-i si pt. post); bule-uri de cascaval; paine libaneza umpluta cu cartofi prajiti si varza cruda taiata fidelutza si ce-ti mai place tie sa pui (sunt multe combinatzii!), in care adaugi, dupa cum vrei, ori sos picant, ori maioneza....
si mai stiu... dar e cam tarziu... sau prea devreme... la ora asta
Scris 24 April 2006 - 09:07 PM
un bors de cartofi (zarzavat) e super bun rece in zilele toride ca te racoreste
budinca de paste
cred ca daca esti vegetarian iti trebuie mai mult imaginatie
la mancarea de carne personal as renunta dar la preparate cred ca mai greu
si eu am si o problema ca nu suport toate legumele..dar te admir ca e foarte sanatos ceea ce tu mananci poate am sa incerc si eu o data....dar nu cred ca as renunta la pizza de tot
Aceasta postare a fost editata de realtv: 24 April 2006 - 09:09 PM
Scris 25 April 2006 - 07:12 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Remedii | flori de camp | 10 | 4.981 |
|
Fructe si legume din piata sau supermarket ? | atv lover | 27 | 16.026 |
|
Chestionar: