Salt la continut


Fotografie
- - - - -

Tv Out


  • Te rog sa te conectezi pentru a raspunde
16 replici la acest subiect

#1 CRAFT

CRAFT

    Ghiocel

  • Members
  • 2 mesaje

Scris 22 April 2006 - 04:13 PM

Mi-am luat de curand un cablu de 10 m pt iesire din placa video in tv , la iesirea din placa video are 4 pini si la intrarea in tv e o mufa scart , am facut setarile necesare dar imi vede alb -negru,
color deloc. Mentionez ca am o placa video ati 9600 radion si un tv philips ,am umblat prin display am activat tv dar nu-mi mere del;oc color , de ce?
  • 0

#2 orvo

orvo

    Orvo

  • Full Members
  • StricaStricaStricaStrica
  • 469 mesaje

Scris 22 April 2006 - 05:30 PM

Mi-am luat de curand un cablu de 10 m pt iesire din placa video in tv , la iesirea din placa video are 4 pini si la intrarea in tv e o mufa scart , am facut setarile necesare dar imi vede alb -negru,
color deloc. Mentionez ca am o placa video ati 9600 radion si un tv philips ,am umblat prin display am activat tv dar nu-mi mere del;oc color , de ce?


vezi ce setari ai pe televizor si pe placa: PAL, NTSC, SECAM, etc ... vezi sa coincida.

si e important ca la setarile placii tale video sa ai ca second display Generic Television si nu Default Monitor setat (setare implicita)
  • 0

#3 CRAFT

CRAFT

    Ghiocel

  • Members
  • 2 mesaje

Scris 22 April 2006 - 06:31 PM

la tv am pal si ntsc etc dar la setarile placi video n-am second display generic television numai display atat

si vreau sa zic ca nici nustiu cum sa fac sa am la setarii second display ajuta-ma te rog
  • 0

#4 JurasikMan

JurasikMan

    Ghiocel

  • Members
  • 2 mesaje

Scris 11 May 2006 - 12:32 AM

Salut !
Am avut aceeasi problema cu o placa vVidia .
Am incercat o gramada se setari , si programe gen TVTOOLS ... ( care aveau tot setarile pe care mi le oferea implicit placa mea video ...dar altfel poztionate )
Nimic nu a mers .
Am incercat cu alt televizor ...si minune ! Functiona color .
Cineva mi-a spus ca , ori TV-ul avea probleme , ori semnalul scos de placa video era prea slab , si TV-ul facea si el ce putea , dar mai mult de alb-negru nu vroia ...ori nu am nimerit eu setarea care trebuie .
Am mai pus problema si pe alte forumuri . Am primit si raspunsuri la obiect , dar nimic nu a functionat .
Este drept , ca TV-ul meu nu avea posibilitatea de a schimba system-ul ( PAL , SECAM , NTSC ) , iar din setarile placii , am incercat tot ce exista ( si avea o lista considerabila ...dar nu am avut succes .
Sper sa ai mai multa bafta ca mine .
Dsca descoperi vreo alta rezolvare , ti-as fi recunoscator sa o postezi aici pentru a o incerca si eu .
  • 0

#5 harald

harald

    assertive

  • Gold Member
  • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
  • 11334 mesaje

Scris 11 May 2006 - 06:13 AM

Mi-am luat de curand un cablu de 10 m pt iesire din placa video in tv , la iesirea din placa video are 4 pini si la intrarea in tv e o mufa scart , am facut setarile necesare dar imi vede alb -negru,
color deloc. Mentionez ca am o placa video ati 9600 radion si un tv philips ,am umblat prin display am activat tv dar nu-mi mere del;oc color , de ce?

Mufa aia de iesire din placa video cu 4 pini, e o mufa S-Video, seamana cu o mufa PS-2 de mouse. In mufa S-Video exista disponibile cele doua semnale, luminanta si crominanta, plus contacte separate de masa pentru fiecare dintre ele.
In lipsa semnalului de crominanta, imaginea se vede alb-negru.
In lipsa semnalului de luminanta, imaginea nu se vede deloc.

Semnalul de crominanta poate lipsi din cauza contactelor proaste in mufe (mai rar la placa video, mai posibil la TV, in mufa Euroscart-AV, mai ales daca aceasta mai are si vreun adaptor) din cauza unei intreruperi in cablu (mai rar) sau din cauza unui cablu lung, de proasta calitate. Cablurile de buna calitate sunt mai groase si mai rigide, cele de calitate modesta sunt subtiri si flexibile. Un cablu de calitate modesta are pierderi mari, mai ales daca e si lung, iar 10 m. inseamna un cablu lung ;) .

Spectrul semnalului de crominanta ocupa o frecventa mai inalta, asa ca e mai afectat de pierderile din cablu. Si semnalul de luminanta e afectat de pierderile (la frecvente inalte) din cablu, dar imaginea se vede totusi, chiar daca e mai stearsa. In concluzie, e recomandabil un cablu cat mai scurt si mai gros.

Exista destul de multe placi video cu iesirea TV defecta, datorita unui televizor cu probleme. Cea mai sigura solutie, pentru a nu se defecta iesirea TV, este introducerea semnalului S-Video intr-un videorecorder cu mufa Euroscart-AV si folosirea pentru televizor a iesirii de antena a videorecorderului. In acest caz, cablul de antena poate avea cateva zeci de metri, daca e necesar. Pentru cei care pot tine un pistol de lipit in mana, se poate folosi doar modulatorul de video cu iesire de antena, alimentat cu 5 sau cu 9V c.c.

Este drept , ca TV-ul meu nu avea posibilitatea de a schimba system-ul ( PAL , SECAM , NTSC ) , iar din setarile placii , am incercat tot ce exista ( si avea o lista considerabila ...dar nu am avut succes .

In general, placile video au iesire PAL / NTSC, iar televizoarele din Ro. sunt PAL.
  • 0

#6 ditera7

ditera7

    Ghiocel

  • Members
  • 1 mesaje

Scris 08 March 2007 - 01:10 PM

Salutare! Imi scriu si eu povestea aici poate o fi de folos cuiva.
Problema cu iesirea tv-out : pe TV doar alb-negru. Pe un televizor Samsung 72cm nou am conectat PC prin s-video apoi pe mufa euroscart (cablu 15m) si imaginea a fost numai alb-negru. Am schimbat sistemul (primul era cu geforce 5500 al doilea cu radeon 9550). Am schimbat priza scart sin spatele tv, am butonat cat m-am priceput (n-am gasit cartea tv). Doar alb-negru. Am luat primul pc cu tot cu cablu si am mers la un tv Panasonic 72cm nou si s-a vazut color. M-am gandit sa incerc si pe RCA si am pus o mufa de la cablul s-video la RCA. Imagine color! Nu am explicatie dar asta a fost...
Acum am ceva probleme sa conectez al doilea sistem (cel cu radeon 9550) pe tv Panasonic!! Adica se vad culorile dar cu multe aberatii de culoare. Se poate sa fie cablul ieftin pe care tocmai l-am cumparat (13 ron, 3m, de tipul acela subtire de care spunea cineva mai sus sa ne ferim...) ??? Multumesc anticipat pentru orice sugestie...
  • 0

#7 amonastro

amonastro

    Boboc

  • Members
  • Strica
  • 10 mesaje

Scris 14 March 2007 - 02:09 AM

Am o placa Video WinFast NVidia 7300 LE. Am incercat in zadar conectarea la Tv prin cablul S-Video cu legatura la Euroscart (prevazut cu adaptor S-Video), si tot degeaba. Nici setarile din placa nu m-au ajutat la nimic. Le-am luat pe toate la rand si nu am rezolvat nimic. Stie cineva cum s-ar putea rezolva problema asta?
E posibil sa fie televizorul de vina? (am un BEKO model din 2005, care nu are RCA-uri ci doar Euroscart) Pe dvd stationar merge perfect.... dar nu reusesc sa-l conectez la calculator.
  • 0

#8 amonastro

amonastro

    Boboc

  • Members
  • Strica
  • 10 mesaje

Scris 18 March 2007 - 02:39 AM

Gata. Am rezolvat dupa un studiu mai atent al spuselor de "mai sus"...
Iesire S-Video din placa video...si conectare la S-Video de pe un adaptor euroscart. Adaptorul euroscart conectat la un Video Recorder...iar apoi, semnal preluat prin iesirea de cablu coaxial si intrare prin banana la TV. Setati video pe AV si cautati semnalul video pe televizor de ca si cum ati umbla dupa un canal oarecare. Nu uitati sa setati si placa video pe Pal D sau G. Bafta! Va merge cu siguranta....
Si inca ceva. Problema diferentei de potential va poate lovi placa video. Daca nu vreti sa riscati prin a o arde, evitati "neajunsul" prin a folosi o priza comuna pentru toate subansamblele conectate (calculator, monitor, video si TV). Nu conteaza daca sunt unite prin intermediul unui prelungitor. Important e ca priza din perete sa fie aceeasi pentru toate aparatele.

Aceast mesaj a fost editat de amonastro: 18 March 2007 - 02:42 AM

  • 0

#9 one_man

one_man

    Boboc

  • Members
  • Strica
  • 16 mesaje

Scris 18 March 2007 - 01:58 PM

Buna,

eu am o placa video Nvidia Geforce Fx 5200 la 256 RAM si ma confrunt cu aceiasi problema.
Am primit la placa video un cablu. Iesirea de la placa este tip mouse ps2, iar la celalalt capat tip jack. La tv am o mufa euroscart. Mi-am cumparat un adaptor euroscart(o mufa tip jack pt video, doua pt audio si o mufa tip mouse ps2)
Unde gasesc setarile de la placa video de tip pal/ntsc? La tv nu am acces la nici un tip de setari. Tv-ul este un model SHIVAKI cumparat prin 1991.
  • 0

#10 amonastro

amonastro

    Boboc

  • Members
  • Strica
  • 10 mesaje

Scris 18 March 2007 - 02:32 PM

Buna,

eu am o placa video Nvidia Geforce Fx 5200 la 256 RAM si ma confrunt cu aceiasi problema.
Am primit la placa video un cablu. Iesirea de la placa este tip mouse ps2, iar la celalalt capat tip jack. La tv am o mufa euroscart. Mi-am cumparat un adaptor euroscart(o mufa tip jack pt video, doua pt audio si o mufa tip mouse ps2)
Unde gasesc setarile de la placa video de tip pal/ntsc? La tv nu am acces la nici un tip de setari. Tv-ul este un model SHIVAKI cumparat prin 1991.



Eu imi gasesc setarile placii la "click dreapta pe desktop NVIDIA Display (Tools - Detect displays sau Force TV Detection, selectezi TV dupa ce il gaseste si mergi din dreapta jos, pe aceeasi fereastra, la Display Proprieties unde vei gasi ce iti trebuie) In general, setarile vor fi preluate de calc dupa restart. Ai grija sa fie toate cablurile corect conectate. Daca ai un Video Recorder, fie el si mai vechi (al meu cred ca are cel putin 13-14 ani), e cazul sa procedezi cum am procedat si eu. A spus cineva pe topicul asta (undeva mai sus) ca in felul acesta se va amplifica semnalul...si a avut mare dreptate.

Aceast mesaj a fost editat de amonastro: 18 March 2007 - 02:34 PM

  • 0