Sari la conținut
Forum Roportal
zEr0'Ely

Problema PC/ Nu Gasesc rezolvare

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Salut ! Am o problema cu PC`u si nu ai dau de cap ! Mentinez (Piesele sunt cumparate si ansamblate acasa / Toate pesele sunt noi si cu garantie) Mai intai sa va zic caracteristicile !

 

Paca de baza : AsRock z87 extreme6 /tb4

Processor : i3-3240 Dual-Core 3.40 GHz Socket 1155 3MB Ivy Bridge 55w / GPU HD2500 Boxed

Placa Video : Asus Radeon HD7850 DirectCU II 2GB GDDR5 /256-bit

Rami : Corsair Vengeance Blue (16000 MHz 4 BG "2x2GB")

Sursa : iTek Super Silent Power 700w Fan 14cm ATX

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Problema e in felul urmator ! Se opreste sistemul de operare si ecranul se face automat gri cu dungi negre alte ori (mov cu gri , roz deschis cu gri) Dar pc'ul inca functioneaza fizic ! Si imi dau seama de chesti asta pentru ca am programul de la placa de baza care regleaza viteza la coolere , Adica cand aprind pc-ul ventulele sunt la maxim iar dupa ce intra in windows tot , isi deschide automat programul ala si regleaza viteza la ventole .... Atunci cand se opreste din functionare ventulele se dau automat la maxim , adica sistemul de operare se opreste ! (am incercat am schimbat placa video , rami , pe alt pc ) am crezut ca de acolo ar veni problema , dar nu are nici o treaba piesele funtioneaza corect ! Am schimbat slotul la rami , incepuse sa nu mai faca asa des ! ori a fost o coincidenta ori nu stiu ! Dar acuma face aproape din ora in ora !

Aveti aici niste SS-uri ! Sper sa ma puteti ajuta ! As fi recunoscator :(

Poza_1.jpg

poza_2.jpgpoza_4.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca ai montat bine procesorul si restul componentelor, daca nu ai modificat ceva prin BIOS (daca ai facut modificari reseteaza Bios-ul), si daca pui memoriile in sloturile corecte, adica A1 si B1, sau A2 si B2, atunci poti incerca urmatoarea chestie: pune doar un DIMM de memorie in fiecare din cele 4 sloturi, pe rand. Daca merge, fa si cu al doilea la fel. Poate ca un ram iti face probleme intr-un anumit slot.

 

Ah, si nu m-am uitat, dar aproape sigur ca placa ta video are alimentare suplimentara. Sper ca faci asta. Adica introduci in ea cablul 6pins din sursa.

Editat de johnnyblue
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Faza e ca, inainte facea mai des ! Dupaia am incercat faza cu rami care ai zis-o mai sus , mi sa parut mie ca nu am pus rami bine ... ca toate sloturile pe placa de baza sunt negre , nu sunt ca la restu placilor 2 albe si 2 albastre , si am crezut ca nu conteaza unde bagi rami , dar am citit pe cartea de la placa de baza si conteaza cum ai pui , adica conteaza ca altfel nu iti citeste daca ai Dual-Channel , si am schimbat sloturile. incepuse sa nu mai faca asa des .. dar dupa un timp a inceput iar . Si da placa video are alimentare suplimentara , si este bagat firu 6 pin , si sursa nu cred ca are vre-o treaba sa nu duca , ca este de 700 , placa video are decat 6 pin , mai am pe un pc aceeasi sursa si am montate pe pc 6 Coolere + 2 neoane UV si placa video e un Ati radeon HD 6870 XFX DD care are 2x 6 pin alimentare suplimentara , adica nu e ca nu duce sursa ....deci nu am nici ce-a mai mica idee ce poate sa aiba ! trebuie sa gasesc neaparat sa pot trimite piesa respectiva la garantie , ca am garantie pe toate piesele 2 ani ...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×