Sari la conținut
Forum Roportal
zodiak

Ucraina 2014 intre revolutie si mostenirea sovietica

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Am deschis acest forum pentru a discuta obiectiv despre adevarul din spatele cortinei.

Am observat ca exista multe forumuri ce abordeaza acest subiect insa toate pline de discutii sterile nascocite de minti puerile si credule.

 

Pentru a intelege diferentele dintre anumite natiuni si anumite perspective trebuie sa intelegem mai intai cateva notiuni elementare despre antropologia culturala ce apartine acelui loc.

 

Iata ca in cele ce urmeaza nu vom discuta doar ci vom asimila un adevarat tratat de geo-politica.

 

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din cate se poate vedea la TV, in Ucraina poporul ucrainean se lupta pentru libertate, iar Rusia le saboteaza viitorul.

 

In realitate aceasta este minciuna care se serveste publicului larg, de fapt nu exista Ucraina si nici vreun popor ucrainean, acesta fiind o inventie a Rusiei.

 

Daca spun ca nu exista un popor ucrainean nu inseamna ca neg existenta locuitorilor Ucrainei sau ca am vreun interes ascuns fata de acest teritoriu sau ca as fi sovin.

 

In Ucraina conform optiunilor electorale din 1992 si pana in prezent exista doua mari "natiuni", prima este natiunea nord-ucraineana si a doua este cea sud-ucraineana.

 

Natiunea nord-ucraineana este pro-occidentala pe cand natiunea sud-ucraineana este pro-rusa.

 

Natiunea nord-ucraineana este formata din trei mari natiuni de la apus spre rasarit rutenii vorbind o limba slava inrudita cu slovaca si ucraineana si cu un lexic polonez bogat, ei fiind in mare masura polonezi deznationalizati dar care nu stiu in ce masura se mai percep pe sine ca fiind ex-polonezi, ... apoi undeva in centru avem ucrainenii ce vorbesc ucraineana standardizata deci un fel de metropolitani-nationalisti destul de incetosati in ceea ce priveste proprile origini, apoi si mai la rasarit catre Rusia avem niste vorbitori de rusa-regionala ce se considera totusi ucraineni si nu rusi.

 

Aceste trei mari popoare nord-ucrainene constituie populatia nationalista-revolutionara pro-vest a Ucrainei.

 

Istoria si identitatea acestor nord-ucraineni este inteleasa ceva mai diferit decat a "fratilor" din sudul tarii, cei dintai punand accentul pe istoria veche, pe relatile cu Lituania si Polonia, cu I. Habsburgic si fiind scarbiti de orice legatura cu Rusia si URSS.

 

 

Jumatatea de sud a Ucrainei este constituita din vorbitori de limba rusa ce se autodeclara ucraineni plus cca. 16-20% etnici rusi veritabili.

Acesti sud-ucraineni au orientare pro-Rusia si pe teritoriul lor se gasesc cele 4-5 orase-metropole industrializate ale Ucrainei, asadar acestia sunt tributari culturii ruse sunt mai puternic urbanizati, au un trai mai bun decat "fratii: lor din "provincie" din jumatatea de nord a Ucrainei, in plus ei sunt mandrii de filorrusismul lor ei considerandu-se parintii Rusiei si ai rusilor (v. Rusia kieveana si cazacii), iar URSS-ul le-a fost un parinte bun si generos.

 

 

In Ucraina dincolo de limba si etnicitate exista un razboi intern despre cine este adevaratul ucrainean si care este falsul ucrainean.

Practic sud-ucrainenii conduc un proces de rusificare a intregii Ucraine si nu este un simplu proces de rusificare cat mai degraba un proces de "convertire" la Rusia, un fenomen inceput in perioada I. Rus si continuat in perioada sovietica si post-sovietica.

 

 

Putem spune ca populatile Ucrainei sunt intr-o mare criza identitara, iar jumatatea nordica a Ucrainei refuzand constant orientarea spre Rusia a creat un precedent catastrofal.

 

Anexarea Crimeii de catre Rusia nu face in mod paradoxal decat sa ajute nord-ucrainenii scazand numarul optantilor pro-Rusia din interiorul Ucrainei, iar cu cat vor ramane in discutie doar zonele din jumatatea nordica cu atat optantii pro-vest vor dispune de o majoritate absoluta-democratica si vor putea sa-si croiasca singuri viitorul fara a fi obstructionati sau punandu-li-se mereu veto prin ceilalti 50-60% optanti pro-Rusia aflati mai ales in jumatatea sudica a actualei Ucraine.

 

 

De ce spun eu ca in politica pe fata se spun minciuni iar prin spate se negociaza adevarul?! Pai iata cateva situatii din ultimele saptamani:

 

1.) Noua putere de la Kiev interzice limba rusa ca limba oficiala in Ucraina chiar daca stia ca cca. 50-70% din populatia Ucrainei are ca limba materna limba rusa si variante ale rusei, iar la nivel public rusa literara.

 

Mai apoi noua putere de la Kiev arata ca ei Ucraina nu va cadea in plasa asemenea Georgiei caci au invatat lectia Georgiei!

 

Dar atunci ma intreb daca nu au dorit sa sfideze Rusia si mai bine din jumatate populatia Ucrainei de ce au interzis limba rusa fara drept de apel un doi pe nepusa masa chiar de la urcarea la guvernare?!giggle.gif

 

 

A doua chestie a fost atunci cand noua guvernare a amenintat dur Rusia si guvernul regional din Crimeea, in loc sa faca apel la negociere, sa promita o autonomie largita in cadrul Ucrainei, ... si asta mai ales cand se stiau indatorati Rusiei cu multe zeci de miliarde de euro!pleasantry.gif

 

Probabil noua guvernare de la Kiev doreste ruperea Ucrainei dar spune chiar pe dos in timp ce ameninta Rusia pt. a-i pune in carca noul fenomen geopolitic din zona, adica scoate carbuni incinsi din foc cu mana Rusiei.

 

Totusi Rusia nu este si nu a fost niciodata nevinovata, doar rusificarea este rodul sau.

 

O Ucraina uriasa a fost cadoul-utopie pentru ce a mai ramas din populatia nerusificata a regiunilor ex-poloneze, un cadou otravit, o tara mare si frumosa ce dadea bine pe harta, un cal troian pentru ultima reduta a unor ucraineni ce inca nu au devenit ucraineni=rusi.

 

Oamenii simplii din popor nu inteleg ca sunt deznationalizati prin existenta unei Ucraine uriase si nu prin ruperea acesteia, este nostalgia dupa ceva mare ceva garantat de comunism, dupa ceva ce iti apartine personal si acesta pentru a umple golul lasat in urma.

 

Comunismul sovietic a inventat ucrainean-rusul, un hibrid menit sa inlocuiasca ucraineanul din popor ultimul fiind considerat o specie de taran retardat ce schingiuieste limba rusa se se leaga de amintirea Poloniei catolice si imperialiste sau de I. Habsburgic.

 

PS: Ucraineana si bielorusa sunt graiuri ale limbii ruse, iar graiurile ucrainene sunt variante ale limbii ruse.

 

 

In cele ce urmeaza am sa postez cateva harti ce explica vizual discursul de mai sus:

 

Map_of_Ukrainian_dialects-ru.png

2009-copy.jpg

Ethnolingusitic_map_of_ukraine.png

map-ethno-linguistic.jpg

ukraine_elections_1991-2012_maps.png

Ukraine+ruthenia.jpg

 

 

 

Daca in Ucraina am reusit sa clarificam lucrurile, in cele ce urmeaza as dori sa vedem cum stau celelalte state ex-sovietice.

 

Republica Moldova fara sa vrea a devenit cel mai mare dusman al Romaniei si iata de ce:

 

Molvovenilor l-i sa insuflat in perioada URSS ca ar fi ceva diferit de romani, cu o istorie diferita, s.a.m.d si culmea ca moldovenii au cazut in cursa.

Astazi moldovenii nu se considera romani ci doar moldoveni si doresc Moldova de dincoace de Prut si chiar mai mult, dar in mod paradoxal nu doresc unirea si macar federativa intre Romania si Moldova.

 

In cazul in care Moldova s-ar fi unit cu Romania, cea din urma nu doar ca ar fi suferit mari pierderi financiare cu investitile in infrastructura si salarizarea Moldovei de peste Prut, dar s-ar fi trezit peste noapte cu o minoritate moldoveneasca de cca. 2 milioane cu optiune pro-Rusia si pro-secesionista, adica in loc sa ne fi aflat frati ei s-ar fi aflat frati cu rusii, ungurii si tiganii de pe la noi, ne-am fi aflat cu o supra-minoritate secesionista de cel putin 4 milioane de suflete si asta din start, apoi acaparand si pe altii.

 

Ca sa nu fiu acuzat de rea credinta va voi spune doar atat si anume ca in timp ce in Rep. Moldova doar 73 de mii de persoane s-au declarat romani cu toate ca sunt la ei acasa sub ai lor, in Ucraina (nordul Bucovinei -Herta) aproape toti cei 100-200 de mii de persoane romanofone sau declarat romani.

 

 

Moldovenii si moldovenismul sunt o cauza pierduta a romanismului fiind rodul otravit al Uniunii Sovietice pentru romanitate.


Kazakhstan-groups-Ethnic-001.jpg

 

In Kazahstan unele statistici dau 37% rusofoni, altele dau 23%, ... probabil cca. 40% sunt toti filorusii din populatia totala a Kazahstanului.

 

As of 1 July 2010, Astana has a population density of 958 people per km2 and a population of about 814,897,[11][16] of which Kazakhs, Russians,Ukrainians, Tatars and Germans make up 65.2%, 23.8%, 2.9%, 1.7%, 1.5% respectively. Other ethnic groups make up 4.9% of Astana's population.[citation needed]

In 1999, Astana had a population of 281,000. The ethnic mix was about 30% Kazakh and 70% Russian, Ukrainian and German.[17]

By 2007, Astana's population has more than doubled since the move, to over 600,000, and it is estimated to top 1 million by 2030. Migrant workers – legal and illegal – have been attracted from across Kazakhstan and neighboring states such as Uzbekistan and Kyrgyzstan, and Astana is a magnet for young professionals seeking to build a career. This has changed the city's demographics, bringing more ethnic Kazakhs to a city that formerly had a Slav majority. Astana's ethnic Kazakh population has risen to some 60%, up from 17% in 1989.[11]

Many[who?] argue that a drive to attract ethnic Kazakhs northward was the key factor in shifting the capital, which was officially put down to lack of space for expansion in the former capital, Almaty, and its location in an earthquake zone.

According to preliminary figures, Astana had 700,000 inhabitants in late 2007.[18] Kazakhstani official statistical service estimates city population 691,529 (1 March 2010[19]). According to the 1999 Census, 40.5% of the population is Russian, 5.7% Ukrainian, 3.0% German, 2.6% Tatar, 1.8% Belorussian and 0.8% Polish. But at 41.8%, Kazakhs outnumbered Russians and were forming the largest ethnic group, while Ingush and Korean each accounted for 0.6%. Others, mostly Uzbeks, accounted for 3.8%.

http://en.wikipedia.org/wiki/Astana#Population_and_demographics

Fosta capitala Almaty:

Demographics[edit]

Ethnic groups (2010)[13]

Cu ceva timp in urma citisem ca mutarea capitalei de la Almaaty la Astana s-a facut in defavoarea rusilor, dar tocmai descoper ca lucrurile s-au petrecut chiar pe dos, practic Astana se gaseste la marginea sudica a arealului rusofon din partea nordica a Kazahstanului si mult mai aproape de Rusia decat indepartata Almaty aflata in desertul sudic intr-o mare turcica.giggle.gif

 

In concluzie Kazahstanul este "o alta Ucraina", aceiasi marie dar cu alta palarie, doi in unu'!


Limba rusa:

 

Russian_wikipedia_map.png

RussianLanguageMap2.png

 

 

european-map-language.jpg

 

 

 

Totusi Azerbaidjanul este o cauza pierduta pentru Rusia cu toate ca pana in sec. 18 aici se vorbea iraniana si doar dupa sec. 18 s-a instaurat fortat limba turca.

 

Nici Georgia nu a inghitit galusca sovietica.


Osetia nu este locuita de o populatie rusa semnificativa, adica mai deloc, la fel Abhazia, deci Rusia a cam pierdut aceasta batalie, a pierdut "California caucaziana" in timp ce se chinuia sa deznationalizeze popoarele est-europene.

Editat de zodiak

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

După câte știu eu, necunoscător într-ale Ucrainei, rutenii sunt cam filo ruși, lucru surprinzător având în vedere locația lor.

Moldovenismul este o tâmpenie totală, ceva în genul unor lucruri ce se mai văd și prin România, precum “secuii nu sunt maghiari“, “ceangăii sunt români“, despre ultimii... deja este adevăr pe acolo, după atâta timp între români au devenit și ei romani, majoritatea..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

zodiak cât mai e cursu rublă euro? sau cum primești banii, direct în euro?

Dură replică :lol:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

zodiak cât mai e cursu rublă euro? sau cum primești banii, direct în euro?

Asta intrebi la banca, iar daca as fi platit de cineva in acest sens sa stii ca ti-as fi facut cadou o naveta cu bere si doar asa sa te impaciuiesc, dar te asigur ca banii vin doar prin multa truda si nu ajung niciodata.

 

Sa revin on topic, iata ca Rusia a pierdut trenul si ar vrea astazi sa faca ca a facut in sec. 19 SUA cand a cucerit California de la Mexic si a colonizat-o masiv ulterior devenind cel mai cautat tinut din toata N America.

 

Rusia nu a dorit sa scada presiunea asupra rusului de rand, asa ca l-a pastrat la rece in mari centre industriale sau in colonii militare in mijlocul populatilor straine.

Astazi California Rusiei prin aceasta intelegand Georgia, Azerbaidjan, Turkmenistanul si Tadjikistanul s-au purificat in sens invers, putinele comunitati rusesti de aici s-au carabanit in Rusia si abia astazi Putin realizeaza faptul ca Rusia este mare, dar nu are o Californie a ei, practic Rusia a dat cu piciorul la foarte multe oportunitati istorice si s-a concentrat spre zone cu totul neinteresante.

 

Prima prostie a Rusiei a fost renuntarea la Bulgaria post-otomana cu iesire la M. Egee;

A doua greseala a fost renuntarea la Turcia occidentala;

A treia greseala a fost renuntarea usoara la litoralul iranian de la Marea Caspica dupa ce cucerise jumatatea nordica a acestei tari;

A patra greseala a fost opresiunea rusa asupra Europei, mutarea a mai multe tari unele peste altele spre vest, infiintarea unor tari sovietice fictive, s.a.m.d, si renuntarea la Georgia, Azerbaidjan si Turkmenistan.

A cincea greseala a fost acordarea Crimeii Ucrainei in 1965.

 

Acum toate masurile Rusiei sunt oribile si nu isi mai pot gasi rostul intr-o lume moderna si mult diferita de cea din 1945.

 

Ucraina are peste 30 mil. loc., Georgia, Azerbaidjanul, ... alte cateva zeci de milioane de locuitori, ... in plus chiar rusii de rand au inceput sa se mute in Spania, mai ales zona litorala din apropierea Barcelonei, asa ca Putin nu face nimic bun pentru Rusia.

 

Ma intreb eu, oare Crimeea poate concura cu Spania si doar daca ne gandim la clima si oportunitatile economice?!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ma intreb eu, oare Crimeea poate concura cu Spania si doar daca ne gandim la clima si oportunitatile economice?!

 

Bineinteles!!! ... dar cu conditia sa nu comande camarad Putin in stil comunist ...  :haha:  si precum el nu are de gand sa  "ease up" clima se pierde ca si oportunitatile sa devina Crimeea o imitatie de Monaco sau Las Vegas!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Sa revin on topic, iata ca Rusia a pierdut trenul si ar vrea astazi sa faca ca a facut in sec. 19 SUA cand a cucerit California de la Mexic si a colonizat-o masiv ulterior devenind cel mai cautat tinut din toata N America.

 

 

n-a pierdut niciun tren, Rusia.

tocmai ce-si construieste garile si-si lustruieste locomotivele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ucraina mosteneste o bomba etnica plantata acolo cu multa migala de Stalin. O merita. Multa vreme le-a convenit, acum vad cum e sa nu fii prieten cu Rusia :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ucraina mosteneste o bomba etnica plantata acolo cu multa migala de Stalin. O merita. Multa vreme le-a convenit, acum vad cum e sa nu fii prieten cu Rusia :)

 

Dincolo de toate Rusia si-a facut-o cu mana ei si iata de ce:

 

1. De ce Rusia si-a alienat propria populatie, adica pe ucraineni si belarusi, in timp ce a permis existenta catorva republici turcofone de la Urali la Volga si pana in Transcaucazia?!

 

2. Am ramas stupefiat cand am citit ca belarusa este un grai rusesc, dar chiar mai mult, in Belarus doar cca. 10-20% mai vorbesc belarusa care nu este utilizata nici in cultura si nici in radio sau TV, adica discutam despre o cultura ruseasca omogena din start.

 

Limba ucraineana cuprinde mai multe graiuri /dialecte, dar majoritatea sunt inrudite cu belarusa sau direct cu rusa.

 

Din cate stiu prima Rusie a fost la Kiev, la fel primele voivodate intre Kiev si Carpati, asadar nu vad de unde vine nebunia asta a Rusiei de a-i zapacii pe oamenii astia de cap, este ca si cum noi romanii de buna voie am fi creat noi Basarabia si ca stat si ca identitate etno-lingvistica aparte, apoi sa-i distrugem fara remuscare.

 

Rusia le-a dat un nume aiurit (Ucraina, adica margine, Marginime, la fel cum se numeste si zona Timokului sarbesc tot Kraina, la fel Kraina din Croatia-Slovenia, la noi Marginimea Sibiului, samd).

 

Daca nu i-au vrut in proprile frontiere nici pe belarusi, nici pe ucraineni si mai dragi le-au fost turcii din Baskiria, Mordivia, Tatarstan, sa, de ce ii chinuie acum asa aiurea. Adica tu daca vrei sa arati lumii ce tare esti te apuci si iti rupi in bataie parintii, sora si fratii mai mici?!  :king2:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×