...De ceva timp stau si ma tot intreb oare noi cum am aparut?!?....Eu una nu stiu sigur in ce sa cred adica sa cred ca Dumnezeu ne-a creat sau am evoluat cum spun oamenii de stiinta.....As dori sa ma ajutati pentru ca sunt cam confuza...
Credeti ca exista Dumnezeu? oamenii au evoluat sau au fost creati de ....
Scris 18 April 2006 - 08:39 AM
Buna la toti!
...De ceva timp stau si ma tot intreb oare noi cum am aparut?!?....Eu una nu stiu sigur in ce sa cred adica sa cred ca Dumnezeu ne-a creat sau am evoluat cum spun oamenii de stiinta.....As dori sa ma ajutati pentru ca sunt cam confuza...
am citit multe cestii pe net dar sincer nu mai stiu ce sa mai cred..
help me plss
Scris 18 April 2006 - 03:36 PM
Pixelut, la Apr 18 2006, 12:03 PM, a spus:
normal
Dumnezeu este ceea ce percepem noi prin intermediul religiei sau nu ca pe ceva normal sau pe langa normal; ca am aparut prin evolutie pe aceasta planeta, asta este sigur, cel putin pana la stramosul comun cu maimuta si incrucisarea apoi cu fiinte extraterestre dar ce a fost pana la aparitia noastra si a vietii in general pe planeta asta sau pe alta, asta se numeste Dumnezeu, o forta pe care nimeni si nici o religie pe lumea asta nu o explica; suntem prea mici si avem foarte putine informatii stiintifice si logice pentru a putea explica forta care a creat universul si pe care o numim Dumnezeu.
Scris 18 April 2006 - 05:13 PM
Nici nu se sustine altfel. Cei care citesc cu atentie textul biblic gasesc numeroase surprize. E vorba de cei care il citesc fara idei preconcepute. Care pur si simplu IL CITESC, nu discuta in completa necunostinta de cauza.
Iudeii au adus in antichitate o perspectiva cu totul noua in materie de divinitate. Egiptenii incercasera fara succes monoteismul, dar un monoteism in care adorau un obiect material: soarele. Iudeii propun un Dumnezeu in afara materiei. Dumnezeu este... Duh (spirit, energie). El poate imbraca forme materiale - vorbisem la un moment dat de misterioasele particule numite de catre fizicieni hadroni - dar in esenta va ramane duh.
Limbajul acestor scrieri este tributar intelegerii timpului, dar daca inlocuim termenii arhaici cu cei moderni - care, fie vorba intre noi, isi au radacina tot in cei arhaici - sensul nu se schimba absolut deloc.
Iata un subiect de discutie interesant.
Iudeii au adus in antichitate o perspectiva cu totul noua in materie de divinitate. Egiptenii incercasera fara succes monoteismul, dar un monoteism in care adorau un obiect material: soarele. Iudeii propun un Dumnezeu in afara materiei. Dumnezeu este... Duh (spirit, energie). El poate imbraca forme materiale - vorbisem la un moment dat de misterioasele particule numite de catre fizicieni hadroni - dar in esenta va ramane duh.
Limbajul acestor scrieri este tributar intelegerii timpului, dar daca inlocuim termenii arhaici cu cei moderni - care, fie vorba intre noi, isi au radacina tot in cei arhaici - sensul nu se schimba absolut deloc.
Iata un subiect de discutie interesant.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
despre religie, credinta, bunatate, frumos, fericire.... |
mayama34 | 289 | 58.681 |
|
Pentru cunoscatorii CORANULUI
doresc o lamurire |
revelation | 19 | 7.847 |