sau Inregistrare

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Binele si raul cine va invinge? Evaluare topic: - - - - -

#291 Utilizator offline   HANABI 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-January 10

Scris 03 March 2010 - 12:59 AM

Clifford Goldstein in cartea sa <Ratiuni ale inimii> are o viziune f interesanta asupra binelui si raului:

<RAUL vine dupa FAPT.Faptul in sine, faptul pur si simplu, este bun.Augustine, in ''Cetatea lui D-zeu'' scria ca raul este o imputinare, o dezertare de la BINE.Binele a fost cel dintai.Apoi,a venit RAUL, o apostazie de la postulat, un paralogism de la axioma.Nu exista o cauze eficienta pt rau, doar una deficienta. ''Ceea ce numim RAU, scria el, nu este decat lipsa a ceva ce este BUN.''
Asemenea tacerii si intunericului, RAUL izvoraste doar dintr-o lipsa, dintr-o alunecare in mizerie.Augistine spune: <A incerca sa descoperi cauzele acestor lipsuri, cauzele despre care am aratat ca nu sunt eficiente ci deficinete, e ca si cum te-ai stradui sa vezi intunericul sau sa asculti tacerea.Intr-adevar, putem cunoaste intrucatva atat intunericul, cat si tacerea
: pe cel dintai cu ajutorul ochilor, pe cea de-a doua cu ajutorul urechilor.Cu toate acetea, nu avem parte de senzatie, ci de lipsa senzatiei.
Priviti cu atentie.Pt o piersica putrezita, trebuie sa avem mai intai piersica.Nu pot aparea boli sexuale fara ca mai intai sa fie actul sexual.Iar in spatele copilului abuzat, exista copilul pur si simplu. Dar faptul in sine, faptul pur si simplu este bun.
Copii, piersicile, sexul-inaintea oricarei deficiente, premergator oricarui defect-dezvalui atingerea creatoare a unei iubiri tandre.>

Si intr-adevar, subiectul acesta de discutie ar trebui mutat la capitolul Religie. :spiteful:
0

#292 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-March 10

Scris 03 March 2010 - 04:16 PM

Vezi postareaHANABI, la Mar 3 2010, 01:59 AM, a spus:

Apoi,a venit RAUL, o apostazie de la postulat, un paralogism de la axioma.

Apostazia are doua sensuri; renegare a unei doctrine sau razvratire īmpotriva stapīnirii.

Cum sa nu se razvrateasca supusul (credinciosul) īmpotriva īndoctrinatilor politici si religiosi,
care spun una si fac alta ? :spiteful:

Paralogismul (falsul) lor...al de varul (axioma) lor.

Vezi postareaHANABI, la Mar 3 2010, 01:59 AM, a spus:

Si intr-adevar, subiectul acesta de discutie ar trebui mutat la capitolul Religie. :lol:

De ce ? Sa faca credinciosul plecaciuni īn fata subiectului din lipsa de spirit cri(s)tic ? :spiteful:
0

#293 Utilizator offline   HANABI 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-January 10

Scris 11 March 2010 - 08:44 PM

Vezi postareaEgroegscu, la Mar 3 2010, 04:16 PM, a spus:

Apostazia are doua sensuri; renegare a unei doctrine sau razvratire īmpotriva stapīnirii.

Cum sa nu se razvrateasca supusul (credinciosul) īmpotriva īndoctrinatilor politici si religiosi,
care spun una si fac alta ? :rot:

Paralogismul (falsul) lor...al de varul (axioma) lor.

De ce ? Sa faca credinciosul plecaciuni īn fata subiectului din lipsa de spirit cri(s)tic ? :spiteful:

Dar de ce ai tu senzatia ca un credincios nu are putere de discernamant?
A fi credincios nu inseamna a atinge o extrema, aceea de a fi habotnic.
Sau tu poate esti una dintre persoanele care considera ca religia este cel mai bun mijloc de a induiosa si manipula masele?
Nu te grabi sa cataloghezi, desi asta poate iti face tie viata mai usoara...
Eu, de ex, cred in D-zeu, iar asta nu imi stirbeste cu nimic din luciditate...
0

#294 Utilizator offline   Resunu 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-August 09

Scris 11 March 2010 - 10:27 PM

Vezi postareaHANABI, la Mar 11 2010, 08:44 PM, a spus:

[....]Eu, de ex, cred in D-zeu, iar asta nu imi stirbeste cu nimic din luciditate...

daca crezi inseamna ca Dumnezeu gandeste in locul tau si tu doar ii executi ordinele ? :spiteful: :rot:
0

#295 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 13 March 2010 - 02:07 PM

Vezi postareaHANABI, la Mar 11 2010, 09:44 PM, a spus:

Dar de ce ai tu senzatia ca un credincios nu are putere de discernamant?
A fi credincios nu inseamna a atinge o extrema, aceea de a fi habotnic.
Sau tu poate esti una dintre persoanele care considera ca religia este cel mai bun mijloc de a induiosa si manipula masele?
Nu te grabi sa cataloghezi, desi asta poate iti face tie viata mai usoara...
Eu, de ex, cred in D-zeu, iar asta nu imi stirbeste cu nimic din luciditate...

In timpul dezbaterii credinciosul se va īndoi singur de puterea sa de discernamant. :doh:

* HABOTNIC- persoana care respectă cu scrupulozitate exagerată prescripțiile religiei; bigot
(din rus. habadnik _membru al sectei religioase evreiești Habad)

Daca credinciosii nu au atins extrema fanatismului, cum se face ca īn lume sunt nenumarate ziduri obiective/subiective ? (zidul Chinezesc, zidul lamantatiei, zidul dintre Israel si Palestina, etc.) :lol:

Credinta nu este decīt una din etapele catalogate īn Catalogul evolutiei individuale.

Luciditatea se manifesta precum becurile electrice ...20w, 40w, 80w, 100w, 1000w, etc.

Numai pe forumul de filozofie īti poti testa luminozitatea. :doh:
Buna dezbatere ! :roll:
0

#296 Utilizator offline   Nemeton 

• sweet poison
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 22-January 10

Scris 08 May 2010 - 02:44 AM

bine si rau! vor exista tot timpul, avand in vedere ca totusi omul teoretic vorbind este totusi o fiinta duala... nu poti face un bine cuiva, ca poate in celalalt capat al lumi sa ranesti involuntar pe altcineva. nu poti face un bine suprem intregii omeniri, este imposibil... ii complicat si nu prea stiu cum sa ma exprim cata cat clar, sper ca ati inteles ideea care voiam s-o expun.

un lucru pe care nu-l inteleg eu... de ce o batalie intre bine si rau? de ex. in cazul razboiului din irak cine-i binele si cine-im raul? la fel parerile vor fi impartite. aceasta lupta intre bine si rau suna prea a basme sa zic asa.

corectati-ma daca gresesc... dar cam asta este conceptul meu despre bine si rau.
0

#297 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 08 May 2010 - 12:48 PM

Vezi postareaAssomnio, la May 8 2010, 02:44 AM, a spus:

un lucru pe care nu-l inteleg eu... de ce o batalie intre bine si rau? de ex. in cazul razboiului din irak cine-i binele si cine-im raul? la fel parerile vor fi impartite. aceasta lupta intre bine si rau suna prea a basme sa zic asa.

Mai marii sefi ai barbarilor nu le plac drepturile omului, nici legile, nici universitatile, nici opozitiile, nici onestitatea. Ei ar vrea sa traga Lumea Noua spre Vechiul Testament. Vezi mineriada oamenilor de caverna condusi de ilici si roman ! :cry: :ok:

Vezi postareaAssomnio, la May 8 2010, 02:44 AM, a spus:

corectati-ma daca gresesc... dar cam asta este conceptul meu despre bine si rau.
---------------------------
Nu trebuie sa fii trist ca n-ai fost remarcat. Fii trist ca n-ai facut nimic remarcabil. (Confucius)

Cīnd gresesti n-ai facut nimic de remarcabil. Nu fii trist, vei fii marcat si remarcat de propriile greseli. :doh:
0

#298 Utilizator offline   NASTYPRIMUL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-October 08

Scris 11 May 2010 - 01:42 AM

Creierul nostru va invinge
0

#299 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 13 May 2010 - 04:02 PM

Vezi postareaNASTYPRIMUL, la May 11 2010, 01:42 AM, a spus:

Creierul nostru va invinge

Afirmatie partiala = jumatate de afirmatie...

Una din emisfere va īnvinge pe cealalta !!! Asta ar īnsemna ca gaina poate fi considerata o pasare inteligenta fiindca cotcodaceste cu o jumatate de creier.

Deci, cum si pe cine va īnvinge ?

Un exemplu printre alte exemple:

Creierul fumatorului a fonst īnvins de nicotina. Ramīne de vazut cum el, īnvinsul, va īnvinge nicotina...care a stiut cum sa-si convinga/īnvinga victimile. :drag: :) :boss:

Daca vrei sa-ti exersezi intelectul (cu doua emisfere dualiste)...īncearca sa dai si tu cīteva exemple ! Daca nu poti īnseamna ca ai fost īnvins...nu de mine, ci de timpul pierdut īn timpul studiilor. :o: :o:

:roll: Cu prietenie convingatoare, revelatoare (invitatie la cugetare subiectiva/individuala, nu la obiectivitate castrata de subiectivitate)...
0

#300 Utilizator offline   Nemeton 

• sweet poison
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 22-January 10

Scris 15 May 2010 - 10:38 AM

Vezi postareaEgroeg, la May 8 2010, 01:48 PM, a spus:

Mai marii sefi ai barbarilor nu le plac drepturile omului, nici legile, nici universitatile, nici opozitiile, nici onestitatea. Ei ar vrea sa traga Lumea Noua spre Vechiul Testament. Vezi mineriada oamenilor de caverna condusi de ilici si roman ! :) :pardon:

suna ciudat explicatia asta... :) mai marii sefi ai barbarilor vor sa duca Lumea Noua spre Vechiul Testament... dar mai marii sefii ai lumii civilizate ce vor defapt? dincolo de acele aparente pacea in lume si fericire tuturor, discursuri de miss univers...
construiesc un viitor prin lupte, crancene lupte si prin evolutia continua a armelor de distrugere in masa.
ce viitor superb ne creaza ei? la urma urmei si ei sunt tot barbari, modul de a rezolva toate problemele sunt prin lupte si distrugere. ii poti considera altceva decat niste barbari insetati de sange? :P

probabil singura diferenta este ca au renuntat la celebra sabie, dar in schimb le-a picat in mana frumoasa arma de foc si bombele.

Aceasta postare a fost editata de Assomnio: 15 May 2010 - 10:40 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Nu poti crea un subiect nou