Sari la conținut
Forum Roportal
Stu'

Cum sa nu ne lasam intimidati la locul de munca

Postări Recomandate

Nu prea cred ca exista un topic despre atitudinea si evolutia la locul de munca.

 

M-ar interesa ca aici sa fie locul in care sa discutam despre:

-cum sa imbunatatim relatiile colegiale

-cum sa nu ne lasam intimidati

-cum sa reducem stresul la locul de munca

-cum sa ne organizam mai bine task-urile

-cum sa ne organizam biroul pentru a ne usura existenta si mediul

-cum sa prezentam unele sugestii mai indraznete

-cum sa facem fata greselilor

-cum sa trecem mai usor peste unele esecuri

-cum sa ne dezvoltam continuu dpdv profesional, chiar daca jobul implica o activitate mai 'limitata'

-cum sa cerem o marire de salariu

-cum sa ne prezentam la un interviu

-cum sa avem mai multa incredere in calitatea noastra profesionala

-cum sa ne vindem mai scump

-cum sa aplanam conflictele mai rapid si mai usor

-cum sa evitam conflictele care incep sa mocneasca

 

.......si cu siguranta veti putea adauga voi.

 

Deci, sa profesionalizam in voie :D.

 

ps: incep eu prin a va intreba cum sa nu va lasati intimidati in fata sefului, care tuna si fulgera mai ales atunci cand altii au gresit, incercand sa puna presiune si pe tine ca sa se scoata el si sa sa scoata intreaga echipa mai repede din 'rahat'... :)

 

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca depinde şi de firea fiecărui om în parte. Sunt unii care accepta spăşiţi la infinit o astfel de intimidare de teama consecinţelor, altii care sunt buni manipulatori şi ştiu cum să întoarcă asta în favoarea lor, iar alţii pur şi simplu nu suportă un astfel de comportament şi o spun verde-n faţă, indiferent de consecinţe.

Personal fac parte din ultima categorie. Asta a făcut ca de multe ori să pierd, s-ar spune. Dar dat fiind că sunt oarecum impulsivă şi cam greu sociabilă, plus că nu suport incorectitudinea de niciun fel.... asta e, îmi asum consecinţele.

Editat de -Lotus-
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar dat fiind că sunt oarecum impulsivă şi cam greu sociabilă, plus că nu suport incorectitudinea de niciun fel.... asta e, îmi asum consecinţele.

Nu as vrea sa fiu o persoana indiscreta, dar poti sa imi spui categoria de varsta (nu neaparat fixa) la care esti?

Conteaza mult, cel putin din cate am observat eu.

 

Ar trebui sa conteze? Este varsta un avantaj sau un dezavantaj cand vine vorba sa ii ceri sefului o atitudine mai respectuoasa pe viitor?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu as vrea sa fiu o persoana indiscreta, dar poti sa imi spui categoria de varsta (nu neaparat fixa) la care esti?

Conteaza mult, cel putin din cate am observat eu.

 

Ar trebui sa conteze? Este varsta un avantaj sau un dezavantaj cand vine vorba sa ii ceri sefului o atitudine mai respectuoasa pe viitor?

Eu am 33 şi e foarte posibil ca vârsta să conteze, deşi nu ar trebui dpmdv.

Problema şefilor, mai ales în România din cate am observat, e orgoliul excesiv. Mare parte a şefilor se cred dumnezei. Cam ca ţiganul ajuns împărat.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu am 33 şi e foarte posibil ca vârsta să conteze

Eu am observat asta la colegii mei. Sunt 2, 3 foarte buni si au cunostinte foarte complexe in domeniu, trecuti de 40 de ani - incat ar putea castiga mult mai mult la o alta firma, dar se tem si macar sa caute o alta oportunitate de teama ca i-ar intercepta patronul actual si le-ar da liber, ba mai mult - le-ar pune bete in roata in cazul in care firma care le-a facut oferta se afla oarecum in relatii tangentiale cu firma actuala.

S-a intamplat in trecut si acum...se tem. Eu cred ca sunt plafonati si se lasa intimidati. Plus ca mai pui si ratele la banca sau copilul in facultate.

 

Am observat tendinta preluata de la multinationala - de a intari atasarea emotionala fata de firma, colegi (team buildinguri, apartanenta la o echipa), organizare de concursuri in aer liber, etc. Consider totusi ca cei de la management sunt prieteni cu tine atata timp cat nu e vorba de cascavalul propriu. Stiu din surse sigure ca sefii primesc prime f mari si mariri de salariu, daca reusesc sa mentina salarille angajatiilor la limita cat mai inferioara. Ok, profit, profit. Dar pana unde?

Patronul nostru are deja 10 case in oras smile.png)

 

Pe de alta parte, tinerii sunt intimidati pentru ca toata lumea cere experienta si specializarile de multe ori sunt inguste iar daca stai prea mult la un loc de munca risti sa te supraspecializezi si astfel perspectivele ca numar de firme la care te-ai putea reorienta.. scad vertiginos.

Editat de stupid_me
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand trebuie pastrata linistea interioara in fata unui om care incearca sa te preseze cu trucuri gen amenintari iritari intimidari fulgere si curentari.

Sa fii imperturbabil. Sa surazi. Sa razi. Sa nu-ti pese. Sa-ti pastrezi seninatatea. Cine nu reuseste asta e din cauza ca e slab. Daca e slab sa se intareasca prin meditatie. Daca nu reuseste nici asa, isi merita soarta, sa nu se planga.

 

Poti sa-i influentezi inconstientul sefului deformat de prejudecati prin inconstientul tau luminos si structurat, in favoarea ta. Si el nici macar nu intelege ce i-ai facut./

 

In al doilea rand daca el chiar trece de limita asta si vrea pe bune sa-ti aduca dezavantaje, atunci ii aduci si tu lui. Te gandesti cum poti sa-l ataci. Are si el o familie. O casa. O masina. Niste sesizari anonime la Garda Financiara ajuta. :)

 

O fi avand el 10 case, dar pariez ca nu e 100% ok in fata legii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand, eu nu am probleme cu patronul, ci cu directorul firmei. E mai complicat.

 

Nici cu directorul nu pot sa spun ca am probleme, fiind primul meu superior, dar asta pentru ca de la inceput m-am gandit cum sa evit conflictele si sa aplanez neintelegerile.

Insa, niciodata nu e prea tarziu pentru a invata lucruri noi prin care iti poti imbunatati, sa zicem...atitudinea.

 

Eu nu pot sa amenint, eu nu fac asa ceva. F rar folosesc intimidarea (fara intentia de a actiona in consecinta, dar hei, persoana in cauza nu are de unde sa stie daca o sa si actionez sau nu, right?), in cazul in care nu pot scapa nicicum de un om insistent. Prefer sa plec si singura amenintare, daca o poti numi asa, e ca ii asigur ca mai bine plec dintr-un loc in care nu ma simt bine sau simt ca incurc mai mult decat ajut. Sau in care ma plafonez.

Nu suport sa ma plafonez.

Nu zic ca e musai cea mai buna atitudine.

 

Eu de exemplu, cand incepe sa tune si sa fulgere, ii evit privirea. II raspund calm, sacadat, dar ii evit privirea.

 

Nu suporta asta si atunci intelege ca a intrecut masura si nu am sa mai misc un ciob fara ca el sa se gandeasca sa mi-o ceara. Si de multe ori sunt persoana pro-activa in acea ecuatie.

Pana acum a cam functionat...

 

Oricum, nu inteleg de ce l-ai ameninta...sau mai mult, i-ai ameninta familia..adica, sa devenim si noi ca seful?

Editat de stupid_me

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Un om care fulgera si tuna doar ca sa isi mentina pozitia este un om slab. El incearca sa compenseze lipsa lui de abilitati de lider, prin tot felul de subterfugii. Nu stie sa mobilizeze, sa motiveze, sa construiasca un spirit de echipa. E un produs tipic comunist.

 

E gresit sa nu te uiti in ochii lui cand striga (si deci cauta sa te injoseasca). Daca iti feresti privirea, el va crede ca te-a supus, ca ti-a scos din tine sclava.

Uita-te de acum drept in ochii sai, cu o privire ferma, infipta, luminoasa, fara frici.

Sustine-i privirea mai mult decat poate el. II arati ca nu esti sclava, ci o fiinta libera, demna si asertiva.

Ii vorbesti calm, cumpatat, dar ferm si clar. Nu faci concesii. Nu accepti injosiri. Nu sacadat, ci firesc, cu o doza de umor si seninatate, dar si cu acea privire care spune: "ma usurez pe pretentiile tale exagerate, de aici nu fac un pas inapoi, de-ar fi sa faci atac cerebral si sa crapi. Daca ma respecti, te respect. Daca nu, fac of."

Ii expui structurat parerile tale.

Va invata sa te respecte in timp. Hiena din el va mirosi ca nu-ti este frica. Si va cauta alte victime care sangereaza, dar pe tine te va lasa in pace.

Editat de tadayosimasahiromidorikawa
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Seful stie preabine ca nu imi este frica.

Nu vreau sa il dresez. Eu de fapt nu vreau sa dresez pe nimeni. Ci pur si simplu, imi impun limitele atunci cand altii uita

 

A il privi direct in ochi atunci cand tuna si fulgere (e si el stresat) - e oarecum un gest de sfidare.

Eu nu caut sa il sfidez sau sa il infrunt si astfel sa ii accesez orgoliul. va cauta mai degraba alti oameni, care sa nu simta nevoia sa il schimbe, nu asa va face? Nu ca mi-e teama de asta, dar probabil as face la fel.

 

Eu caut sa evit conflicte. Nu ma injosesc prin asta, pentru ca o fac pentru mine. Constient si pentru ca vreau.

Daca as simti ca nu are deloc respect pentru mine la rece - nu as mai fi demult aici.

 

Eu cred ca tehnica ta mai degraba suna a un 'marait' , chiar daca e mascat cu un zambet si/sau o privire oarecum senina si calma.Dar iar, poate ma insel.

Editat de stupid_me

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si ce faci daca iti zice ceva de genul: "Ce te uiti asa la mine? De ce zambesti, ti se pare amuzant cand eu discut ceva serios cu tine? Daca vrei amuzament, cauta-ti de munca la circ, aici e o companie serioasa! Si totusi, ce te uiti asa la mine, ai ceva sa-mi spui, ai ceva de comentat? (si ar fi bine sa oferi cel putin un raspuns negativ) Nu, nimic? Nici nu ma asteptam, la cat de mult te depasesc situatiile de-aici... probabil si tu ti-ai dat seama. Treci la treaba, pana n-oi gasi pe altul s-o faca in locul tau!"

Uite de asta sunt unii sefi: pentru a sesiza si a preveni astfel de out of the box thinkers. Asta este prezentul in care traim, inca se mai merge pe ideea ca uniformizarea aduce productivitate si profit. Vrei eficienta si diversitate, te duci la Google.

Editat de Nestosaru

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×