sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Fiii lui Dumnezeu Biblia si paleo-astronautica Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 14 April 2006 - 08:32 AM

Ce-ar fi să ne imaginăm lucrurile astfel ? Ce-ar fi dacă acum 12.000 de ani, pe vremea când Platon pretinde că a dispărut Atlantida si când nivelul mărilor a crescut realmente cu 100-150 de metri, ce-ar fi dacă ar fi existat o civilizatie tehnologică ? Similară ca nivel cu cea actuală, dispunând de elicoptere si statii radio de emisie-receptie, dar incapabilă să controleze conditiile meteo.

Nu ar fi mai simplu să presupunem că "paleo-astronautii" lui Erich von Daniken aveau o origine cât se poate de terestră ? Asa, cam ca trupele americane debarcând în Papua-Noua Guinee ? Sau Afghanistan, Somalia, sau orice alt teritoriu aflat în epoca de piatră. Câteva sute de milioane de oameni pot sustine o civilizatie tehnologică, dar dacă ei rămân brusc doar 5-6.000, atunci nu mai pot sustine nici măcar productia de televizoare, cu-atât mai putin productia de elicoptere.

Iar cu habitatul original complet distrus, ce le-ar mai rămâne de făcut, decât să debarce în calitate de eroi civilizatori, în zone unde triburile locale pot cel putin să-si producă hrana, chiar dacă sunt extrem de înapoiate ?

Zeii din Olimp erau "suspect" de compatibili, sexual si genetic, cu oamenii. Iar în Biblie, se relatează cum "fiii lui Dumnezeu (?) au văzut că fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales".
0

#2 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 14 April 2006 - 03:56 PM

[size=1][size=1][size=1]

Vezi postareaharald, la Apr 14 2006, 07:32 AM, a spus:

Ce-ar fi să ne imaginăm lucrurile astfel ? Ce-ar fi dacă acum 12.000 de ani, pe vremea când Platon pretinde că a dispărut Atlantida si când nivelul mărilor a crescut realmente cu 100-150 de metri, ce-ar fi dacă ar fi existat o civilizatie tehnologică ? Similară ca nivel cu cea actuală, dispunând de elicoptere si statii radio de emisie-receptie, dar incapabilă să controleze conditiile meteo.

Nu ar fi mai simplu să presupunem că "paleo-astronautii" lui Erich von Daniken aveau o origine cât se poate de terestră ? Asa, cam ca trupele americane debarcând în Papua-Noua Guinee ? Sau Afghanistan, Somalia, sau orice alt teritoriu aflat în epoca de piatră. Câteva sute de milioane de oameni pot sustine o civilizatie tehnologică, dar dacă ei rămân brusc doar 5-6.000, atunci nu mai pot sustine nici măcar productia de televizoare, cu-atât mai putin productia de elicoptere.

Iar cu habitatul original complet distrus, ce le-ar mai rămâne de făcut, decât să debarce în calitate de eroi civilizatori, în zone unde triburile locale pot cel putin să-si producă hrana, chiar dacă sunt extrem de înapoiate ?

Zeii din Olimp erau "suspect" de compatibili, sexual si genetic, cu oamenii. Iar în Biblie, se relatează cum "fiii lui Dumnezeu (?) au văzut că fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales".

paleo...astronautica?Ce mai e si asta? :spiteful:

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 14 April 2006 - 03:57 PM

0

#3 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 April 2006 - 06:18 PM

Vezi postareaannacondor, la Apr 14 2006, 04:56 PM, a spus:

[size=1][size=1][size=1]
paleo...astronautica?Ce mai e si asta? :flowers:

Erich von Däniken a folosit intens ideea, în cartea sa "Amintiri despre viitor". În rezumat, paleo-astronautica sustine că în preistorie, oamenii au avut diverse contacte cu astronauti apartinând unor civilizatii extraterestre. Si că evolutia spre civilizatie a fost determinată de contactele cu aceste civilizatii.

http://www.daniken.com/ disponibil în germană si engleză.

Aceasta postare a fost editata de harald: 14 April 2006 - 06:20 PM

0

#4 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 14 April 2006 - 06:37 PM

Vezi postareaharald, la Apr 14 2006, 09:32 AM, a spus:

Elicoptere? Cu carburant pe baza de mercur? Exploziile nucleare din acea perioada?

Esti sigur ca erau oameni?

Se spune ca zeii din Olimp nu ar fi tocmai din Olimp...
0

#5 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 April 2006 - 07:05 PM

Vezi postareadan-marius, la Apr 14 2006, 07:37 PM, a spus:

Elicoptere? Cu carburant pe baza de mercur? Exploziile nucleare din acea perioada?
Esti sigur ca erau oameni?

"Esti sigur ca erau oameni?"

Nu am trăit pe vremea aceea, n-am de unde să stiu. De aceea am deschis acest topic. Dar faptul că au avut copii cu fiicele oamenilor mi se pare un indiciu relevant.
0

#6 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 14 April 2006 - 07:13 PM

Vezi postareaharald, la Apr 14 2006, 08:05 PM, a spus:

"Esti sigur ca erau oameni?"

Nu am trăit pe vremea aceea, n-am de unde să stiu. De aceea am deschis acest topic. Dar faptul că au avut copii cu fiicele oamenilor mi se pare un indiciu relevant.

Se spune ca oamenii de Neanderthal, o subspecie a speciei umane, nu puteau procea impreuna cu oamenii moderni... Fiintele din Atlantida puteau fi la fel de bine o alta subspecie suficient de inrudita cu oamenii pentru a putea avea urmasi, sau aveau cunostinte suficient de avansate de genetica...

Unele dintre legendele despre Yeti (sau oricare alt nume sub care este cunoscut) spun ca oamenii s-au "impreunat" cu succes cu femelele acestei specii. Poate fi foarte usor o minciuna, si totusi....
0

#7 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 14 April 2006 - 11:55 PM

Vezi postareadan-marius, la Apr 14 2006, 05:37 PM, a spus:

zeii din Olimp sunt un MIT! :flowers: ...nu?!?
0

#8 Utilizator offline   Silentia lunae 

• Lunatica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-February 06

Scris 15 April 2006 - 08:27 AM

Sunt vehiculate, din cate stiu, mai multe teorii in legatura cu "paleovizitatorii' planetei noastre. Unii cercetatori considera ca acele fiinte au venit din spatiu, altii cred ca sunt atlanti iar altii presupun ca ar fi reprezentantii lumii intra-terestre. Cert este insa ca prezenta acestor super-fiinte apare ilustrata intr-o bogata serie de texte provenite din antichitate: Cartea lui Enoh, insemnarile din mitologia chineza referitoare la Huang Di, insemnarile de pe tablitele de lut sumeriene ( Enuma Elis ), Ramayana, Mahabharata etc. O parte din aceste scrieri si din traditiile mai multor popoare amintesc de acesti vizitatori "apartinand altei lumi" ca de niste fiinte foarte asemanatoare oamenilor, cu mentionarea repetata a unui aspect biologic esential : imbinarea celor doua rase a condus la nasterea unor fiinte monstruoase - uriasii.

Totusi, in timpul sederii lor printre oameni, acesti paleoastronauti au desfasurat si activitati civilizatoare:
"Barkayal i-a invatat arta de a observa stelele.
Akibeel i-a invatat semnele.
Si Asardel i-a invatat miscarile lunii"
( Cartea lui Enoh, cap. VIII ).
0

#9 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 April 2006 - 09:34 AM

Vezi postareaannacondor, la Apr 15 2006, 12:55 AM, a spus:

zeii din Olimp sunt un MIT! :flowers: ...nu?!?

Mit nu înseamnă basm.

Vezi postareaDesert Rose, la Apr 15 2006, 09:27 AM, a spus:

O parte din aceste scrieri si din traditiile mai multor popoare amintesc de acesti vizitatori "apartinand altei lumi" ca de niste fiinte foarte asemanatoare oamenilor, cu mentionarea repetata a unui aspect biologic esential : imbinarea celor doua rase a condus la nasterea unor fiinte monstruoase - uriasii.

Totusi, in timpul sederii lor printre oameni, acesti paleoastronauti au desfasurat si activitati civilizatoare:
"Barkayal i-a invatat arta de a observa stelele.
Akibeel i-a invatat semnele.
Si Asardel i-a invatat miscarile lunii"
( Cartea lui Enoh, cap. VIII ).

Multumesc mult pentru comentariile foarte la obiect.

Motivul pentru care am lansat acest topic la "Religie si spiritualitate" este dorinta de a-i coopta si pe cunoscătorii Bibliei, care ar putea veni cu argumente pro si contra extrase chiar din textele sacre ale religiei crestine. De aceea l-am intitulat "Fiii lui Dumnezeu", era exact formularea folosită într-un verset din "Facerea".
0

#10 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 15 April 2006 - 12:41 PM

Vezi postareaharald, la Apr 15 2006, 08:34 AM, a spus:

Mit nu înseamnă basm.

Da' ce inseamna?

Citeaza

Motivul pentru care am lansat acest topic la "Religie si spiritualitate" este dorinta de a-i coopta si pe cunoscătorii Bibliei, care ar putea veni cu argumente pro si contra extrase chiar din textele sacre ale religiei crestine. De aceea l-am intitulat "Fiii lui Dumnezeu", era exact formularea folosită într-un verset din "Facerea".

Bine ai facut,dar nu stiu daca sunt prea multe realtari de genul acesta in Biblie,deci nu stiu in ca masura poti primi ajutor! :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari