Fiii lui Dumnezeu Biblia si paleo-astronautica
Scris 14 April 2006 - 08:32 AM
Nu ar fi mai simplu să presupunem că "paleo-astronautii" lui Erich von Daniken aveau o origine cât se poate de terestră ? Asa, cam ca trupele americane debarcând în Papua-Noua Guinee ? Sau Afghanistan, Somalia, sau orice alt teritoriu aflat în epoca de piatră. Câteva sute de milioane de oameni pot sustine o civilizatie tehnologică, dar dacă ei rămân brusc doar 5-6.000, atunci nu mai pot sustine nici măcar productia de televizoare, cu-atât mai putin productia de elicoptere.
Iar cu habitatul original complet distrus, ce le-ar mai rămâne de făcut, decât să debarce în calitate de eroi civilizatori, în zone unde triburile locale pot cel putin să-si producă hrana, chiar dacă sunt extrem de înapoiate ?
Zeii din Olimp erau "suspect" de compatibili, sexual si genetic, cu oamenii. Iar în Biblie, se relatează cum "fiii lui Dumnezeu (?) au văzut că fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales".
Scris 14 April 2006 - 03:56 PM
harald, la Apr 14 2006, 07:32 AM, a spus:
Nu ar fi mai simplu să presupunem că "paleo-astronautii" lui Erich von Daniken aveau o origine cât se poate de terestră ? Asa, cam ca trupele americane debarcând în Papua-Noua Guinee ? Sau Afghanistan, Somalia, sau orice alt teritoriu aflat în epoca de piatră. Câteva sute de milioane de oameni pot sustine o civilizatie tehnologică, dar dacă ei rămân brusc doar 5-6.000, atunci nu mai pot sustine nici măcar productia de televizoare, cu-atât mai putin productia de elicoptere.
Iar cu habitatul original complet distrus, ce le-ar mai rămâne de făcut, decât să debarce în calitate de eroi civilizatori, în zone unde triburile locale pot cel putin să-si producă hrana, chiar dacă sunt extrem de înapoiate ?
Zeii din Olimp erau "suspect" de compatibili, sexual si genetic, cu oamenii. Iar în Biblie, se relatează cum "fiii lui Dumnezeu (?) au văzut că fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales".
paleo...astronautica?Ce mai e si asta?
Aceasta postare a fost editata de annacondor: 14 April 2006 - 03:57 PM
Scris 14 April 2006 - 06:18 PM
annacondor, la Apr 14 2006, 04:56 PM, a spus:
paleo...astronautica?Ce mai e si asta?
Erich von Däniken a folosit intens ideea, în cartea sa "Amintiri despre viitor". În rezumat, paleo-astronautica sustine că în preistorie, oamenii au avut diverse contacte cu astronauti apartinând unor civilizatii extraterestre. Si că evolutia spre civilizatie a fost determinată de contactele cu aceste civilizatii.
http://www.daniken.com/ disponibil în germană si engleză.
Aceasta postare a fost editata de harald: 14 April 2006 - 06:20 PM
Scris 14 April 2006 - 06:37 PM
harald, la Apr 14 2006, 09:32 AM, a spus:
Elicoptere? Cu carburant pe baza de mercur? Exploziile nucleare din acea perioada?
Esti sigur ca erau oameni?
Se spune ca zeii din Olimp nu ar fi tocmai din Olimp...
Scris 14 April 2006 - 07:05 PM
dan-marius, la Apr 14 2006, 07:37 PM, a spus:
Esti sigur ca erau oameni?
Se spune ca zeii din Olimp nu ar fi tocmai din Olimp...
"Esti sigur ca erau oameni?"
Nu am trăit pe vremea aceea, n-am de unde să stiu. De aceea am deschis acest topic. Dar faptul că au avut copii cu fiicele oamenilor mi se pare un indiciu relevant.
Scris 14 April 2006 - 07:13 PM
harald, la Apr 14 2006, 08:05 PM, a spus:
Nu am trăit pe vremea aceea, n-am de unde să stiu. De aceea am deschis acest topic. Dar faptul că au avut copii cu fiicele oamenilor mi se pare un indiciu relevant.
Se spune ca oamenii de Neanderthal, o subspecie a speciei umane, nu puteau procea impreuna cu oamenii moderni... Fiintele din Atlantida puteau fi la fel de bine o alta subspecie suficient de inrudita cu oamenii pentru a putea avea urmasi, sau aveau cunostinte suficient de avansate de genetica...
Unele dintre legendele despre Yeti (sau oricare alt nume sub care este cunoscut) spun ca oamenii s-au "impreunat" cu succes cu femelele acestei specii. Poate fi foarte usor o minciuna, si totusi....
Scris 15 April 2006 - 08:27 AM
Totusi, in timpul sederii lor printre oameni, acesti paleoastronauti au desfasurat si activitati civilizatoare:
"Barkayal i-a invatat arta de a observa stelele.
Akibeel i-a invatat semnele.
Si Asardel i-a invatat miscarile lunii"
( Cartea lui Enoh, cap. VIII ).
Scris 15 April 2006 - 09:34 AM
annacondor, la Apr 15 2006, 12:55 AM, a spus:
Mit nu înseamnă basm.
Desert Rose, la Apr 15 2006, 09:27 AM, a spus:
Totusi, in timpul sederii lor printre oameni, acesti paleoastronauti au desfasurat si activitati civilizatoare:
"Barkayal i-a invatat arta de a observa stelele.
Akibeel i-a invatat semnele.
Si Asardel i-a invatat miscarile lunii"
( Cartea lui Enoh, cap. VIII ).
Multumesc mult pentru comentariile foarte la obiect.
Motivul pentru care am lansat acest topic la "Religie si spiritualitate" este dorinta de a-i coopta si pe cunoscătorii Bibliei, care ar putea veni cu argumente pro si contra extrase chiar din textele sacre ale religiei crestine. De aceea l-am intitulat "Fiii lui Dumnezeu", era exact formularea folosită într-un verset din "Facerea".
Scris 15 April 2006 - 12:41 PM
harald, la Apr 15 2006, 08:34 AM, a spus:
Da' ce inseamna?
Citeaza
Bine ai facut,dar nu stiu daca sunt prea multe realtari de genul acesta in Biblie,deci nu stiu in ca masura poti primi ajutor!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
evanghelia dupa iuda-comentarii-download
comentarii+download |
menssana1984 | 1 | 4.103 |
|
Carte lui Iov
Studiu pe cartea lui Iov |
mlg | 8 | 8.473 |