Paralizie in timpul somnului
Scris 13 April 2006 - 02:22 PM
Numele meu este Florin, am 33ani. De aproximativ 3ani, am o problema de sanatate, a carei cauza nu am aflat-o inca. In timpul somnului (o data pe noapte, cam la doua saptamani) intreg sistemul muscular paralizeaza, inclusiv muschii respiratorii. Motiv pentru care simt ca ma axfisiez, si atunci ma trezesc din somn, devenind constient. Pentru a iesi din starea respectiva, fac imediat un mare efort de vointa, si ma smucesc incercand sa-mi schimb pozitia. Reusind, in cele din urma, cu greu sa-mi misc corpul, revin la starea normala, acum simtind doar ca nu mai am vlaga in muschi. Probabil daca, pe viitor, nu as mai reusi sa-mi misc trupul as muri axfisiat datorita paraliziei muschilor toracici.
Medicul neurolog din localitate nu a mai intalnit simtomele. Electroencefalograma si analizele la sange sunt OK.
Unde ar trebui sa ma adresez pentru un diagnostic?
In speranta ca ma puteti ajuta, multumesc anticipat!
O zi placuta! Florin
Scris 13 April 2006 - 03:01 PM
Scris 14 April 2006 - 03:00 PM
elandi, la Apr 13 2006, 04:01 PM, a spus:
Multumesc pentru raspuns!
Am intrat in panica, abia acum, cand problema a devenit mai frecventa. Am sa incerc sa ajung la Bagdazar pentru RMN. Oricum doresc consulatia unui doctor neurolog mai in varsta care poate a mai intalnit situatia.
Daca ma puteti ajuta cu vre-o infomatie raman indatorat.
O zi placuta!
Scris 14 April 2006 - 04:33 PM
Succes si sanatate!
Scris 19 April 2006 - 11:15 PM
Scris 20 April 2006 - 01:29 PM
Uite un link, din pacate in engleza http://www.stanford..../paralysis.html
Dc nu stii engleza il pot traduce succint.
Dc l-ai mai citit... sorry. Oricum un medic te poate ajuta.
Scris 18 May 2006 - 11:39 AM
Sky, la Apr 20 2006, 02:29 PM, a spus:
Uite un link, din pacate in engleza http://www.stanford..../paralysis.html
Dc nu stii engleza il pot traduce succint.
Dc l-ai mai citit... sorry. Oricum un medic te poate ajuta.
Multumesc mult pentru informatie. Am citit pe site ca medicamentatia ar putea fi utila. Din pacate nu am gasit scris si ce medicamente sunt indicate. Oricum sfaturile legate de igiena somnului ar putea da rezultate. Un medic obisnuit nu cunoaste problema, credeti-ma am discutat cu 3 neurologi. D-nul doctor Radu Rogozea m-a programat abia in luna Iulie.
O zi placuta si sanatate la toata lumea!
Scris 18 May 2006 - 11:52 AM
Si mergi la dr. Rogozea in iulie?
Sanatate si tie!
Scris 19 September 2006 - 10:33 AM
Alte indicatii: nu se consuma ciocolata, cafea, bere alcolizata, se evita stresul, se doarme suficient intr-o camera cu temperatura potrivita, fara zgomote si intunecoasa. Culcarea si desteptarea la aceeasi ora chiar si in week-end. Exercitiile fizice sunt benefice dar nu cu patru ore inainte de culcare. Nu se face nimic stand in pat in afara de somn si sex, adica citit, privit la televizor, motait, sau stand fara sa dormi. Nu privit la televizor mai mult de doua ore pe zi.
Am programat in continuare vizita la medicul mentionat pentru a vedea ce rezultat are tratamentul. Am sa te tin la curent.
Multa sanatate si o zi placuta!
Scris 20 September 2006 - 06:58 AM
Am 36 de ani si sufar de aceeasi boala (ca Florian) de aproximativ 10 ani. Am facut tot felul de investigatii (RMN care a iesit bine, analize, am fost la neurologie, la psihiatrie) insa nu am primit nici un diagnostic. Mi se intampla cam la 2 saptamani, dar mi s-a intamplat sa am chiar si 2 crize una dupa cealalta (in aceeasi zi). M-am programat si eu la dl. dr. Rogozea, dupa ce am citit mesajele tale de pe forum si din pacate abia in noiembrie voi ajunge la dansul. Nici nu stiu ce as putea face pana atunci.
Florian, tu ce medicamente ai luat inainte sa ajungi la dl. Rogozea ? Eu iau acum FENOBARBITAL.
Multumesc si multa sanatate.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Statul la calculator
...afecteaza asa de mult sanatatea? |
misu183 | 26 | 15.888 |
|
Radiologie
Efecte |