factura storno facturi incasate de la altcineva
Scris 10 April 2006 - 12:22 AM
Ma confrunt cu urmatoarea problema: s-au emis trei facturi catre firma x. Patronul firmei mai are inca 2 firme y si z. Din motive mai mult sau mai putin obiective, s-au incasat cele 3 facturi din conturile firmelor y si z si nu din x - firma careia i s-au emis facturile si cu care era semnat un contract de prestari servicii... Ce sa fac acum? Am inteles ca trebuie factura de stornare dar nu stiu cum se intocmeste. Ma puteti ajuta, va rog?
Scris 10 April 2006 - 07:00 AM
Scris 10 April 2006 - 08:18 AM
dark21, la Apr 10 2006, 01:22 AM, a spus:
Ma confrunt cu urmatoarea problema: s-au emis trei facturi catre firma x. Patronul firmei mai are inca 2 firme y si z. Din motive mai mult sau mai putin obiective, s-au incasat cele 3 facturi din conturile firmelor y si z si nu din x - firma careia i s-au emis facturile si cu care era semnat un contract de prestari servicii... Ce sa fac acum? Am inteles ca trebuie factura de stornare dar nu stiu cum se intocmeste. Ma puteti ajuta, va rog?
Y si Z face factura firmelor de la care a incasat bani si X storneaza facturile catre clienti.
Da-ne te rog exact date si valori sa putem rapunde corect....poate nu am inteles eu bine problema.
Scris 10 April 2006 - 09:41 AM
Scris 10 April 2006 - 09:51 AM
dark21, la Apr 10 2006, 10:41 AM, a spus:
Mai !!!! Eu pe bune daca inteleg ceva
Ai 3 facturi emise ..adica 4111 (X) = %
7...
4427
banii din 4111 X unde i-ai incasat?
Scuze ..da chiar nu inteleg....la care firma s-au incasat banii?
Eventual lamureste-ma pe pm
Aceasta postare a fost editata de mirelut: 10 April 2006 - 09:52 AM
Scris 10 April 2006 - 11:27 AM
Acum ai inteles cum stau lucrurile? Eu voiam sa stiu ce trebuie sa scriu pe facturi si cui trebuie emise.
Scris 10 April 2006 - 11:46 AM
5121 Y = 4111 x
5121 Z = 4111 x
desi are fi trebuit 5121 X = 4111X
nu e corect totusi...clientul trebuia sa plateasca in contul firmei in care i s-a emis factura
Eu as face asa:
- faci factura storno clientului pe firma x pe valoarea initiala
- apoi in functie de cum s-a incasat in celelalte doua Y si Z.... faci facturi....astfel sa poti inchide si tu corect conturile si clientul.
Asta e singura logica la care am ajuns si corect conform legii.
Sper ca ai inteles
Scris 12 April 2006 - 11:23 AM
Am si eu o rugaminte(daca ma poate ajuta cineva cat mai repede posibil): leasing-ul asta imi da batai de cap. Cineva a cumparat o masina de la trendo, cu finantare de la hvb leasing. Trendo a facut o factura de avans de 5.000 pe care omul meu i-a platit dupa care a facut o factura storno pe suma asta. Vine factura de avans si de la hvb cu suma de 17 mii si ceva din care omul meu plateste cu 5.000 mai putin. Asa i-au spus astia sa faca.
Ce pot sa fac in afara de compensare in 3?
Poate ma poate ajuta si pe mine cineva.
Va rog!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cumparare imobil
... care sa suplineasca patea de mostenire la care copilul ar avea dre |
EmmaD | 8 | 7.509 |
|
Ce credeti despre legalizarea "ierbii"? | Swaxer | 97 | 16.755 |