zoco, la Apr 12 2006, 10:29 AM, a spus:
D-le harald,dupa gandirea d-voastra in materie de economie orice distribuitor de produse accizate ar trebui sa plateasca acciza la primaria de care apartine pentru a creste incasarile la bugetul local.Ex.:berea este accizata,conform gandirii d-voastra in materie de economie, acciza incasata de birtul din comuna Racataul din Deal trebuie platita la primaria respectiva si nu la firma producatoare pt.ca nivelul taxelor la bugetul local trebuie sa creasca pt.ca primarul sa se mandreasca ca i-a crescut nivelul incasarilor.Am si eu cateva intrebari:Ai vreo firma?(ma indoiesc,la ce ineptii emiti)Ai completat in viata ta vreo factura sau ai fost vreodata la finantele locale(DGF)?Pun pariu ca habar n-ai ce e un bilant sau ce reprezinta PIB-ul.Te sfatuiesc sa te intorci la gargara cu ceaiul nulitatii in ale economiei si tipa in continuare ca esti furat de Bucuresti si de asta n-o duci tu mai bine.Parerile tale in ale economiei sunt nule si nu meriti atentie dupa elucubratiile emise.
1. Nu e nevoie de "D-le", nu mi se adresează nimeni pe-aici cu "D-le".
2. Am completat acum 11-12 ani facturi. Acum am salariati care fac asta, nu e treaba mea să completez facturi.
3. Eu, personal, nu sunt furat de nimeni. Am "vreo firmă", de exemplu am plătit peste o jumătate de miliard la Connex în ultimii doi ani. Si vreo 200 mil. la Orange. Tu cât ai plătit la ei, din 1998 încoace, de când există ei ?
4. Recunosc, nu merg la DGF, am salariate care fac asta. Altceva ?
dark_light, la Apr 12 2006, 05:19 PM, a spus:
tara arde si baba se duce la salonul de infrumusetare (ca de pieptanat s-a tot pieptanat 16 ani pana a ramas cheala) !
de aia nu merge tara? ca e Bucurestiul capitala? taaaare. tare de tot.
cifrele date de [zoco] sunt o realitate. rezumat: din Bucuresti intra 40% fonduri si din restul tarii 60%. ce sa ne mai invartim atata pe dupa ulm? astea sunt datele, asta e realitatea. aproape jumatate din bani vin din acest oras. de ce? cum? in ce fel si cu ce scop? astea sunt colaterale.
cat despre ardeleni la conducere... nu sunt? cei care sunt, isi iau in serios indatoririle functiei?
NU !!! fac si ei ca toti ceilalti. odata cu functia vine si un asa de mare grad de nesimtire si indolenta si foame de vile, masini si haine de firma, incat sterge orice "diferenta de mentalitate" credeti dumneavoastra ca exista intre un moldovean, un regatean si un ardelean.
Capacitatea ta de întelegere se limitează la faptul că esti bucuresteancă
Găseste argumente rationale. Citeste post-urile initiale, fiintă patetică si superficială.

Acolo nu era vorba de ardeleni la conducere, era vorba de birocratia din esaloanele inferioare ale administratiei, birocratia aplicată de functionari de rând, care astăzi provin din Afumati si Voluntari. Care mâine ar putea proveni din Sebes, Turda sau Orăstie. Du-te si trăieste câteva luni în Banat sau Ardeal, vezi cum isi respectă oamenii de acolo intelegerile verbale. Nu ca bucurestenii pusi numai pe tepe. Nu ca moldovenii pusi numai pe furat.
Despre oamenii ăia era vorba, despre oamenii de pe stradă, care ar imprima ceva din spiritul lor administratiei . Citeste post-ul despre Germania si vechii prusieni, poate întelegi ideea. Desi, asa cum spuneam, capacitatea ta de întelegere se limitează la faptul că esti bucuresteancă