sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

O nouă capitală pentru Romania Construirea unei noi capitale, în zona Blaj - Sebes Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   arielle 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-February 06

Scris 11 April 2006 - 09:01 PM

Vezi postareazoco, la Apr 11 2006, 01:10 PM, a spus:

Sunt ardelean si sunt satul de prostii din Ardeal.E plin Ardealul de tampiti cu trei clase facute la f.f ce n-au dupa ce bea apa si urla la unison cu Gherman ca Bucurestiul le-ar lua painea de la gura.N-au vazut in viata lor vreo statistica si chiar daca au vazut n-au inteles nimic.Sotia mea lucreaza la INS si lucrurile stau cam asa:Bucuresti=10%din populatia Romaniei=25%PIB(in 2002 detinea 21%;in trei ani a mai crescut si tendinta e de crestere avand in vedere ca 70% din investitiile din Romania sunt concentrate in aceea zona)=40% din taxele colectate la bugetul de stat consolidat(cifra e reala si nu inventez;ramane pt restul tarii de 90% populatie o contributie de 60%taxe ).Despre ce vorbim,despre faptul ca restul tarii e varza,despre faptul ca Bucurestiul tine in spate economia tarii,despre niste frustrati ce n-au habar de economie.La putere acum sunt ardelenii(repet sunt ardelean,ca sa nu fiu suspectat de nu stiu ce)nu spun eu acest lucru ci ziarele publicau un studiu acum o luna(majoritatea celor aflati in functii de conducere in institutiile statului aici intrand si serviciile secrete si cadrele MI provin din Ardeal)si ce-au facut?merge economia mai bine?a disparut coruptia?Credeti ca Rus sau Blaga nu stiu cum sta situatia in economie de intarzie voit descentralizarea?Va spun eu sigur ca stiu si in cazul descentralizarii ar plange restul tarii nu Bucurestiul.Am fost de curand prin Bucovina si am vazut oameni bogati cu vile(nu chirpici ca prin Banat)si care nu se bat cu pumnu-n piept c-ar fi fruncea(desi sunt)ca Bucurestiul le ia banii,ca miticii sunt tampiti sau alte chestii,nu, ei isi vad de viata lor,muncesc afara,ridica vile nu case delut luate de inundatii(ca-n Banat,Crisana sau Satu Mare)si sunt demni de tot respectul.Concluzia ar fi ca provincia traieste pe spatele Bucurestiului si nu invers.

si zici ca esti ardelean ? :yahoo:
Bucurestiul tine in spate economia tarii ? mai sa fie,atunci sa devina stat in stat....asa ne rezolvam toti problemele...
dupa cate stiu au fost inundatii mari si in Moldova si in alte judete,...care e de fapt problema ta ?
0

#22 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 11 April 2006 - 09:48 PM

Vezi postareaarielle, la Apr 11 2006, 10:01 PM, a spus:

si zici ca esti ardelean ? :yahoo:
Bucurestiul tine in spate economia tarii ? mai sa fie,atunci sa devina stat in stat....asa ne rezolvam toti problemele...
dupa cate stiu au fost inundatii mari si in Moldova si in alte judete,...care e de fapt problema ta ?

Bucurestiul e mai mult decât "stat în stat". Dacă TVA-ul încasat în fiecare comună ar rămâne măcar 75% la bugetul respectivei comune, sau dacă accizele pe carburanti ar rămâne la bugetul comunei unde se află statia de benzină, am avea multe surprize în privinta dezvoltării zonale. Dar cine s-ar mai ocupa cu distribuirea fondurilor spre localitătile cu primari de aceeasi culoare politică ? N-ar mai avea nici un haz :P
0

#23 Utilizator offline   Rákóczi 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-March 05

Scris 12 April 2006 - 04:15 AM

Vezi postareaharald, la Apr 11 2006, 10:48 PM, a spus:

Bucurestiul e mai mult decât "stat în stat". Dacă TVA-ul încasat în fiecare comună ar rămâne măcar 75% la bugetul respectivei comune, sau dacă accizele pe carburanti ar rămâne la bugetul comunei unde se află statia de benzină, am avea multe surprize în privinta dezvoltării zonale. Dar cine s-ar mai ocupa cu distribuirea fondurilor spre localitătile cu primari de aceeasi culoare politică ? N-ar mai avea nici un haz :P

Vezi....? de fapt aici sta esenta luptei pentru regionalizare: Finantele! :yahoo:
0

#24 Utilizator offline   zoco 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 08-February 06

Scris 12 April 2006 - 09:29 AM

Vezi postareaharald, la Apr 11 2006, 10:48 PM, a spus:

Bucurestiul e mai mult decât "stat în stat". Dacă TVA-ul încasat în fiecare comună ar rămâne măcar 75% la bugetul respectivei comune, sau dacă accizele pe carburanti ar rămâne la bugetul comunei unde se află statia de benzină, am avea multe surprize în privinta dezvoltării zonale. Dar cine s-ar mai ocupa cu distribuirea fondurilor spre localitătile cu primari de aceeasi culoare politică ? N-ar mai avea nici un haz :yahoo:

D-le harald,dupa gandirea d-voastra in materie de economie orice distribuitor de produse accizate ar trebui sa plateasca acciza la primaria de care apartine pentru a creste incasarile la bugetul local.Ex.:berea este accizata,conform gandirii d-voastra in materie de economie, acciza incasata de birtul din comuna Racataul din Deal trebuie platita la primaria respectiva si nu la firma producatoare pt.ca nivelul taxelor la bugetul local trebuie sa creasca pt.ca primarul sa se mandreasca ca i-a crescut nivelul incasarilor.Am si eu cateva intrebari:Ai vreo firma?(ma indoiesc,la ce ineptii emiti)Ai completat in viata ta vreo factura sau ai fost vreodata la finantele locale(DGF)?Pun pariu ca habar n-ai ce e un bilant sau ce reprezinta PIB-ul.Te sfatuiesc sa te intorci la gargara cu ceaiul nulitatii in ale economiei si tipa in continuare ca esti furat de Bucuresti si de asta n-o duci tu mai bine.Parerile tale in ale economiei sunt nule si nu meriti atentie dupa elucubratiile emise.
0

#25 Utilizator offline   TSZ333TamásKónya 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 01-April 06

Scris 12 April 2006 - 03:08 PM

Cu tot respectul dragi colegi si colege, am vrut initial sa ma abtin insa...
Este de-a dreptul pueril un asemenea subiect, ar fi mai interesanta discutia daca sa punem din 10 sau din 15 metri corcodusi(bombi) pe marginea drumurilor nationale.
Nici nu puteti sa va imaginati cat de multe repercursiuni va avea si in primul rand costa enom de mult.
Nici nu se poate discuta de o noua capitala pentru romania, bucurestiul este bun, dragut oras halal cetateni dar merge...
Bucurestiul scuzati-ma dar ii oglinda romaniei reprezinta romania asa cum este ea nu putem sa luam singura valoare dinamica a romaniei.
0

#26 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 12 April 2006 - 04:19 PM

tara arde si baba se duce la salonul de infrumusetare (ca de pieptanat s-a tot pieptanat 16 ani pana a ramas cheala) !
de aia nu merge tara? ca e Bucurestiul capitala? taaaare. tare de tot.
cifrele date de [zoco] sunt o realitate. rezumat: din Bucuresti intra 40% fonduri si din restul tarii 60%. ce sa ne mai invartim atata pe dupa ulm? astea sunt datele, asta e realitatea. aproape jumatate din bani vin din acest oras. de ce? cum? in ce fel si cu ce scop? astea sunt colaterale.
cat despre ardeleni la conducere... nu sunt? cei care sunt, isi iau in serios indatoririle functiei?
NU !!! fac si ei ca toti ceilalti. odata cu functia vine si un asa de mare grad de nesimtire si indolenta si foame de vile, masini si haine de firma, incat sterge orice "diferenta de mentalitate" credeti dumneavoastra ca exista intre un moldovean, un regatean si un ardelean.
0

#27 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 April 2006 - 05:08 PM

Vezi postareazoco, la Apr 12 2006, 10:29 AM, a spus:

D-le harald,dupa gandirea d-voastra in materie de economie orice distribuitor de produse accizate ar trebui sa plateasca acciza la primaria de care apartine pentru a creste incasarile la bugetul local.Ex.:berea este accizata,conform gandirii d-voastra in materie de economie, acciza incasata de birtul din comuna Racataul din Deal trebuie platita la primaria respectiva si nu la firma producatoare pt.ca nivelul taxelor la bugetul local trebuie sa creasca pt.ca primarul sa se mandreasca ca i-a crescut nivelul incasarilor.Am si eu cateva intrebari:Ai vreo firma?(ma indoiesc,la ce ineptii emiti)Ai completat in viata ta vreo factura sau ai fost vreodata la finantele locale(DGF)?Pun pariu ca habar n-ai ce e un bilant sau ce reprezinta PIB-ul.Te sfatuiesc sa te intorci la gargara cu ceaiul nulitatii in ale economiei si tipa in continuare ca esti furat de Bucuresti si de asta n-o duci tu mai bine.Parerile tale in ale economiei sunt nule si nu meriti atentie dupa elucubratiile emise.

1. Nu e nevoie de "D-le", nu mi se adresează nimeni pe-aici cu "D-le".
2. Am completat acum 11-12 ani facturi. Acum am salariati care fac asta, nu e treaba mea să completez facturi.
3. Eu, personal, nu sunt furat de nimeni. Am "vreo firmă", de exemplu am plătit peste o jumătate de miliard la Connex în ultimii doi ani. Si vreo 200 mil. la Orange. Tu cât ai plătit la ei, din 1998 încoace, de când există ei ?
4. Recunosc, nu merg la DGF, am salariate care fac asta. Altceva ?

Vezi postareadark_light, la Apr 12 2006, 05:19 PM, a spus:

tara arde si baba se duce la salonul de infrumusetare (ca de pieptanat s-a tot pieptanat 16 ani pana a ramas cheala) !
de aia nu merge tara? ca e Bucurestiul capitala? taaaare. tare de tot.
cifrele date de [zoco] sunt o realitate. rezumat: din Bucuresti intra 40% fonduri si din restul tarii 60%. ce sa ne mai invartim atata pe dupa ulm? astea sunt datele, asta e realitatea. aproape jumatate din bani vin din acest oras. de ce? cum? in ce fel si cu ce scop? astea sunt colaterale.
cat despre ardeleni la conducere... nu sunt? cei care sunt, isi iau in serios indatoririle functiei?
NU !!! fac si ei ca toti ceilalti. odata cu functia vine si un asa de mare grad de nesimtire si indolenta si foame de vile, masini si haine de firma, incat sterge orice "diferenta de mentalitate" credeti dumneavoastra ca exista intre un moldovean, un regatean si un ardelean.

Capacitatea ta de întelegere se limitează la faptul că esti bucuresteancă :spiteful:
Găseste argumente rationale. Citeste post-urile initiale, fiintă patetică si superficială. :doh: Acolo nu era vorba de ardeleni la conducere, era vorba de birocratia din esaloanele inferioare ale administratiei, birocratia aplicată de functionari de rând, care astăzi provin din Afumati si Voluntari. Care mâine ar putea proveni din Sebes, Turda sau Orăstie. Du-te si trăieste câteva luni în Banat sau Ardeal, vezi cum isi respectă oamenii de acolo intelegerile verbale. Nu ca bucurestenii pusi numai pe tepe. Nu ca moldovenii pusi numai pe furat.
Despre oamenii ăia era vorba, despre oamenii de pe stradă, care ar imprima ceva din spiritul lor administratiei . Citeste post-ul despre Germania si vechii prusieni, poate întelegi ideea. Desi, asa cum spuneam, capacitatea ta de întelegere se limitează la faptul că esti bucuresteancă :)
0

#28 Utilizator offline   Shadowdancer 

• Sister of Night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-January 06

Scris 12 April 2006 - 07:30 PM

Vezi postareazoco, la Apr 12 2006, 10:29 AM, a spus:

Vezi postareaharald, la Apr 12 2006, 06:08 PM, a spus:

mai incet sonorul, va rugam.
0

#29 Utilizator offline   DORO 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-December 04

Scris 12 April 2006 - 07:56 PM

Vezi postareaTSZ333TamásKónya, la Apr 12 2006, 09:08 AM, a spus:

Nici nu se poate discuta de o noua capitala pentru romania, bucurestiul este bun, dragut oras halal cetateni dar merge...
Bucurestiul scuzati-ma dar ii oglinda romaniei reprezinta romania asa cum este ea nu putem sa luam singura valoare dinamica a romaniei.

Bravos, domnule Tamas! Mai zici ca ma iau de dumneata pe nedrept :)
Deci, prima data afirmi de cetatenii Bucurestiului ca "halal de ei", dup-aia afirmi ca reprezinta romania (o voi scrie asa sa intelegi ca am renuntat sa-ti pretind ceva de ce nu esti in stare... asta ca o concluzie!) asa cum este ea!?!
Frumoasa caracterizare! Ai incercat ceva subtil, dar n-a reusit... poate deoarece ai uitat sa inchei cu clasicul "cu stima!" :crazy:
Poate atunci cand veti avea capitala republicii secuiesti :good: la Miercurea Ciuc nu veti face aceeasi greseala... :spiteful: se supara tochesh si te da afara din conducerea republicii... :doh:
Mai bine te abtineai...
0

#30 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 April 2006 - 08:00 PM

Vezi postareaShur, la Apr 12 2006, 08:30 PM, a spus:

mai incet sonorul, va rugam.

Mea culpa. M-a cam luat valul, recunosc. Dar eu încerc să sustin în mod civilizat o idee, iar replicile ... vezi si tu ce calitate au ...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Polul Nord se dezgheata jet li  67 12.276
Topic inchis Andrei Gheorghe dat afara pt emisiunea de miercuri... goppo  2 12.350
Topic inchis Chestionar:    Pe cine alegem PRESEDINTE ? _cata  30 9.913
Topic inchis Cum vor impiedica americanii Iranul sa se inarmeze nuclear?
ce alternative poseda USA si Israelul?
AmericanCoach  10 7.424
Topic inchis Basescu si revolutia regala !
aviz aplaudacilor de azi
Arminius  14 5.524