O nouă capitală pentru Romania Construirea unei noi capitale, în zona Blaj - Sebes
Scris 09 April 2006 - 08:23 PM
Scris 09 April 2006 - 08:31 PM
harald, la Apr 9 2006, 09:23 PM, a spus:
Mi-e indiferent unde e capitala,dar ideea cu regionalizarea pe zone si nu din nostalgia vechiului Regat,mi se pare buna.Atata timp cat unele judete isi platesc regulat taxele catre stat,au cele mai mari investitii,au deschidere spre Vest,ma refer la Timis,Arad si altele,mi se pare corect sa se administreze singure.Din punct de vedere istoric,Alba Iulia mi se pare cea mai potrivita.
Aceasta postare a fost editata de arielle: 09 April 2006 - 08:37 PM
Scris 09 April 2006 - 08:36 PM
Scris 09 April 2006 - 09:04 PM
eu sunt bucurestean ...asa ca sa stiti...poate se gaseste unul care sa zica..pai da..asta e bucurestean si tine cu ai lui. eu nu inteleg antipatia unor oameni din provincie fata de bucuresti si bucuresteni. o mare parte a "taranilor" din bucuresti care ii oftica atat pe provinciali sunt tot ardeleni, moldoveni sau olteni stabiliti in bucuresti
Scris 09 April 2006 - 09:10 PM
seraphimovic, la Apr 9 2006, 10:04 PM, a spus:
eu sunt bucurestean ...asa ca sa stiti...poate se gaseste unul care sa zica..pai da..asta e bucurestean si tine cu ai lui. eu nu inteleg antipatia unor oameni din provincie fata de bucuresti si bucuresteni. o mare parte a "taranilor" din bucuresti care ii oftica atat pe provinciali sunt tot ardeleni, moldoveni sau olteni stabiliti in bucuresti
eu nu despre asta vorbeam....dar ce spirit aprins au bucurestenii...mai citeste o data ce s-a scris mai sus...
Scris 09 April 2006 - 09:16 PM
Aceasta postare a fost editata de seraphimovic: 09 April 2006 - 09:22 PM
Scris 09 April 2006 - 09:21 PM
seraphimovic, la Apr 9 2006, 10:16 PM, a spus:
pai eu cred ca nimeni nu s-a luat de "regateni" si alte cele.....ce conteaza de unde suntem,suntem romani cu totii...
Scris 09 April 2006 - 09:25 PM
si asta ce este? ...si eu cred in egalitatea oamenilor, dar se pare ca individul care a deschis threadul are alta parere
Scris 09 April 2006 - 09:39 PM
seraphimovic, la Apr 9 2006, 10:25 PM, a spus:
si asta ce este? ...si eu cred in egalitatea oamenilor, dar se pare ca individul care a deschis threadul are alta parere
Sunt din Vechiul Regat, părintii mei la fel, bunicii mei la fel si străbunicii mei la fel. Mai departe nu mai stiu.
Dar oameni ca în Ardeal sau Banat nu întâlnesti nici în Moldova, unde se munceste mult, prost si pe degeaba, după care se fură jumătate din rezultatele muncii ; si nici în Muntenia, unde nu e decât smecherie la tot pasul si bizantinism.
Egalitatea oamenilor în fata legii nu asigură egalitatea competentelor sau a corectitudinii. Si dacă astăzi, capitala fiind la Bucuresti, orice smecheras din Afumati sau Voluntari are o sansa în plus de a intra în administratie si a ajunge să coordoneze distribuirea fondurilor către Cluj sau Timisoara, eu cred că ar fi de 10 ori mai cinstit ca această sansă să apartină unor oameni mai cinstiti si mai corecti, din Sebes, Deva sau Turda.
seraphimovic, la Apr 9 2006, 10:04 PM, a spus:
Nu stiu prea multe lucruri despre eficienta mutării capitalei australiene la Canberra, dar Germania mergea mult mai bine pe vremea când capitala era la Bonn, un oras de 50.000 de locuitori, decât acum, cu capitala la Berlin ( 4mil. locuitori, din câte stiu)
Eu n-am pretins că regătenii ar trebui exclusi, eu am pretins ca ei să nu mai reprezinte ponderea cea mai mare. Cât despre cheltuielile pentru un oras nou, ele sunt mult mai mari pentru a întretine un oras mare. Iar acest oras mare rămâne murdar si neîngrijit, indiferent câti bani se cheltuie acolo. Bucurestiul sau Budapesta sunt exemple incontestabile.
Aceasta postare a fost editata de harald: 09 April 2006 - 09:44 PM
Scris 09 April 2006 - 09:50 PM
Pavel Chinezul, la Apr 9 2006, 09:36 PM, a spus:
Absolut de-acord. Dar un procuror devenit sindicalist si apoi prim-ministru datorită slugărniciei fată de Ion Diaconescu nu reprezintă esenta Ardealului.
off-topic: Cu un nickname ca "Pavel Chinezul", ar trebui să fii din Timisoara. Presupun că nu e cazul, nu-i asa ?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Candidatul Seabtin in crestere 24% din voturi
este in crestere exponentiala |
Schimbarea Perceptiei | 1 | 2.182 |
|
Un circ total | Andrei | 5 | 5.845 |
|
Un sistem democratic
ce poate fi si ce nu poate fi considerat "democraţie" |
Hellena MD | 84 | 11.380 |
|
Uninominal
Alegeri parlamentare 30 noiembrie 2008 |
Claudia Anghelescu | 2 | 1.722 |
|
CE A FACUT BASESCU PENTRU ROMANIA DE CIND A DEVENIT PRESEDINTE ?
raspunsuri |
Schimbarea Perceptiei | 197 | 21.681 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis