Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

SUA susţine coabitarea Băsescu-Ponta

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

SUA susţine coabitarea Băsescu-Ponta

Autor: Laura Ciobanu

 

Modificarea Constituţiei trebuie să permită continuarea luptei anticorupţie, atenţionează însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA.

 

09coabitare_RZV_2c1e0d934b.jpg

 

La un an de la tentativa USL de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, însărcinatul cu afaceri a. i. al Ambasadei SUA, Duane Butcher, atrage atenţia că România trebuie să aibă „un angajament foarte clar” privind respectarea statului de drept. Astăzi, 4 iulie, Statele Unite ale Americii serbează Ziua Naţională. Redăm în continuare principalele declaraţii făcute de Duane Butcher, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax şi publicat ieri:

 

● „Am susţinut puternic coabitarea între primul-ministru şi preşedinte şi nominalizarea noilor procurori-şefi”.

● M-am întâlnit deja cu toţi procurorii-şefi care sunt în funcţie acum. Sunt impresionat de profesionalismul acestora şi am speranţe mari că vor avea rezultate. Două luni e un timp prea scurt, dar cred că am văzut deja o activitate foarte bună a acestora şi sperăm că va continua.

● Noi sperăm că România va îndeplini cerinţele UE din raportul MCV. E important ca nimeni să nu fie mai presus de lege, iar aleşilor în funcţii publice să le fie aplicate cele mai înalte standarde privind integritatea personală.

● Încrederea investitorilor deja prezenţi şi a celor care ar putea veni ar putea fi sporită de un angajament foarte clar pentru continuarea ref ormelor, pentru lupta anticorupţie, pentru a face economia cât mai predictibilă posibil. Cu ochii pe Constituţie Oficialul american a subliniat că SUA urmăreşte „cu mare atenţie” procesul de revizuire a Constituţiei.

● Cred că e foarte important ca, indiferent ce schimbări sunt aduse Constituţiei, trebuie avute prioritar în vedere menţinerea puterii instituţiilor, respectarea statului de drept şi continuarea luptei anticorupţie.

 

Noul ambasador ar putea fi o femeie

 

Duane Butcher, care asigură de şapte luni interimatul la Ambasada SUA, a declarat că un nou ambasador ar putea fi desemnat în următoarele săptămâni. „Chiar nu ştiu cine va fi noul ambasador. În mod sigur Casa Albă va face acest anunţ şi mă aştept ca, în câteva săptămâni, să apară acest nume. Şi eu îmi doresc să avem cât mai repede un nou ambasador aici în Bucureşti”, a declarat acesta.

Surse din mediul politic au declarat pentru EVZ că noul ambasador ar putea fi, în premieră, o femeie, care nu va proveni din mediul diplomatic, ci din rândurile finanţatorilor campaniei electorale a preşedintelui SUA, Barack Obama.



http://www.evz.ro/detalii/stiri/sua-sustine-coabitarea-basescu-ponta-1045838.html#ixzz2Y4G8804l

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×