Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Temperaturi record in SW-ul american

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

RECORD: Temperaturi de 50 de grade Celsius în SUA

 

 

Autor: Capital.ro
Duminică, 30 Iunie 2013

Un val de căldură excesivă afecta sâmbătă sud-vestul Statelor Unite ale Americii, cu temperaturi-record ce urmau să ajungă în jurul valorii de 50 de grade Celsius în anumite zone din California şi să dureze tot weekendul, potrivit serviciilor meteorologice din ţară.

National Weather Service a avertizat populaţia pe site-ul său de internet împotriva unui "episod canicular susceptibil să pună în pericol vieţi". Statele vizate de atenţionare sunt California, Arizona şi Nevada.

Astfel, autorităţile au prezis pentru sâmbătă după-amiază temperaturi de până la 47 de grade Celsius la Phoenix (Arizona) şi Las Vegas (Nevada), 48 de grade la Palm Springs în California şi până la 53 de grade în "Death Valley", unul dintre cele mai mari parcuri naţionale din SUA, ce se întinde din California până în Nevada.

Recordul mondial de temperatură înregistrat până acum a avut loc la 10 iulie 1913 în Death Valley cu 57 de grade Celsius, conform Serviciului ce administrează parcurile naturale. La Las Vegas, 30 de persoane au avut nevoie de spitalizare vineri din cauza unui puseu de căldură în timpul unui festival de muzică în aer liber, a anunţat NBC. Canicula ar urma să continue la începutul săptămânii viitoare, urcând spre nord, potrivit agenţiei meteo americane.

 

 

Sursa: Agerpres

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/record-temperaturi-de-50-de-grade-celsius-in-sua-183713.html

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×