Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Fara a fi un cunoscator avansat al Astrologiei imi voi permite sa prezint cateva dintre opiniile personale asupra acestui domeniu ezoteric:

In primul rand, nu am fost absolut deloc convins de validitatea astrologiei previzionale. In opinia mea multi astrologi utilizeaza sloganul "Astrele nu impun, ci predispun" pentru a justifica, de fapt, esecurile previziunilor astrologice. Verbul "a predispune" este direct corelat cu un concept care nu are nicio legatura cu realitatea, cel de "predestinare", concept "mascat" prin ideea de "a provoca" in sens determinist, o anumita "dispozitie" (suflteasca, spirituala etc.) pentru a "implini" un destin prescris.

Exista mai multe sisteme, forme, tipuri s.a.m.d. de astrologie. Nu mi-am pus niciodata problema clasificarii lor. Insa cat adevar exista in fiecare este discutabil...
Pe de o parte, avem mai multe astrologii in functie de civilizatia in cadrul careia a aparut: astrologie europeana, hindusa, chineza etc. Cea europeana este la randul ei derivata din astrologia altor culturi.
Pe de alta parte avem o astrologie traditionala (cu 12 zodii si 7 planete) vs astrologii moderne (care includ, de exemplu, planetele Uranus, Neptun si Pluto alterand, in schimb, domiciliile traditionale ale planetelor care trebuie sa apara atat in semne masculine cat si feminine).
Din alt punct de vedere, avem sisteme diferite de zodiac (traditional sau sideral), sisteme diferite de case astrologice (Placidus, cu case egale etc.) si forme diferite de astrologie: natala, karmica etc.

Sa ne concentram acum pe astrologia clasica "europeana":
Astrologia reprezinta o sinteza a viziunii ciclice pe care anumiti "cercetatori" arhaici au avut-o asupra lumii.
Acestia au observat ciclurile naturii si le-au sintetizat intr-o cale cu 12 etape (12 fiind cel mai mic numar natural cu 4 divizori proprii) ceea ce a permis clasificarea zodiilor dupa criterii comune:
Divizorul 2 - masculin/ feminin sau pozitiv/ negativ
Divizorul 3 - cardinal, fix, mutabil
Divizorul 4 - foc, pamant, aer, apa (cele 4 elemente)
Divizorul 6 - sus / jos sau stanga / dreapta
Fiecare zodie este asociata cu o casa astrologica. Nu voi intra in detalii.
Zodiile mai reprezinta treptele initierii, pornind de la casa I (Zodia Berbecului) pana la Casa XII (Zodia Pestilor) care inseamna testul final (Trecerea prin Infern) asociate mersului Soarelui de la Rasarit pana la urmatorul Rasarit sau "A doua Nastere". (Zodiile reprezinta drumul Soarelui de la Echinoctiul de Primavara pana la urmatorul Echinoctiu de Primavara).
Fiecare semn astrologic reprezinta domiciliul unuia din cele 7 astre traditionale: Soare si Luna in Leu, respectiv in Cancer, urmate de celelalte astre plasate in cate doua zodii (pozitiv si negativ): Mercur, Venus, Marte, Jupiter si, in final, Saturn in ultimele doua zodii alaturate.
Legaturile dintre planete se realizeaza prin interpretarea aspectelor astrologice: conjunctie, sextil, cuadratura, trigon, opozitie (care se afla in numar de 5).

In opinia mea, astrologia previzionala pentru a-si putea elabora interpretarile a stricat echilibrul astrologiei traditionale (adevarata Astrologie) si a adaugat noi elemente (astre reale sau teoretice, puncte siderale teoretice, constelatii, stele fixe, aspecte etc.), a inventat alte sisteme de case astrologice s.a.m.d. care permit o libertate mai mare la nivel interpretativ, apropiind Astrologia de ghicitul in cafea sau de alte tehnici divinatorii asemanatoare in care sunt puse in valoare capacitatile speculative si imaginatia anumitor persoane "inzestrate". Poate ca unele persoane chiar au calitati profetice dar aceasta ramane discutabil...

Ii invit la discutii in primul rand pe cei interesati de astrologia clasica/ traditionala (ezoterica) si ii rog pe adversarii astrologiei in general precum si pe adeptii astrologiei moderne care are exclusiv scop previzional sa se abtina de la comentarii tendentioase sau jignitoare!

 

Editat de Davi_
tag

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt astrolog si am facut cu succes cateva predictii ce s-au dovedit corecte.Poate ca nu te pricepi chiar atat de bine cum crezi,si de-aia nu-ti ies predictiile...

Totusi,trebuie sa recunosc ca e greu sa faci predictii cat de cat exacte...dai undeva si crapa altundeva...

Un aspect isi produce efectele in feluri la care nu te-ai fi asteptat -de exemplu,tranzitele peste saturnul meu din casa a 2-a(in corespondenta simbolica cu taurul),au adus probleme cu dantura (saturn nu e in taur -zona gura-gat)

De asemenea o planeta isi arata influenta uneori legata de pozitia ei in zodie,sau in casa,ori de semnificatia ei particulara,de zodia si casa pe care o guverneaza sau de planetele pe care le aspecteaza -prea multe variabile pentru a iti da seama exact UNDE anume un element al temei isi va produce efectele cand e vorba de predictii exacte.

A...ca iti dai seama asa,in general cam ce probleme si cam pe unde ar putea sa apara...totul foarte aproximativ -asta da.Insa din pacate abia ulterior poti sa conectezi toate elementele si sa ramai socat de acuratetea corespondentelor,care ar fi permis o predictie foarte corecta si exacta...a cuiva dotat cu o intuitie paranormala insa,care nu ar mai fi avut nevoie de cunostinte astrologice probabil pentru a o face.

Uite,sa luam atacul de la 9.11 cu turnurile WTC,ca exemplu: http://www.astro.com/im/wtc_2gw.gif

Ce vedem acolo,ca aspecte?

Soarele e pe cuspida casei a 12-a -un aspect ce se produce zilnic,insa si un moment deosebit de potrivit pentru producerea oricarei tragedii,mai ales una care sa implice mase de oameni,nu doar indivizi.(de asemeni e un indiciu legat de o posibila conspiratie,de dusmani ascunsi aflati in pozitii de putere -soarele,secrete)

Prezenta lui mercur pe ascendent indica extrem de multa publicitate legata de moment,e ceva despre care s-a vorbit si se va vorbi,un mega-subiect media.

De asemenea mercur e stapanul casei a 9-a(cea mai ocupata casa din harta),aducand indicand prin asta mass-media,religia si strainatatea -toate teme incontestabil legate de eveniment.

Mijlocul cerului e in rac,indicand un eveniment de mare importanta legat de zona familie,locuinta(chiar ca cladire),TARA si traditii.(din nou,adevarat).Stapanul zodiei fiind in casa a 9-a,e vorba de ceva international,nu doar local.

Prezenta lui marte pe nodul sud indica o perioada de revanse karmice,cand violenta din trecut se intoarce la sursa.(Binladen fusese puternic sprijinit si finantat de CIA inainte,pentru ca convenea intereselor SUA in zona)

Mai vedem si un aspect major,al unor planete grele -saturn (piatra,structurile solide,dure,inaltimile,lucrurile si locurile inalte,,atitudinile conservatoare,responsabilitatea si mai ales lipsa ei,in aspectele negative) care este in gemeni -semn al ,schimburilor,comertului,comunicatiilor.(turnurilr GEMENE dedicate comertului erau intre cele mai inalte cladiri din lume) care e in opozitie cu pluton din sagetator(pluton semnificand distrugerea,lucrurile ascunse,fanatismul,conspiratiile,manipularea,puterea din umbra iar sagetatorul indicand zonele numite anterior -religie,presa,strainatate,relatii internationale) -foarte potrivite semnificatiile cu ce s-a si intamplat,insa daca nu comparam cu harta natala a SUA,nu vom vedea de ce s-a produs tocmai acolo.

http://www.astrologyweekly.com/countries/usa.php

Si asa,vedem la tranzite ca acea conjunctie mercur-ascendent a evenimentului (din balanta),trecea peste saturnul natal al SUA si ca acea opozitie saturn-pluton de pe cer,se suprapunea peste axa ascendent-descendent din harta SUA,iar mijlocul cerului de la 9/11 trecea peste soarele natal al SUA.

Soarele in tranzit era in opozitie cu neptunul SUA(din casa a 9-a),indicand foarte multa confuzie,dezinformare,minciuni,atitudini irationale si o imensa notorietate a lor.

Ascendentul evenimentului este pe descendentul Sua si intre uranusul(accidente,eveninente neasteptate,socante,surprinzatoare,care vin ca loviturile de traznet) si martele Sua,din casa a 7-a.(violenta,indreptata impotriva altor state,dar si a altor state impotriva SUA -si e de mentionat ca aceasta tara e intr-un permanent razboi cu alte state aproape permanent de la infiintare)

 

De altfel,a si existat un astrolog care a prezis un atac terorist asupra SUA in acea perioada,venit in legatura cu lumea araba,si care a devenit peste noapte curtat si citat de presa...

Editat de Arcangelo
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sa presupunem ca daca tragem mata de coada pe baza unei teme astrologice, atunci mata o sa tipe.

Mai ia alte cateva teme astrologice la intamplare si trage iar mata de coada pentru explicarea acelorasi evenimente. Sunt convins ca la cele mai multe teme mata o sa tipe, eventual o sa si zgarie sau muste si doar la foarte putine nu o sa raspunda.

Astrologia previzionala a devenit suficient de complexa ca sa poata trage mata de coada in orice directie si mata sa nu ramana indiferenta.

Daca anumite "rezultate" ale astrologiei previzionale sunt justificate, aceasta nu inseamna ca devine "exact science" si ca marea majoritate a previziunilor ei sunt corecte.

Si daca arunci 100 de monede in sus, cand vor cadea aproximativ jumatate dintre ele vor fi "pe fata" si cealalta jumate "pe dos", fapt demonstrat de teoria probabilitatilor. In cazul unui zar, zarul va indica 1, in medie, la fiecare 6 aruncari. Nu este vorba aici de "predestinare".

Principiul incertitudinii al lui Heisenberg a demonstrat deja ca "substratul" lumii in care traim se bazeaza pe nedeterminare. In schimb, atunci cand vorbim despre abilitati profetice ale unei persoane patrundem deja pe un alt teren. (Nu este cazul sa ne abatem de la topic in acest sens.)

 

Nu, nu am sustinut ca ma pricep in sensul afirmat de tine ci, dimpotriva, am explicat in mesajul introductiv la topic ca nu sunt un cunoscator avansat al Astrologiei. Cu toate acestea mi-am format anumite opinii in urma cercetarilor personale. Poate gresesc sau poate ca nu. Insa tot ceea ce am aflat m-a determinat sa raman sceptic fata de posibilitatile astrologiei previzionale.

Legat de tema mea natala, interpretata in sens larg (aproape toate planetele distribuite in Balanta si in conjunctie de zodie cu Soarele aflat exact pe Fundul Cerului, Jupiter si Venus langa ele in Scorpion; Marte de partea cealalta in Fecioara; Saturn in Taur aflat aproape de Mijlocul Cerului din Berbec si Luna in Pesti formand trigon cu Jupiter, ambele fiind singurele astre aflate in partea superioara a astrogramei) un astrolog cu experienta (fara a cunoaste despre a cui tema este vorba) sustinea, mai in gluma, mai in serios, ca daca Diavolul s-ar incarna pe Pamant atunci ar avea exact aceasta harta natala (tema mea). Apoi am incercat si eu sa gasesc justificari in sensul acesta si parca, parca incep sa se lege lucrurile, mai ales daca ma bazez pe simbolistica spiritualitatii de tip lunar, stiinte oculte, analogii cu Tarot-ul etc. Insa adevarul este ca din fericire (sau poate din nefericire) lucrurile nu stau chiar asa. In plus, am o viata cat se poate de banala... :D

Si mai am un argument puternic. Am efectuat o calatorie pana la "capatul lumii" unde am petrecut aproximativ 3 luni. Ei bine, temele suprapuse: ale nasterii (momentul nasterii mele fiind perfect determinat) si ale "calatoriei" intreprinse care a venit complet pe neasteptate, nu au avut nimic de spus in acest sens. La fel in ceea ce priveste admiterea mea la facultate sau perioadele de studii efectuate pe la diverse facultati, masterul, cariera didactica etc. Aproape nimic nu se leaga cum trebuie. Ei da, unele lucruri "se potrivesc" insa, din pacate, numai cele care au o semnificatie neimportanta in raport cu viata mea personala... Cam asta este cu previziunile astrologice. Deci, ti-ar trebui un efort imens ca sa ma poti convinge ca ai macar in proportie de peste 50% dreptate :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu i-am prezis unui amic o calatorie in strainatate (din revolutia solara) si la insistentele lui.am numit pana si ziua(desi evit sa fiu atat de precis,pentru ca e foarte dificil sa nimeresti corect momentul exact) -ei bine,desi nu avea in plan,a plecat chiar in ziua prezisa de mine,spre surprinderea lui!

In anul urmator,i-am prezis din nou o calatorie,iar el a replicat ca va face tot posibliul sa nu plece nicaieri,pentru a-mi dovedi mie si mai ales lui isusi,ca el e cel care isi decide destinul,si nu astrele...

Insa circumstante cu totul neprevazute l-au determinat sa calatoreasca din nou in strinatate!

Am prezis moartea parintilor mei...si am avut dreptate si in privinta asta...am prezis aparitia crizei asteia economice,intr-o perioada cand nici nu se punea problema de asa ceva (am prezis ca intrarea lui pluton in capricorn va aduce criza economica,ca ea va fi legata de economia americana si de dolari,ca nu se va sfarsi curand (ca doar pluton nu sta decat vreo 13 ani prin capricorn cred) si ca in perioada asta se vor face demersuri concrete de manipulare a oamenilor pentru restrangerea libertatilor lor -toate predictiile astea fiind corecte.

Am prezis o sarcina a unei prietene -care nici nu se gandea sa aiba un copil -si a fost asa (doar ca a facut intrerupere)

Am prezis imbolnavirea grava a mamei unei cliente (cu posibilitatea mortii -nu stiu daca a si murit,nu am mai tinut legatura) -desi ea nega ca ar fi vreo problema in legatura cu sanatatea mamei -si predictia s-a indeplinit in scurt timp...

Chestii concrete...nu vrajeli.

 

Pentru a determina evenimentele importante din viata,eu urmaresc tranzitele si mai ales horoscopul revolutiei solare -te sfatuiesc sa faci la fel,daca vrei rezultate.Toate celalalte progresii si directii sunt foarte greu de interpretat...mai ales ca sunt de atatea tipuri,si se suprapun atatea aspecte,ca e tare usor sa le treci cu vederea,mai ales ca cica oricum nu se intampla neaparat la momentul producerii,ci si cu distante de 6 luni ori mai mult...(eu am ajuns sa le ignor pur si simplu,decat sa ma complic aiurea cu ele)

Astrologul ala "profesionist" care a vazut tema ta,a batut campii cu interpretarea aia trasa de par...

Insa pot sa iti dau eu o interpretare deosebita,legata de steliumul din casa a 4-a: nu esti deloc un barbat obisnuit.Viata intima,familia,casa,inseamna enorm pentru tine,relatia cu parintii este deosebit de importanta,marcanta in viata ta;soarele,reprezentand constiinta si vointa constienta,aflat ep fundul cerului indica o deosebita aplecare spre lumea ta interioara,o raportare permanenta la lumea ta interioara ca reper,un interes deosebit pentru tot ce tine de familie,de apriopierea intre oameni si de relatiile de grup in general(evidentiat si de balanta).

Luna in pesti intareste foarte mult sensibilitatea deja subliniata de steliumul din casa a 4-a,insa exista probabil si multa confuzie legata de abilitatile empatice foarte mari -efectiv e greu sa discerni ce simti tu,ori altii din preajma ta,mai cu seama din familie.(trigonul cu jupiter ii intareste si mai mult influenta)

Spre sfarsitul vietii,este posibil si chiar probabil sa accezi la pozitii de lidership,la succes,recunoastre,putere si chiar faima (conteaza intreaga tema,evident).

Aceasta ridicare la putere tarzie,e indicata si de pozitia lui saturn in apropierea MC-ului.

E posibil ca insasi circumstantele mortii tale sa fie unele publice si de notorietate.Emile Zola avea un aspect similar in tema,cu stelium pe casa a 4-a,insa in scorpion,cu alte preocupari -tipice zodiei.

 

A,si o alta povestire -niste necunoscuti carora le-am fost laudat ca astrolog,au cerut telefonul meu si m-au contactat,cerandu-mi sa fac o harta pentru cineva,o presoana careia abia s-au induplecat sa-i precizeze sexul.In rest,au refuzat sa dea alte date,iar in timpul interpretarii au fost foarte tacuti,discreti,lasandu-ma mult timp sa vorbesc fara sa confirme sau infirme ceea ce spun.

Ei...dificultatea era pentru mine faptul ca nu aveam habar daca nu cumva interpretez harta uneia dintre gazde(ca m-am dus la ei acasa)...si cum sa spun ce vedeam in fata,fara sa jignesc?!

Da' pana la urma am facut totusi,portretul unui om de nimic,un tiocalos fara constiinta care isi insala pana si prietenii si binefacatorii,un foarte posibil puscarias!

Cred ca cam cand am ajuns aici,gazdele nu sau mai putut abtine! -era intr-adevar horoscopul unui exroc,care inselase mai multa lume din cercul lor de prieteni,care facuse si puscarie,un om de nimic cu un caracter oribil...pe care il descrisesem cu atata strangere de inima,nevrand sa jignesc pe cineva...

tot ce le spusesem era adevarat...si mi-au spus ca ei erau sceptici in privinta astrologiei,si ca au zis ca merita sa dea banii pe o astrograma doar ca sa aiba un fel de victorie "morala" fata de persoana care ma laudase atat de mult,si sa dovedeasca lor insile si acelei persoane,ca precis astrologia e doar o vrajeala,o adunatura de generalizari valabile pentru orice credul care vrea sa regaseasca acolo ceva...insa se convinsesera de contrariu!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te-ai gandit ca poate, daca sustii ca rata ta de succes in ceea ce priveste previziunile pe care le faci este mare, aceasta se datoreaza mai curand abilitatilor tale de previzionare? Incearca si chiromantia, ghicitul in cafea etc. si vezi daca nu cumva vei ajunge la rezultate similare! Despre anumite persoane foarte evoluate in abilitatea de a afla trecutul sau viitorul se spune ca informatiile le pot "veni" de exemplu prin simpla urmarire a particulelor de praf miscate de vant sau a miscarii crengilor sau frunzelor unui copac etc. Deci, daca ai astfel de abilitati, atunci poti combina astrologia si cu alte metode care, totodata, ar putea contribui la dezvoltarea lor. In Yoga cunoasterea "directa" a trecutului (inregistrat in cliseele akashice) este direct corelata cu dezvoltarea Vishuddhei chakra, iar cea a viitorului este corelata cu Ajna chakra (cel de-al treilea ochi); exista siddhis studiate de-a lungul vremurilor care implica recunoasterea acestor abilitati. Deci, un yogin desavarsit ar avea potentialul de aflare a acestor informatii chiar independent de orice mijloc (prin simpla introspectie). Personal, eu mai curand sunt inclinat sa cred in aceste abilitati decat in astrologia previzionala, astrologia karmica etc. bazate pe harta natala.

In ceea ce priveste interpretarea pe care ai dat-o elementelor pe care ti le-am oferit din harta mea natala, trebuie sa iti spun ca este doar partial corecta, iar ceea ce tine de viitor este neverificabil. Nu contest faptul ca esti un bun (poate foarte bun) astrolog, insa daca intepretarile tale sunt corecte, aceasta tot nu m-ar convinge ca astrologia in sine este cea careia ii datorezi acest lucru.

In afara de aceasta, pentru a se incerca obtinerea unei acurateti mai mari in ceea priveste interpretarea karmica sau previzionala etc. bazate pe harta natala s-a luat in considerare ba momentul nasterii, ba momentul conceptiei, ba chiar un moment sau altul din perioada vietii intrauterine (cam la aceasta a condus astrologia moderna...). Unii astrologi utilizeaza ca reper nu doar harta natala ci anumite momente din viata individului. Am intalnit si opinia ca harta de reper ar trebui sa fie momentul exact al botezului sau opinia ca daca o persoana isi schimba numele atunci i se schimba si destinul...

Ce parere ai despre astfel de linii evolutive ale astrologiei moderne? Oare nu iti starnesc neincredere?

De asemenea, te invit sa iti spui parerea si despre astrologia traditionala.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am incercat deja cu tarotul -si nici pe departe nu am acelasi succes in a face predictii...pana acum.(desi si acolo e vorba despre interpretarea unor simboluri).

Interpretarea facuta aspectelor enuntate de tine,a fost facuta fara a vedea de fapt harta...

Am UNELE abilitati previzionare si inafara cunostintelor mele astrologice.Uneori intuiesc desfasurarea unor evenimente care ma privesc sau ii privesc pe altii,insa aceste intuitii nu apar asa,la comanda pentru a putea face in mod regulat predictii pe seama lor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Arcanele Majore din Tarot reprezinta exact Zodiile si cele 7 astre. Deci, se coreleaza in mod direct cu Astrologia. Singura problema este ca am intalnit unele asocieri "ciudate" cand, de fapt, exista o singura corespondenta posibila intre fiecare zodie/ planeta si carte din Tarot.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Care credeti ca este cel mai util/ complex program pentru calcularea hartii natale (care sa genereze harta si in mod grafic)?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×