Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Atentie la ciuperci de padure otravitoare

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

PERICOL! Un ALIMENT de sezon considerat foarte sănătos VĂ POATE UCIDE. Zeci de persoane au ajuns în ultimele zile la spital

 

 

Autor: Cristina Lica

 

A început sezonul intoxicațiilor cu ciuperci de pădure. În ultima săptămână, mai multe persoane au ajuns la Urgențe după ce au consumat ciuperci culese din locuri neautorizate. Intoxicațiile pot fi fatale, atrag atenția medicii.

 

  • "Pacienții trec prin stări extrem de neplăcute, dacă au norocul să scape cu viață"

 

  • spital_5f863b34de.png
  • ciuperci_01_22bf26beb8.jpg

1 /2.

 

Pacienții trec prin stări extrem de neplăcute, dacă au norocul să scape cu viață. În ultima perioadă, din cauza ploilor abundente, pădurile sunt pline de ciuperci și foarte multă lume merge la cules, fie pentru consum propriu, fie pentru a le vinde la piață.

 

Culese din pădure nu trebuie consumate sub nicio formă, atrag atenția medicii, întrucât pot suferi transformări (încrucișări de spori între ciuperci comestibile și otrăvitoare) și chiar și cei cu ochiul format se pot înșela.

 

Timbre_ciuperci_otravitoare.jpgÎn ultima săptămână, la camera de gardă din Bistrița Năsăud au ajuns patru persoane cu intoxicații provocate de consumul de ciuperci otrăvitoare. Este vorba despre doi copii, unul de 9 ani şi celălalt de 13 ani. Urmează să fie internată şi bunica lor care are probleme de sănătate tot din cauza ciupercilor consumate", a declarat pentru Bistriţeanul.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Gabriela Remeş.

 

Și la Spitalul din Sighet au ajuns în ultimele zile șapte persoane cu aceeași problemă, iar la unitatea medicală din Baia Mare au fost înregistrate până acum 50 de cazuri de intoxicații cu ciuperci. Au fost câteva cazuri cu semne neurologice, cu comă, dar și-au revenit", a declarat, pentru transilvanialive.ro, Vasile Pop, director medical Spitalul Județean Baia-Mare.

 

Intoxicațiile cu ciuperci reprezintă urgențe medicale majore, putând provoca insuficiență renală, hepatică și chiar decesul, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți. Primele simptome sunt greață, vărsături, amețeli, dureri de cap și amețeli. Medicii îi sfîătuiesc pe oameni să nu încerce să se trateze acasă cu leacuri băbești și, de preferat, să consume ciuperci doar din locuri autorizate.

 

 

 

http://www.evz.ro/de...l#ixzz2VQRvFJNB

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×