sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cum Fac un CD care nu poate fi copiat Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   mariankyu 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 01-April 06

Scris 01 April 2006 - 02:15 PM

Va salut !!

Am si eu o mare..mare rugaminte la cine stie..!!!?
Vreau sa fac un CD care sa nu poata fi copiat.... :good:
Stiu sigur ca se poate...dar nu am nici cea mai mica idee..cum ! :crazy:
0

#2 Utilizator offline   Muad'Dib 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members

Scris 01 April 2006 - 04:04 PM

Sunt o gramada de metode copy-protection pentru CD-uri, dar din cate stiu eu, mai toate sunt metode software, adica "cheia" se afla in fisierele stocate pe media. Aka toate sunt destul de usor de spart, si nu ofera o protectie reala in cazul copierii sector-by-sector. Pana si vestitul Nero, care constituie material de referinta in CD/DVD burning, afiseaza mesajul "This CD is copy-protected", iar apoi il copiaza fara probleme.

Iar daca un program pentru Windows ar da gres, Linux-istii probabil au si ei parerea lor proprie. :crazy:
0

#3 Utilizator offline   mariankyu 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members

Scris 01 April 2006 - 04:16 PM

Nu ma refer la Nero..pt. ca nu e sigur..Chiar si alte programe de ardere nu sunt sigure...
-daca stie cineva sa existe vreun program / fisier
sau o idee sa creez un fisier care sa blocheze copierea CD-ului :crazy:
0

#4 Utilizator offline   _cata 

• www.catalinpop.ro
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 13-September 04

Scris 01 April 2006 - 07:22 PM

Nu cred ca exista asa ceva, daca ar fi fost cu siguranta Bill Gates ar fi fost primul ce l-ar fi pus in aplicare ! :crazy: :good:
0

#5 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 20 April 2006 - 06:40 PM

:cry: Cand aflati cum sa faceti un cd care nu poate fi copiat, sa-mi spuneti si mie. In principiu, imposibilitatea copierii se bazeaza pe blocaj software - cu alte cuvinte, fisierele sunt doar vizibile, nu si accesibile. Cum altfel? Daca vrei sa scrii fisiere care sa le poti si citi, nu poti sa protejezi discul la copiere (e oare destul de evident??). Metodele software nu se aplica, pentru ca majoritatea softurilor copiaza in RAW mode, ceea ce inseamna ca iau sector cu sector discul si-i fac duplicat.
0

#6 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 24 April 2006 - 12:11 PM

Vezi postareadaemonalexoiu, la Apr 20 2006, 07:40 PM, a spus:

:stars: Cand aflati cum sa faceti un cd care nu poate fi copiat, sa-mi spuneti si mie. In principiu, imposibilitatea copierii se bazeaza pe blocaj software - cu alte cuvinte, fisierele sunt doar vizibile, nu si accesibile. Cum altfel? Daca vrei sa scrii fisiere care sa le poti si citi, nu poti sa protejezi discul la copiere (e oare destul de evident??). Metodele software nu se aplica, pentru ca majoritatea softurilor copiaza in RAW mode, ceea ce inseamna ca iau sector cu sector discul si-i fac duplicat.

Din cāte stiu eu, există CD-uri care contin erori de scriere introduse deliberat, iar la copiere (inclusiv īn RAW mode) programul de inscriptionare corectează respectiva eroare, ceea ce permite unei aplicatii să depisteze CD-urile copiate si să refuze să functioneze cu un astfel de CD.

Am văzut si un CD care functiona, desi avea o gaură (!) de 0,8 sau 1 mm., undeva cam la trei sferturi din distanta de la centru la margine. E clar că un asemenea CD e "un pic mai greu" :doh: de clonat, indiferent de metodă.

Vezi postareaCatalin_Pop, la Apr 1 2006, 08:22 PM, a spus:

Nu cred ca exista asa ceva, daca ar fi fost cu siguranta Bill Gates ar fi fost primul ce l-ar fi pus in aplicare ! :) :)

Majoritatea oamenilor au o părere gresită despre inteligenta si subtilitatea lui Bill Gates. Dacă ar fi vrut să facă discurile de Windows de necopiat, sau dacă ar fi vrut să nu poti rula Windows fără licentă, ar fi realizat asta fără prea multe eforturi. Există firme romānesti de doi lei (comparativ cu Microsoft) care isi protejează eficient programele. Atāt de eficient, īncāt la orice reinstalare a sistemului trebuie să obtii prin telefon o serie care să facă programul să functioneze.

Dar Bill Gates permite intentionat utilizarea neautorizată de Windows si Office, pentru a face ca aceste programe să fie cunoscute si folosite pe scară largă, după care firmele nu au de ales si trebuie să cumpere licente. Firmelor le-ar fi indiferent ce programe sau sisteme de operare folosesc, dar dacă toti salariatii pe care-i pot găsi stiu numai Word si Excel, trebuie să cumpere licente de Office si, implicit, si Windows.
0

#7 Utilizator offline   assiris 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 25-December 05

Scris 10 May 2006 - 08:55 AM

Cel mai protejat CD pe care l-am intilnit, avea o perforatie intr-un anumit loc. Se putea copia fara grija pe altul, corect fara a da nici un fel de eroare doar ca la instalare spunea ca nu este original si nu voia sa instaleze NIMIC. Programul de instalare "citea" gaura care pe CD-ul copie nu exista. Cum s-a facut asta... habar nu am. Probabil ca exista un soft care poate face asa ceva dar mai mult nu stiu
0

#8 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 10 May 2006 - 02:46 PM

Vezi postareaassiris, la May 10 2006, 09:55 AM, a spus:

Cel mai protejat CD pe care l-am intilnit, avea o perforatie intr-un anumit loc. Se putea copia fara grija pe altul, corect fara a da nici un fel de eroare doar ca la instalare spunea ca nu este original si nu voia sa instaleze NIMIC. Programul de instalare "citea" gaura care pe CD-ul copie nu exista. Cum s-a facut asta... habar nu am. Probabil ca exista un soft care poate face asa ceva dar mai mult nu stiu

Nu citea nimeni gaura :yes: , CD-ul era folosit in unitati obisnuite. Vezi post-ul de mai sus.
0

#9 Utilizator offline   assiris 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 25-December 05

Scris 10 May 2006 - 04:34 PM

Vezi postareaharald, la May 10 2006, 03:46 PM, a spus:

Nu citea nimeni gaura :yes: , CD-ul era folosit in unitati obisnuite. Vezi post-ul de mai sus.

Da era folosit in unitati obisnuite dar daca nu avea gaura la locul ei, nu putea fi instalat softul de pe el
0

#10 Utilizator offline   bai3tzash 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 10 May 2006 - 04:42 PM

chiar daca sunt fisiere cu erori pe cd acestea pot fi copiate. Exista programe care citesc si erorile, copiind pe hdd fisierul cu tot cu eroarea sa. deci.... pana la urma e cam imposibil sa faci un cd protejat ... pana la urma se va gasi ceva ca s il poti copia.... asta e legea evolutiei :yes:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Delphi
QRImage scalare imagine