Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Stema Casei Regale pe tricolor

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sambata, 25 mai

 

 

Fostul premier Victor Ciorbea, actual senator PNL, propune schimbarea tricolorului romanesc, prin includerea pe steag a emblemei Casei Regale.

 

 

In cadrul sedintei liberalilor privind propunerile pentru noua Constitutie, Victor Ciorbea a ridicat problema schimbarii steagului Romaniei, prin desenarea in centrul sau, pe culoarea galbena, a siglei Casei Regale, scrie Libertatea.

 

"Monarhia a reprezentat o parte importanta din istoria Romaniei si sunt sigur ca foarte multi romani si-ar dori ca drapelul sa aiba si stema Casei Regale", a declarat Victor Ciorbea.

 

Ideea senatorului liberal a fost apreciata de multi dintre colegii sai, insa au fost si voci care au spus ca aceasta nu poate fi pusa in practica. Motivul este faptul ca stema regala are coroana inchisa si nu poate fi folosita decat pe steagul unei monarhii.

 

Victor Ciorbea a venit cu solutia si pentru aceasta problema. "Sigur gasim o solutie, poate specificam in Constitutie ca steagul Romaniei va contine si o stema reglementata printr-o lege separata. Sau poate Casa Regala va fi de acord cu o mica modificare adusa coroanei", a declarat fostul premier.

 

In 2011, Ciorbea a fost decorat de regele Mihai cu cea mai inalta distinctie a Casei Regale, Nihil Sine Deo, pentru ajutorul dat familiei regale atunci cand aceasta a revenit in Romania.

 

 

http://stiri.rol.ro/...t.php?id=876215

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×