Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

POTOPUL DE JUMĂTATE DE CEAS

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Thursday, 23 May 2013

 

POTOPUL DE JUMĂTATE DE CEAS. Furtună în ţară, PRĂPĂD ÎN BUCUREŞTI |GALERIE FOTO

Autor: Petrişor CanăDoar jumătate de oră a trebuit să treacă pentru ca în Capitală să sune alarmele pompierilor şi ale ambulanţelor ca la un cataclism. Circa 500 de apeluri la Serviciul de Urgenţă 112 anunţau, aproape instantaneu, copaci doborâţi, panouri luate pe sus, tramvaie blocate, oameni răniţi. Pe 20 de străzi nu se mai putea circula. Lângă Bucureşti, în judeţele Ilfov şi Giurgiu, 43 de localităţi au rămas fără curent electric.

 

GABI8412_8f7f1fc0f4_thumb_630_380.jpg

 

Valul de furtună a măturat atât de rapid străzile şi curţile din Bucureşti căci unii oameni nici n-au mai avut timp să se adăpostească. Urgia le-a lovit pe două femei fix la 15.35, chiar când intrau la metrou, la Piaţa Unirii: au fost doborâte de un panou de plexiglas al firmei de publicitate Spectacular, ce s-a spart din cauza furtunii.

 

În urma loviturii, cele două femei s-au dezechilibrat şi au căzut pe scară. Rănite, ele au fost transportate la spital cu o ambulanţă SMURD.

 

Târg spulberat în câteva secunde

 

Aproape în acelaşi timp, pe Şoseaua Mihai Bravu, la intersecţia cu strada Baba Novac, un cort uriaş în care era organizat un târg al producătorilor de articole din piele a fost luat pe sus, ca o frunză. În interior se aflau cam 200 de oameni, târgoveţi din toată ţara şi clienţi.

 

"N-a durat mai mult de jumătate de minut. Câteva zeci de secunde, cred.Toată lumea se înghesuia spre intrare, dar nu au mai apucat să iasă. Cortul s-a umflat şi toate panourile din interior s-au prăbuşit. L-a luat vântul, a rupt copacul ăla de-acolo şi, pe urmă, s-a dus grămadă în faţă, spre şoseaua Mihai Bravu. N-am văzut aşa ceva până acum", a povestit un comerciant venit din judeţul Argeş cu încălţăminte de vânzare.

 

Doi tineri se străduiau să recupereze încălţămintea de sub unul dintre stâlpii de susţinere ai cortului, prăbuşit la pământ.

 

"Vreo opt oameni au fost răniţi. O femeie e în comă", zicea tânăra. Alţi trei comercianţi, rămaşi în mijlocul mulţimii de mese, cabluri şi panouri răvăşite, se uitau cu ochii pierduţi la ceea ce au rămas.

 

"N-ai ce să mai zici. Ce poţi să mai faci. Eu la casă plătesc asigurare obligatorie. Dacă păţeşte ceva, îmi dă firma 65.000 de euro. Dar aici?", spunea cu năduf, o femeie, puţin trecută de 30 de ani. Comercianţii mai aveau o zi de târg. Furtuna le-a stricat standurile şi planurile.

 

"Noroc că nu erau prea mulţi clienţi înauntru, că nu era ora la care vin cei mai mulţi, Toată vijelia a durat cam 20 de minute", a mărturisit una dintre femeile venită la târg cu articole din piele.

 

"Tot oraşul e blocat"

 

În timp ce comercianţii de la Baba Novac îşi vedeau standurile luate pe sus, vântul dobora, rând pe rând, zeci de copaci pe străzile Capitalei.

 

Când am sunat la Brigada de Poliţie Rutieră să aflăm care este situaţia, nu s-a răspuns: "Tot oraşul e blocat. Nici nu ştiu pe unde mai sunt blocate străzi. Pe Mihai Bravu la Baba Novac şi la Iancului tramvaiele sunt oprite. Pe străzile Toni Bulandra, pe bulevardul IC Brătianu, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, pe bulevardul Chişinău, pe strada Traian

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×