Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Cheltuieli cu mancarea

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

7.6. Cât cheltuie şi ce alimente mănâncă o familie din Statele Unite

 

Asta depinde de originea, religia, traditia, sanatatea, veniturile si marimea familiei si inca cine stie de cati parametri, dar nu se poate da o suma fixa care se refera la oricare familie.

 

Din experientele mele, fiecare natie in State mananca dupa retetele stramosilor!!!

Se gasesc magazine alimentare al tuturor nationalitatilor prezente, deci nu lipseste nimic din dieta nimanui, chef de gatit sa aibe si bani. Alimentele nu sint chiar scumpe inca dar se ridica preturile zilnic la cate ceva. Sint si reduceri mereu asa ca se balanteaza bugetul daca inainte se organizeaza bine ce si cat se va cumpara si de unde.

 

Cate o pizza, sau hamburger, hot-dog, mai intra in meniul fiecarui cetatean ca lucreaza oamenii si n-au timp mereu de stat la masa, mananca din mers/condus, restaurantele sint pline oricum ca fiecare vrea sa guste ce mananca altii si asta da un aer de bunastare localitatii ca ne suportam financiar. La fel si cu magazinele etnice, si cei care au alta religie cumpara kosher si produse halal si ce la mai place ca si musulmanii sau evreii au nevoie de multe produse din alimetarile generale de la colt. Toti copiii maninca cereale, cozi de telina, morcovi si bea Coca-Cola!!! Le place mancare chinezeasca si pastele italiene pe langa pizza si aripi la gratar, pui pane de la KFC cu salata aia renumita de varza ca nu-l poti imita acasa, etc.

 

Cine refuza o friptura de vita de pe gratar??? ... preparat ca in America, vreau sa vad.

 

Insa preturile nu sint asa de mici precum indicat ca din 52 de dolari te descurci, nici poveste, nici cu 25 de ani in urma nu se putea in 4 persoane ori cum intindeai de 1 dolar!!!

 

Pe poza arata o familie afro din Nord Carolina cu 2 cutii de pizza mare care costa peste 30 de dolar deja daca nu mai mult chiar daca acolo preturile ar fi mai mici decat in Phoenix.

 

O paine alba americana din cea mai simpla costa $2, 1 galon de lapte $4, 12 oua $2, unt 1 libra ca asa se vinde costa $6, in pachet mai mic sosesc unturile din europa cu $8 sau mai mult pe 200 grame ca-s bio, 900 gr de smantana $6, branzeturile tip cascaval peste $7 cel mai ieftin iar una buna incepe la $12 libra=0,454 grame. De Pastele din Martie au fost mari reduceri de preturi la multe alimente de baza: ulei, faina, unt, zahar, oua, lapte, etc., dar bauturile racoritoare au fost la pret ridicat, jambonul ieftin dar mielul scump.

 

Pot sa fac tot inventarul magazinelor, insa cu 50 de dolari nu se cumpara azi multe!!! doar daca chiar vrea cineva sa dovedeasca o solutie de supravietuire despre care reteta am auzit si eu ca este foarte rentabila, dar cine-l va manca este intrebarea reala???

 

Reteta

 

O cantitate de 2-3 kg de carne tocata topita si seul strecurat, se va amesteca cu 2 kg de ceapa prajita plus 4 capatini de usturoi pisat, sare-piper si boia peste care se va turna o conserva imensa de supa crema de ciuperci cam de 3 litri se amesteca si se lasa la o parte pe foc mic sa fiarba. Se pune la fiert 5-6 kg de paste fainoase taitei de preferinta si se fierb doar al dente, se strecoara, apa nu se arunca si tot ce se depune se mai toarna peste carne, pe urma si pastele si o parte din apa rezervata in care au fiert pastele ... si se va manca pana se termina.

 

Poate aceste ingrediente se pot cumpara intr-un magazin ieftin cu suma respectiva la un eveniment de mare reducere, dar atit. La asistenta sociala, pe cap de adult se acorda $40 pentru mancare/saptamana, suma care se calculeaza la preturi minime cine stie in care magazine unde mai si lucrezi cateva ore ca sa cumperi alimente platit cu acel card!!!

 

Cand ai si 2 copiii, cel putin $400 merge pe alimente pe saptamana, plus bauturile racoritoare si cele comandate si consumate direct in local, din separat buget se achita, asta cu conditia ca alimentele de baza le ai deja acasa: ulei, zahar, cafea, faina, unt, ceaiuri, cacao si ciocolati de menaj, conserve cu carul, muraturi, condimente, oteturi, orezuri si tot magazinul, doar niste chestii proaspeta ai de cumparat sa ai un meniu complet: salate verzi, rosii, castraveti, mezeluri si branzetrui din Deli, paine si fursecuri, iaurt, inghetata si din astea :crazy:

 

La copiii cand merg la scoala, se dau pachete de acasa cu mancare si trebuie sa fie de un anumit fel sa fie si compus din toate grupurile de alimente care la fel costa separat, hrana parintilor la locul de munca e alt ban!!!

Editat de The Unknown
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cica in Ro o fam de 3 sparge 2000 ron pe mancare. alt top de cacat.cam cat castiga daca numai 2000 dau pe haleala, mai ai nevoie de intretinere, haine, tlf, taxe, si alte cheltuieli. de parca nu stim ce misto e in romania si cata foame se face. bine, sa nu se supere romanii pe mine iar, dar se cam trage rau pe fasole, pasta si orez (si nu ca.s vegetarieni), basca mersu' cu oala la mama si tata e practica nationala.

 

 

topic de rahat, comparatie de rahat.

 

unele persoane traiesc ca sa manance, altele mananca ca sa traiasca....deci topul e realizat dupa care din pers astea? ca americanii traiesc sa manance, cand 3 din 5 sunt obezi, e clar

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

2000 RON = 608,14 USD Exchange Rates Updated: 07/05/2013 07:02 UTC

 

 

In Romania la fel nu toti maninca la fel ca peste tot, unii au mai mult decat altii si multi romani si aici maninca extrem de mult si bea pana intra in coma ca se da pe Credit Card totul!!! Multi duc inapoi sticla de ulei nedesfacut in magazin si-l schimba pe Vodka!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca aia 2 000 de lei din Romania sunt de fapt o medie, pentru ca mi-e grau sa cred ca sunt multe familii compuse din 3 persoane, carora le intra in casa 2 000 de lei net, avand in vedere ca sunt foarte multi angajati cu salariul minim pe economie si locurile de munca permanente sunt inexistente in multe zone.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este un topic cu mult potential insa se priveste din alt colt situatia. Sint enumerate multe tari, credeam ca asta deschide discutia. Stiu, inca nu va-e foame sa vorbiti de alimente, aroma mielului e inca pe limba.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

topurile si statisticile ce apar prin presa n-au treaba cu realitatea.

acum depinde de fiecare ce regim alimentar prefera, ce stil de viata are. din proprie experienta pot spune ca pt 2 persoane cheltui exclusiv pe mancare in medie cam 400 ron pe saptamana. regimul alimentar se compune din destul de putina carne, peste cel putin o data pe saptamana si multe fructe si legume, lactate si dulciuri facute in casa. gatesc aproape zilnic, nu fac multa mancare si nu arunc mancarea. daca ramane pastrez la congelator. in acest buget am calculat tot ce inseamna cheltuiala la piata/ supermarchet, nu cumpar dulciuri, prefer sa le fac, nu cumpar sucuri - fac freshuri sau limonade, nu cumpar paine (nu ca ar fi scumpa dar e mai buna cea facuta de mine). nu fac rabat de la lucruri de calitate: o branzica buna, un peste de calitate sau fructe de mare sau ulei bun.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La mine Miercuri, azi se poate economisi la cumparaturile de alimente ca in toate magazinele sint articole la pret foarte redus, nu stricate sau degradate!!! doar sa se poate aproviziona fiecare cetatean cu cele mai importante alimente. Asta in Arizona, nu stiu daca si in alte state este o zi ieftina, doar cupoane despre care se vorbeste mult aici ca unele reduc costul aproape la ZERO, eu nu reusesc, la noi nu se poate juca asa. Asta ajuta foarte mult famiile cu copiii multi dar si pe altii ca se satura de fructe macar sau de legume si altele ca si carnea este din fiecare sortiment si peste la pret de nimic.

Pe langa asta mai apare si "manager special" in magazine cand in fiecare magazin altceva este la pret special redus de proprietari si zi de dublu sau triplu cupon cand producatorii de bunuri ofera pretul lor redus de cupoane, ziua pestelui cand conservele de peste sint la pret redus, fiecare aliment are ziua lui in timpul anului dupa sezon. Cupoanele le primim in posta sau sint in ziarul de Duminica.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E misto asta cu cupoanele, in state. La o scara mai redusa, se practica si in UK. Aici nu merge cu dublu sau triplu cupon, din pacate.

Ma uitam la reality-ul ala cu nebunele care colectioneaza cupoane si au depozite de alimente si detergenti acasa. :pope:

Editat de S.M. Poupincourt
  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A fost candva si in Californaia realitate cupoanele triplate, in Arizona n-a fost niciodata ca si preturile sint mai mici si avem aceste reduceri mari de Miercuri plus altele. S-a deschis recent un magazin indian cu toate condimentele si ne-a trimis reclama ca preturile lui sint ca in New Jersey sau New York, cele mai scumpe din State ... nu stiu cati s-au aliniat la poarta lui pentru cilantro sau ardei iute cand mexicanii vind cu tona aceste produse si extrem de ieftin.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×