sau Inregistrare

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Crestinismul pentru atei Crestinismul nu ca o religie mistica ci ca un nou mod de viata Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Vali29 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 31 March 2006 - 08:32 PM

Vezi postareacatelusulschiop, la Mar 31 2006, 02:00 PM, a spus:

Exact asta spuneam si eu, o fac pentru ca nu sunt! Dar.... la recensamant se declara crestini nu? America de exemplu se lauda ca e tara crestina, "In God we trust" si restul... DAR... ce fac?, asa... ca o tara crestina ce sunt....

Nu vreau sa fiu inteles gresit, eu nu spun ca ar fi crestinii rai... ci ca multi din cei care se cred crestini sunt de fapt crestini doar cu numele.

din cauza asta: Romani 14:12:"...fiecare din noi are să dea socoteală despre sine īnsuşi lui Dumnezeu."
0

#22 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 01 April 2006 - 10:44 AM

:good:

Vezi postareacatelusulschiop, la Mar 31 2006, 08:16 AM, a spus:

Chiar nu vezi valoare intr-o lume fara violenta? fara razboaie?
prin partea mistica inteleg tot ce tine de lucruri ce au valoare pentru unii si sunt contestate de altii... cam tot ce a declansat polemica pe sectiunea asta a forumului.

Ma refer la un Crestinism care sa observe lucrurile pe care le-a predat Cristos despre cum trebuie traita viata. Gen nonviolenta, iubirea de aproapele, tinderea spre curatie, etc

Partea mistica ce ar trebui lasata la deoparte ar fi ceva gen: Purcederea Duhului Sfant, zamislirea Marie, autoritatea in biserica, forma unor ritualuri, lumini sfinte de pe la Ierusalim, sfantul X a zis asa, cartea X nu are ce cauta in Biblie si alte lucruri de genul asta.

Mi se pare ca ai atat de multa dreptate,dar ca iti bati gura de geaba...problema unora de pe acest forum e ca se bat cu mana in piept si sustin sus si tare ca religia e falsa!
SI AU DREPTATE!Sunt intru'totul de acord cu ei.Biserica de cele mai multe ori complica lucrurile mai mult decat e necesat.Insa...cand se revine la originea ideilor,si se spune cautati-l pe Dzeu,nu in Biserici ci ceea ce este Cristos si valorile pe care le promoveaza...well,nici atunci nu e bine.Da Cristos a promovat niste idei bunicele,dar nu e de nasul nostru!!Biserica e corupta dar Cristos ...mhmh,nu ma multumeste indeajuns!!!:o:
:crazy: no' cine-i mai intelege?!?!

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 01 April 2006 - 10:46 AM

0

#23 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 01 April 2006 - 11:22 AM

Vezi postareaannacondor, la Apr 1 2006, 11:44 AM, a spus:

:good:
Mi se pare ca ai atat de multa dreptate,dar ca iti bati gura de geaba...problema unora de pe acest forum e ca se bat cu mana in piept si sustin sus si tare ca religia e falsa!
SI AU DREPTATE!Sunt intru'totul de acord cu ei.Biserica de cele mai multe ori complica lucrurile mai mult decat e necesat.Insa...cand se revine la originea ideilor,si se spune cautati-l pe Dzeu,nu in Biserici ci ceea ce este Cristos si valorile pe care le promoveaza...well,nici atunci nu e bine.Da Cristos a promovat niste idei bunicele,dar nu e de nasul nostru!!Biserica e corupta dar Cristos ...mhmh,nu ma multumeste indeajuns!!!:o:
:crazy: no' cine-i mai intelege?!?!

Ma vad nevoit sa repet, eu nu vorbesc despre Crestinismul predicat de biserica, nu vorbesc de partea mistica, de slujbe, ritualuri, obiecte de cult, de interpretari in fel si chip a Bibliei, ci de ceva mult mai simplu, despre abordarea unui mod de viata bazat pe dezvoltare personala (tinderea continua spre o forma mai buna a propriei persoane) si pe iubirea aproapelui (aici macar sa fie renutat la violenta)
0

#24 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 01 April 2006 - 05:21 PM

Vezi postareacatelusulschiop, la Apr 1 2006, 10:22 AM, a spus:

Ma vad nevoit sa repet, eu nu vorbesc despre Crestinismul predicat de biserica, nu vorbesc de partea mistica, de slujbe, ritualuri, obiecte de cult, de interpretari in fel si chip a Bibliei, ci de ceva mult mai simplu, despre abordarea unui mod de viata bazat pe dezvoltare personala (tinderea continua spre o forma mai buna a propriei persoane) si pe iubirea aproapelui (aici macar sa fie renutat la violenta)

Dar daca Cristos nu e in acea viata bazata pe valori morale?
Crestinismul nu e religie,e o relatie!Nu e un set de reguli si porunci,ci inseamna cunoasterea personala a Lui Dzeu,prin Isus si Duhul Sfant(ceea ce nici o alta religie sau miscare nu promoveaza).
Deci ce rost sa ai un"mod de viata bazat pe dezvoltare personala (tinderea continua spre o forma mai buna a propriei persoane) si pe iubirea aproapelui (aici macar sa fie renutat la violenta)"...daca Cristos nu e acolo?!?
0

#25 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 01 April 2006 - 05:27 PM

Vezi postareaannacondor, la Apr 1 2006, 06:21 PM, a spus:

Dar daca Cristos nu e in acea viata bazata pe valori morale?
Crestinismul nu e religie,e o relatie!Nu e un set de reguli si porunci,ci inseamna cunoasterea personala a Lui Dzeu,prin Isus si Duhul Sfant(ceea ce nici o alta religie sau miscare nu promoveaza).
Deci ce rost sa ai un"mod de viata bazat pe dezvoltare personala (tinderea continua spre o forma mai buna a propriei persoane) si pe iubirea aproapelui (aici macar sa fie renutat la violenta)"...daca Cristos nu e acolo?!?

Te-ai gandit ca poate Cristos e omul perfect spre care ar trebuii sa se tinda? Oricum... pentru un ateu nu e musai sa creada asta, daca il deranjeaza acest aspect n-are decat sa puna alta imagine la capatul drumului, ideea e sa mearga cu mine pe acelasi drum.
Gandhi avea dreptate cand spunea ca nu ar trebui sa convertim ci sa incurajam. Daca incerci sa fii un crestin mai bun, un hindus mai bun sau un mahomedan mai bun te indrepti cam in aceiasi directie.
0

#26 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 01 April 2006 - 05:36 PM

Vezi postareacatelusulschiop, la Apr 1 2006, 04:27 PM, a spus:

Te-ai gandit ca poate Cristos e omul perfect spre care ar trebuii sa se tinda? Oricum... pentru un ateu nu e musai sa creada asta, daca il deranjeaza acest aspect n-are decat sa puna alta imagine la capatul drumului, ideea e sa mearga cu mine pe acelasi drum.
Gandhi avea dreptate cand spunea ca nu ar trebui sa convertim ci sa incurajam. Daca incerci sa fii un crestin mai bun, un hindus mai bun sau un mahomedan mai bun te indrepti cam in aceiasi directie.

Mhm...si ce faci cu ceea ce scrie in Faptele apostolilor..nu este alt nume(Isus Cristos) dat oamenilor in care sa fim mantuiti?
Ghandi avea dreptate,trebuie sa incurajam...dar Cristos e mult mai mult decat un Om...muuult mai mult!!!
0

#27 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 01 April 2006 - 06:16 PM

Vezi postareacatelusulschiop, la Apr 1 2006, 06:27 PM, a spus:

Pai trebuie sa fim atenti ce punem la capatul drumului fiindca in functie de alegerea noastra ne vom duce vesnicia. Nu tot ce zboara se mananca si nu tot reprezinta Adevarul!
Mai mult decat atat ,Unul singur este Adevarul si acesta este Cristos Domnul!
Parerea mea este ca un ateu respinge acest Adevar, si-si creaza el unul! Problema este ca nu tot ce creaza mintea omeneasca poate fi numit adevar si luat ca model in viata!
0

#28 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 01 April 2006 - 06:24 PM

Vezi postareaannacondor, la Apr 1 2006, 06:36 PM, a spus:

Mhm...si ce faci cu ceea ce scrie in Faptele apostolilor..nu este alt nume(Isus Cristos) dat oamenilor in care sa fim mantuiti?
Ghandi avea dreptate,trebuie sa incurajam...dar Cristos e mult mai mult decat un Om...muuult mai mult!!!

Stii care e problema, marea majoritate se opresc sa discute detalii uitand ca rolul nostru e sa mergem, sa ne deplasam, sa ne apropiem de perfectiune
0

#29 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-December 05

Scris 01 April 2006 - 06:27 PM

Vezi postareacatelusulschiop, la Apr 1 2006, 07:24 PM, a spus:

Stii care e problema, marea majoritate se opresc sa discute detalii uitand ca rolul nostru e sa mergem, sa ne deplasam, sa ne apropiem de perfectiune

* Marea majoritate se opreste.
Rolul nostru doar e. Nu o sa ne apropiem de perfectiune atunci cand ne-o dorim prea tare.
0

#30 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 01 April 2006 - 06:30 PM

Vezi postareacatelusulschiop, la Apr 1 2006, 05:24 PM, a spus:

Perfectiunea fiind ce? :good: ...un mod de viata?moralitatea nu are nici o treaba cu Cristos.
un criminal poate deveni un om moral,un om extraordinar,dar niciodata nu vei putea spune ca nu e un criminal,pentru ca a ucis .Sa mergem..unde?Sa ne deplasam spre ce?Sa ne apropiem de cine?

Cristos e Calea pe care trebuie sa mergem.E Adevarul spre care sa ne deplasam,e Viata de care trebuie sa ne apropiem ca sa fim perfecti! :crazy:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis zeitgeist- filmul ce contesta originile si veridicitatea crestinismului kisstina  5 3.901
Topic inchis Mantra-e si rugaciuni !
Spuneti cele mai frumoase rugaciuni sau mantras
ioanide  55 21.493
Topic inchis Rutina Ucide Spiritul * * * - -
rutina - the silent killer
Schimbarea Perceptiei  38 9.301
Topic inchis muzica ellla  20 6.254
Hot Topic (New) Atasamente Vampirismus
Viata fara de moarte
Satoria  62 13.709