catelusulschiop, la Mar 31 2006, 08:16 AM, a spus:
Chiar nu vezi valoare intr-o lume fara violenta? fara razboaie?
prin partea mistica inteleg tot ce tine de lucruri ce au valoare pentru unii si sunt contestate de altii... cam tot ce a declansat polemica pe sectiunea asta a forumului.
Ma refer la un Crestinism care sa observe lucrurile pe care le-a predat Cristos despre cum trebuie traita viata. Gen nonviolenta, iubirea de aproapele, tinderea spre curatie, etc
Partea mistica ce ar trebui lasata la deoparte ar fi ceva gen: Purcederea Duhului Sfant, zamislirea Marie, autoritatea in biserica, forma unor ritualuri, lumini sfinte de pe la Ierusalim, sfantul X a zis asa, cartea X nu are ce cauta in Biblie si alte lucruri de genul asta.
Mi se pare ca ai atat de multa dreptate,dar ca iti bati gura de geaba...problema unora de pe acest forum e ca se bat cu mana in piept si sustin sus si tare ca religia e falsa!
SI AU DREPTATE!Sunt intru'totul de acord cu ei.Biserica de cele mai multe ori complica lucrurile mai mult decat e necesat.Insa...cand se revine la originea ideilor,si se spune cautati-l pe Dzeu,nu in Biserici ci ceea ce este Cristos si valorile pe care le promoveaza...well,nici atunci nu e bine.Da Cristos a promovat niste idei bunicele,dar nu e de nasul nostru!!Biserica e corupta dar Cristos ...mhmh,nu ma multumeste indeajuns!!!

no' cine-i mai intelege?!?!
Aceasta postare a fost editata de annacondor: 01 April 2006 - 10:46 AM