Crestinismul pentru atei Crestinismul nu ca o religie mistica ci ca un nou mod de viata
Scris 31 March 2006 - 07:50 AM
Totusi... daca ar fi sa priviti in interiorul vostru... nu credeti totusi ca exista o forta superioara? un Dumnezeu?
Iar referitor la religia crestina, oare nu ar fi mai buna lumea daca ea ar fi adoptata nu ca o religie mistica ci ca un nou mod de viata.
Unul dintre punctele cheie ale crestinismului este atitudinea fata de violenta. La origine Crestinismul e cea mai non-violenta religie, asta a predicat Cristos, sa intorci si celalalt obraz. Oare nu exista valoare in aplicarea acestui precept?
Unul din motivele pentru care am renuntat la catolicism este faptul ca preotii acestui cult au esuat in predarea acestui concept. Inteleg de ce s-a ales sa se pastreze linistea dar in acelasi timp consider ca astfel l-au tradat pe Cristos.
Deci, ce spuneti? Oare nu ar fi valoare reala in abordarea de atei a crestinismului fara partea mistica?
Scris 31 March 2006 - 08:58 AM
catelusulschiop, la Mar 31 2006, 08:50 AM, a spus:
Foarte multe persoane? Cred ca sintem doar vreo 2-3 atei declarati.
Persoane morale? Moralitatea cui? Sau a care regiuni si ere temporale?
Nu ne consideram atei, chiar sintem.
Nu.
Din nou nu... chiar daca are multe lucruri in comun cu alte moduri de viata.
Nu si pentru mine.
Deci, ce spuneti? Oare nu ar fi valoare reala in abordarea de atei a crestinismului fara partea mistica?
Din nou nu. Dar asta tine, totusi, de fiecare in parte.
Scris 31 March 2006 - 09:00 AM
Totusi... daca ar fi sa priviti in interiorul vostru... nu credeti totusi ca exista o forta superioara? un Dumnezeu?
Iar referitor la religia crestina, oare nu ar fi mai buna lumea daca ea ar fi adoptata nu ca o religie mistica ci ca un nou mod de viata.
Unul dintre punctele cheie ale crestinismului este atitudinea fata de violenta. La origine Crestinismul e cea mai non-violenta religie, asta a predicat Cristos, sa intorci si celalalt obraz. Oare nu exista valoare in aplicarea acestui precept?
Unul din motivele pentru care am renuntat la catolicism este faptul ca preotii acestui cult au esuat in predarea acestui concept. Inteleg de ce s-a ales sa se pastreze linistea dar in acelasi timp consider ca astfel l-au tradat pe Cristos.
L-au rastignit inca o data pe Hristos. Domnul sa te binecuvanteze ca ai luat in inima ta decizia de a iesi afara din Babilonul religios.
Crestinismul nu este religie ci este viata. Crestini, au fost numiti in scarba, cei ce propovaduiau pe Hristos Cel rastignit datorita faptului ca atunci, ca si acum, exista sute de crezuri(farisei, carturari, saduchei,etc...). Cum zice Eclesiastul; "Nimic nou sub soare".
Exista atei prin incapatanare care nu vor sa recunoasca valoarea cuvintelor Domnului Isus si a tot ce gasim in Scripturi. Mai precis, cum zice Scriptura ca astfel de oameni numesc raul, bine si binele rau. Asta tine de judecata sanatoasa, care a disparut complet in zilele noastre si ei se lasa purtati de orice val de invatatura. Multi au incercat sa demonteze Crestinismul dara fara nici un rezultat pentru ca nu se poate demonta. Dumnezeu de-a lungul timpului a avut intotdeauna o ramasita a sa prin care a trait sub forma de Cuvant.
Urmeaza sa vedem cat cantareste un credincios in comparatie cu un ateu.
Scris 31 March 2006 - 09:07 AM
Scris 31 March 2006 - 09:16 AM
dan-marius, la Mar 31 2006, 09:58 AM, a spus:
Chiar nu vezi valoare intr-o lume fara violenta? fara razboaie?
MariaB, la Mar 31 2006, 10:07 AM, a spus:
prin partea mistica inteleg tot ce tine de lucruri ce au valoare pentru unii si sunt contestate de altii... cam tot ce a declansat polemica pe sectiunea asta a forumului.
Ma refer la un Crestinism care sa observe lucrurile pe care le-a predat Cristos despre cum trebuie traita viata. Gen nonviolenta, iubirea de aproapele, tinderea spre curatie, etc
Partea mistica ce ar trebui lasata la deoparte ar fi ceva gen: Purcederea Duhului Sfant, zamislirea Marie, autoritatea in biserica, forma unor ritualuri, lumini sfinte de pe la Ierusalim, sfantul X a zis asa, cartea X nu are ce cauta in Biblie si alte lucruri de genul asta.
Scris 31 March 2006 - 09:24 AM
MariaB, la Mar 31 2006, 10:07 AM, a spus:
ce intelegi prin partea mistica?
nu exista religie proprie. exista o singura Evanghelie si aceasta Evanghelie nu este religie ci credinta. religia este partea mistica despre care spune catzelush. lasa religia si uita ce fac asa zisii preoti si citeste Scripturile asa cum sunt fara sa compari cu ce fac altii. descoperirea Domnului Isus este personala.
Scris 31 March 2006 - 09:56 AM
catelusulschiop, la Mar 31 2006, 10:16 AM, a spus:
daca nu o fac, este vina lor, nu a Bisericii (poate ca nici preotul nu a fost prea convigator...)
Partea mistica ce ar trebui lasata la deoparte ar fi ceva gen: Purcederea Duhului Sfant, zamislirea Marie, autoritatea in biserica, forma unor ritualuri, lumini sfinte de pe la Ierusalim, sfantul X a zis asa, cartea X nu are ce cauta in Biblie si alte lucruri de genul asta.
Vali29, la Mar 31 2006, 10:24 AM, a spus:
si in ce limba sa citesc textul?!? traducerile apartin preotilor...
Scris 31 March 2006 - 10:13 AM
Vali29, la Mar 31 2006, 10:00 AM, a spus:
Crestinismul nu este religie ci este viata. Crestini, au fost numiti in scarba, cei ce propovaduiau pe Hristos Cel rastignit datorita faptului ca atunci, ca si acum, exista sute de crezuri(farisei, carturari, saduchei,etc...). Cum zice Eclesiastul; "Nimic nou sub soare".
Exista atei prin incapatanare care nu vor sa recunoasca valoarea cuvintelor Domnului Isus si a tot ce gasim in Scripturi. Mai precis, cum zice Scriptura ca astfel de oameni numesc raul, bine si binele rau. Asta tine de judecata sanatoasa, care a disparut complet in zilele noastre si ei se lasa purtati de orice val de invatatura. Multi au incercat sa demonteze Crestinismul dara fara nici un rezultat pentru ca nu se poate demonta. Dumnezeu de-a lungul timpului a avut intotdeauna o ramasita a sa prin care a trait sub forma de Cuvant.
haha. Amuzant mesaj.
Vali29, la Mar 31 2006, 10:00 AM, a spus:
Depinde care credincios (indiferent de religie) si care ateu.
O astfel de lume ar putea exista doar dupa extinctia speciei umane.
Scris 31 March 2006 - 10:44 AM
catelusulschiop, la Mar 31 2006, 09:50 AM, a spus:
Unul din motivele pentru care am renuntat la catolicism este faptul ca preotii acestui cult au esuat in predarea acestui concept. Inteleg de ce s-a ales sa se pastreze linistea dar in acelasi timp consider ca astfel l-au tradat pe Cristos. "
sotul meu nu crede in nici o forta superioara ,mi-a zis: dc eu nu ma duc sa muncesc ,imi arunca d-zeu bani de sus ?? dc eu nu ma zbat ca sa nu duci lipsa de nimik d-zeu ma ajuta ??
eu am raspuns : ai dreptate si tu ,dar d-zeu ne ajutam sa iesim cu bine din tot ,de aceea ar treebui sa te gandesti ca cineva acolo sus ne iubeste !!
dar nu am reusit sa il fac sa creada ,in ceea ce cred eu !!
iar cu intorsul obrazului ,nu mai sunt de acord din ian 2006 deloc,deoarece cand intorci obrazul de n ori ,te iau de prost ,iar eu nu am nevoie sa fiu proasta si umilita pe pamant ,ca sa traiesc bine dupa ,dc exista un dupa
Exodul 21 ochi pt ochi,dinte pt dinte
violenta a existat de la inceput ,exista si va exista !!
eu una nu pot sa omor ,sunt oameni care omoara ,violeaza etc eu ii consider dezaxati ,cu pb grave la mansarda sau pur si simplu evil
iar in privinta preotilor catolici ,poate ai avut tu vreo experienta aiurea ,dar sa stii ca pe mine mereu m-au tratat bine ,mai ales ca eu le spuneam intentionat ca nu sunt catolica ,si stii ce imi raspundeau :nu asta conteaza ,ci credinta ta !!
si acum o intrebare personala: in ce religie te-ai refugiat??
Aceasta postare a fost editata de MariaB: 31 March 2006 - 10:46 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
sfintire biserica | Preotmelinte | 2 | 1.189 |
|
EFECTUL DA VINCI (carte)
BIBLIA TRATATA LOGIC |
Da Vinci | 2 | 2.210 |
|