Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

"eroul orfanilor rom

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Omul care a dezvăluit ororile din orfelinatele româneşti a fost ucis.

"Eroul orfanilor români" împuşcat mortal

 

 

 

Americanul supranumit "eroul orfanilor români" a fost ucis, într-un incident violent. John Upton, în vârstă de 56 de ani, a fost împuşcat de un vecin cu care avea o dispută. Moartea sa a stârnit vâlvă în America, unde John Upton era cunoscut ca omul care a dezvăluit ororile din orfelinatele României, după căderea lui Nicolae Ceauşescu.

 

În anii `90, o echipă a televiziunii americane ABC l-a urmat pe John Upton în România într-un orfelinat din Sighetu Marmaţiei. Imaginile au arătat Occidentului scene desprinse parcă din documentarele despre lagăre de concentrare. Copii înfometaţi, goi, înghesuiţi în încăperi mizerabile şi trataţi ca animalele.

 

Americanul era angajat în campanii umanitare. Şi s-a zbătut pentru ca orfanii români să o ducă mai bine. În multe cazuri, John s-a simţit neputincios. În alte cazuri, a reuşit. Copiii pe care i-a luat cu el în America au fost adoptaţi de familii de-acolo.

 

La mai bine de 20 de ani, a sfârşit într-un incident pornit de la o ceartă banală. Un vecin l-a împuşcat, deranjat de faptul că John a tăiat nişte copaci.

 

 

 

D.D.

30 Mar 2013

www.antena3.ro

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Acel vecin n-a stiut precis unde este Sighetu-Marmatiei sau Romania si cati copiii nefericiti sufereau acolo in lipsa de parinti si in ce conditii inumane. Curios ca in acel oras mic a existat si cel mai sever Penitenciar cu detinuti "politici" dar si Renumitul Spital de Nebuni unde se tratau in majoritate pe cei cu alte opinii despre comunisti sau Ceausestii in mod particular. Prima sotie a lui Ceausescu era internata acolo de Tovarasa Elena, de frica sa nu cumva sa vorbeasca, pe langa alti inocenti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×