Ateism
Scris 27 March 2006 - 04:08 PM
"ATÉU, -EE, atei, -ee, s.m. si f. Adept al ateismului; persoana care neaga existenta lui Dumnezeu si a oricarei divinitati. - Din fr. athée, lat. atheus."
"ATEÍSM s.n. Negare a existentei lui Dumnezeu si a oricarei divinitati; conceptie care se bazeaza pe aceasta negare. - Din fr. athéisme."
(Academia Româna, Institutul de Lingvistica "Iorgu Iordan", "DEX. Dictionarul Explicativ al Limbii Române.", Editia a II-a, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998, pag. 68)
"Ateismul este satanismul fundamental. Întreabă satana dacă Dumnezeu există şi va nega."
Robert T. Lee
Am pus si un link link util.
Scris 27 March 2006 - 04:17 PM
Costty, la Mar 27 2006, 05:08 PM, a spus:
observatia e eronata. marea majoritate sunt credinciosi de diferite religii si in diferite grade.
care e totusi scopul acestui topic? constituirea unui "teren de joaca" separat pentru atei, in asa fel incat sa nu mai "incurce" viata credinciosilor?
Scris 27 March 2006 - 04:29 PM
Costty, la Mar 27 2006, 03:08 PM, a spus:
"ATÉU, -EE, atei, -ee, s.m. si f. Adept al ateismului; persoana care neaga existenta lui Dumnezeu si a oricarei divinitati. - Din fr. athée, lat. atheus."
"ATEÍSM s.n. Negare a existentei lui Dumnezeu si a oricarei divinitati; conceptie care se bazeaza pe aceasta negare. - Din fr. athéisme."
(Academia Româna, Institutul de Lingvistica "Iorgu Iordan", "DEX. Dictionarul Explicativ al Limbii Române.", Editia a II-a, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998, pag. 68)
"Ateismul este satanismul fundamental. Întreabă satana dacă Dumnezeu există şi va nega."
Robert T. Lee
Am pus si un link link util.
Asaa...off topic,ca mi'a sarit in ochi chestia cu "intreaba satana daca Dzeu exista si va nega"
Stiu ca nu e scrisa de tine,da cine tea pacalit sa crezi(adica nenea Robert Lee) nu stie ce zice.
In biblie sunt mai multe exemple ca satana credea in Dzeu.Cand Isus mergea la indraciti,ceea ce era inlauntrul lor striga cat ii tinea gura "Ce am eu cu tine Fiul Lui Dzeu" sau "Stiu cine esti..."Plus mai este un verset care spune"si dracii cred si se infioara"....de aici intelegem ca satana(daca ai sa stai vreodata de vorba cu el
Dar e off topic cum am mai spus
Aceasta postare a fost editata de annacondor: 27 March 2006 - 04:29 PM
Scris 27 March 2006 - 04:32 PM
Costty, la Mar 27 2006, 05:08 PM, a spus:
Mai exista un subiect aici pe forum, care trateaza acelasi subiect:
http://www.roportal....ftopic7710.html
Scris 27 March 2006 - 04:40 PM
Citeaza
hmm dark_light tu carei religii apartii?
@annacondor: tot offtopic: ca sa vezi cat de mincinos si viclean poate fi satan care se poate dezice de existenta lui Dumnezeu numai pentru a amgii oamenii.
Aceasta postare a fost editata de Costty: 27 March 2006 - 04:58 PM
Scris 27 March 2006 - 05:19 PM
Mi-ar placea sa-mi raspunda un ateu/atee daca nu simte nevoia sa stie ca exista cineva/ceva, undeva care-i mult superior lui ,in toate cele.
Scris 27 March 2006 - 06:01 PM
Haruka, la Mar 27 2006, 05:19 PM, a spus:
Mi-ar placea sa-mi raspunda un ateu/atee daca nu simte nevoia sa stie ca exista cineva/ceva, undeva care-i mult superior lui ,in toate cele.
Adica Dumnezeu?
Scris 27 March 2006 - 06:12 PM
annacondor, la Mar 27 2006, 04:29 PM, a spus:
Dar e off topic cum am mai spus
Si cu totul alta e sa crezi in El, sa vrei sa faci binele, si totusi sa nu mai fie cale de intoarcere pentru ca pacatul s-a imprimat profund in constiinta proprie...cam asa cred ca sunt demonii.
Scris 27 March 2006 - 06:16 PM
Egali si frumosi si destepti suntem toti, dar eu simt nevoia disperata sa stiu/cred ca exista un judecator necorupt.
Apare ideea de stapan cand cineva e silit sa faca, sa creada...
Religiosul nu vrea un stapan care sa-i dea zilnic lista cu porunci, indatoriri ...stil BigBrother...care sa-i vorbeasca de dupa tufis si sa loveasca cu ciocanasul in norisori ca-i irecuperabil din cretinatatea lui.
Si atei si religiosi cred in ceva, primii ii zic....religiosii D-zeu.
Scris 27 March 2006 - 09:30 PM
Ei stiu doar sa demoleze nefondat niste ipoteze, nestiind sa construiasca la loc decat un nimic.
Ganditi-va ca poate veti fi/sunteti parinti. Ce ar fi ca intr-o zi sa va spuna copilul cine esti tu nu te cunosc, dupa ce l-ai ingrijit si ai pus mult suflet. Nu te-ai simti sfasiat? Acuma faceti si voi o analogie si vedeti de ce este un asa mare pacat sa fii ateu.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Catolicismul!
Legacy of Jesus! |
ioanide | 62 | 15.186 |
|
Ecumenism cu palarii
abordare tip joc |
CavalerulJedi | 31 | 10.007 |