sau Inregistrare

• 18 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Prigoana crestinilor sec XXI Implinirea Scripturii Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 27 March 2006 - 07:27 AM

Vezi postareacioanas, la Mar 27 2006, 03:14 AM, a spus:

In tara aceea cauti sa le propovaduiesti oamenilor Evanghelia!
Asa a ajuns Evanghelia in Africa ,Asia,Australia,tarile islamului ectc!
Multumim lui Dumnezeu ca au fost oameni gata sa plateasca cu viata, ca oamenii sa auda despre mantuirea prin Isus Cristos!
Se pare ca pe taramul spiritual se afla cineva care doreste cu tot dinadinsul ca lucrarea de extindere a Imparatiei lui Dumnezeu sa fie stopata.Pentru acesta foloseste prigoana si urmareste uciderea si exterminarea misionarilor crestini! Biblia il numeste pe acest cineva :Diavolul!

Pai prostia se plateste intotdeauna, uneori chiar cu viata. Daca vrei sa arunci vina pe ceva/cineva, incepe cu prostia. :doh: :doh:

Vezi postareacioanas, la Mar 27 2006, 03:29 AM, a spus:

Daca admiti ca exista un Adevar ,exista si-o minciuna.Biblia ne invata sa deosebim Adevarul lui Dumnezeu de minciuna satanei! Atunci cand predici adevarul trebuie sa fi sigur ca Diavolul isi va arata coltii ,influentand oamenii la crima si agresiune! Orice crestin urmareste sa transmita mesajul Evangheliei adaptandu-l la situatia culturala din zona respectiva. Acest lucru insa nu se poate extinde pana acolo incat sa renuntam la Adevar in favoarea unei anume culturi sau religii. Noi aducem pe Cristos intr-o cultura si dorim ca Adevarul sa transforme oameni din acea cultura!

Ai dreptate, fiecare om are libertatea sa faca ce vrea, atata timp cat nu incalca libertatea celuilalt!
De fapt asta si fac misionarii crestini ,predica Evanghelia si oamenii au libertatea s-o creada sau nu!
Problema este ca oamenii devin agresivi la auzul Adevarului lui Dumnezeu.
De fapt totul se rezuma la o lupta spirituala,din punct de vedere crestin! In spatele acestei lupte este diavolul!

Oamenii devin agresivi atunci cind ii agreseaza altii. Chiar nu are importanta daca te duci la cineva si ii tragi un pumn sau incepi sa ii predici si el nu vrea asta, din punctul de vedere al agresiunii e acelasi lucru.
0

#22 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 27 March 2006 - 08:46 AM

Vezi postareadan-marius, la Mar 27 2006, 08:27 AM, a spus:

Pai prostia se plateste intotdeauna, uneori chiar cu viata. Daca vrei sa arunci vina pe ceva/cineva, incepe cu prostia. :good: 8)
Oamenii devin agresivi atunci cind ii agreseaza altii. Chiar nu are importanta daca te duci la cineva si ii tragi un pumn sau incepi sa ii predici si el nu vrea asta, din punctul de vedere al agresiunii e acelasi lucru.

Sper ca nu incepi din nou sa faci pe crestini prosti si in toate felurile! Oare ateii au liber la acuzatii pe forumul acesta?
Aloooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moderatori!
0

#23 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 27 March 2006 - 09:18 AM

@Maximus
Daca Gigel de la Securitate, care avea doua clase si-un trimestru te oprea pe strada si te intreba "ma, tu esti pocait", ce crezi ca raspundeau cei in cauza? Era sa minta? Nu, ca ar fi pacatuit. Asta intelegi prin provocare? Cum ar putea sa provoace? Sa-si lege Biblia de gat? Explica cum e cu provocarea asta, ca nu cred c-am inteles.. :good:

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 27 March 2006 - 09:23 AM

0

#24 Utilizator offline   Maximus 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-February 06

Scris 27 March 2006 - 09:36 AM

Vezi postareaAmarena, la Mar 27 2006, 10:18 AM, a spus:

@Maximus
Daca Gigel de la Securitate, care avea doua clase si-un trimestru te oprea pe strada si te intreba "ma, tu esti pocait", ce crezi ca raspundeau cei in cauza? Era sa minta? Nu, ca ar fi pacatuit. Asta intelegi prin provocare? Cum ar putea sa provoace? Sa-si lege Biblia de gat? Explica cum e cu provocarea asta, ca nu cred c-am inteles.. :good:

In primul rand ca Gigel de la securitate nu era nevoie sa te intrebe.
El stia dinainte. Deci cazul tau e inchis.

Si daca ar fi pacatuit, ce? Dumnezeu nu iarta pacatele? Nu ai vazut ca BO iarta pacatul asta daca ai fost constrans?

Provocarea e asa: Te duceai mataluta in piata si incepeai in gura mare sa predici evanghelia si dupa aia te umfla gigel. Asta e provocare.

Da eu nu inteleg un lucru. Pe vremea lu' ceasca evanghelia parca se predica in Biserica.

Aceasta postare a fost editata de Maximus: 27 March 2006 - 09:37 AM

0

#25 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 March 2006 - 09:42 AM

Vezi postareaMaximus, la Mar 27 2006, 10:36 AM, a spus:

Si daca ar fi pacatuit, ce? Dumnezeu nu iarta pacatele? Nu ai vazut ca BO iarta pacatul asta daca ai fost constrans?

Si biserica catolica vindea indulgente pentru iertarea pacatelor!
Doar Dumnezeu iarta pacatele!
Si cel mai bine putem vedea in Scriptura cum se iarta pacatele!

Si noi crestinii nu pacatuim sa avem unde merge sa ne curatam pacatele ,ci ascultam de Dumnezeu care ne spune :"fiti sfinti caci Eu sunt Sfant"!
Lepadarea de Dumnezeu nu este o solutie la prigoana!~ Suferinta in schimb aduce marturie si aduce glorie si slava lui Dumnezeu! Plus ca prin acesta marturie multi se vor intoarce la Dumnezeu!

Aceasta postare a fost editata de cioanas: 27 March 2006 - 09:42 AM

0

#26 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 27 March 2006 - 09:53 AM

Vezi postareacioanas, la Mar 27 2006, 08:46 AM, a spus:

Sper ca nu incepi din nou sa faci pe crestini prosti si in toate felurile! Oare ateii au liber la acuzatii pe forumul acesta?
Aloooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moderatori!

Nu-ti mai plinge atita de mila ca devii patetic.
0

#27 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 27 March 2006 - 09:58 AM

Vezi postareaMaximus, la Mar 27 2006, 10:36 AM, a spus:

Provocarea e asa: Te duceai mataluta in piata si incepeai in gura mare sa predici evanghelia si dupa aia te umfla gigel. Asta e provocare.

Da eu nu inteleg un lucru. Pe vremea lu' ceasca evanghelia parca se predica in Biserica.

te intreba oricum, sa stii..te lua la sediu si te intreba pana spuneai si ce nu stiai.
Asta cu iertatul pacatelor...Nu vreau sa comentez, tine de etica fiecaruia si pe urma i se punea ca lepadare de credinta, ceea ce e destul de naspa. Nu-l mai credea nimeni si poate devenea si informator. Om de nimic.
Pe vremuri de prigoana n-ai sa vezi crestini sanatos la cap ca se duce in piata...Din cate stiu eu s-au ascuns intotdeauna...

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 27 March 2006 - 09:59 AM

0

#28 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 27 March 2006 - 09:59 AM

Vezi postareacioanas, la Mar 27 2006, 09:42 AM, a spus:

Si biserica catolica vindea indulgente pentru iertarea pacatelor!
Doar Dumnezeu iarta pacatele!
Si cel mai bine putem vedea in Scriptura cum se iarta pacatele!

Si noi crestinii nu pacatuim sa avem unde merge sa ne curatam pacatele ,ci ascultam de Dumnezeu care ne spune :"fiti sfinti caci Eu sunt Sfant"!
Lepadarea de Dumnezeu nu este o solutie la prigoana!~ Suferinta in schimb aduce marturie si aduce glorie si slava lui Dumnezeu! Plus ca prin acesta marturie multi se vor intoarce la Dumnezeu!

Cine cauta gloria va gasi esecul, cine traieste asa cum crede el de cuviinta si prin asta va constitui un exemplu pentru cei din jur va fi gasit de glorie. :good:
Si nu toata prigoana crestinilor a fost de fapt prigoana... o parte din vina se poate arunca pe dorinta exagerata a unora de a parea victime desi greseala le apartine lor (sau persoanelor carora le pling de mila). A face pe victima este o metoda destul de eficienta de a evita responsabilitatile.
0

#29 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 March 2006 - 10:01 AM

Vezi postareadan-marius, la Mar 27 2006, 10:59 AM, a spus:

Cine cauta gloria va gasi esecul, cine traieste asa cum crede el de cuviinta si prin asta va constitui un exemplu pentru cei din jur va fi gasit de glorie. :good:
Si nu toata prigoana crestinilor a fost de fapt prigoana... o parte din vina se poate arunca pe dorinta exagerata a unora de a parea victime desi greseala le apartine lor (sau persoanelir carora le pling de mila). A face pe victima este o metoda destul de eficienta de a evita responsabilitatile.

Pai vad ca nu fac prea multi pe victimele ,ci sunt chiar victime! Oare nu ai citit relatarile de la inceputul topicului?
0

#30 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 27 March 2006 - 10:04 AM

Vezi postareacioanas, la Mar 27 2006, 10:01 AM, a spus:

Pai vad ca nu fac prea multi pe victimele ,ci sunt chiar victime! Oare nu ai citit relatarile de la inceputul topicului?

Pai nu ma refeream la toti, ci numai la unii. O parte din aceia la care fac referire sint deja cunoscuti...

Pe de alta parte, esti victima (ca persoana) doar daca le permiti celorlalti sa te transforme in victima, chiar daca nu ai murit inca.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 18 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis