Anyway,sa pare ca deocamdata lucrurile stau binisor in cazul meu,hepatita este inactiva,dar sunt constienta ca in orice moment se poate activa,si voi trai cu stigmatul asta toata viata.
Stiu ca majoritatea dintre voi sunteti casatoriti,si s-a intamplat sa va cunoasteti partenerii cu mult inainte sa aflati de boala.Ati fost norocosi,dar ce se fac cei care acum isi cauta o noua relatie?Mi-e teama ca majoritatea oamenilor nu ar avea o reactie prea buna la aflarea vestii ca potentialul lor partener este infectat cu hep.b.Nu toata lumea are rabdare sa citeasca,sa se informeze,sa afle exact riscurile la care expus.Multi nu cred ca sunt dispusi sa se testeze si sa accepte sa se vaccineze,numai de dragul unui necunoscut.Mai bine dau bir cu fugitii si cauta pe altcineva fara probleme de genul asta.
Sunt constienta ca un om ignorant si care nu vrea sa se informeze,nu are ce sa caute langa mine.Dar sa spunem ca nu s-ar teme atat de contaminare,ar face vaccin si cu asta basta,dar poate ca nu ar putea trece peste faptul ca eu voi sta toata viata cu drobul de sare deasupra capului,viitorul meu nu este sigur, sau ma rog,exista oricand riscul ca viata mea sa se complice dintr-o data cu tratamente,analize,vizite dese la spital.Oricum,riscul este mult mai mare decat in cazul unui om care nu are nici o problema.
Sigur,firul vietii este foarte fragil,si se poate rupe oricand din milioane de motive,nimeni nu este scutit de risc,dar repet,mi-e teama de prejudecatile oamenilor.Mi-e teama sa spun ca am aceasta problema si cunoscutilor,prietenilor apropiati,cu atat mai mult unui potential partener.Problema are multe aspecte,le-am analizat pe toate si am gasit argumente pro si contra,si totusi...daca intalnesc pe cineva care imi place,si nu ma mai cauta la aflarea "vestii"?Imi spun,ok,n-a meritat,dar daca si al doilea si al treilea,si al patrulea reactioneaza la fel...La un moment dat o sa cad inr-o neagra depresie.Deocamdata evit sa-mi fac cunostinte noi,dar la un moment dat o sa incep sa caut,pt ca nu intentionez sa raman singura,imi doresc si eu o familie.
Voi v-ati confruntat cu problema asta?
Contact
Facebook
Twitter
RSS