Sari la conținut
Forum Roportal
Dorel6

Sistarea somajului !

Postări Recomandate

Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost sunat de catre o doamna de la AJOFM in legatura cu un curs care este disponibil, eu i-am spus ca da, o vin sa ma prezint cu buletinul. Dar nu m-am prezentat din motiv ca nu m-am trezit. ( ea m-a sunat in urma cu 4 zile, adica pe data de 7 ) Dar azi doamna aceea ma suna ( 11 feb ) ca de ce nu m-am prezentat in data de ...

I-am spus motivul ca nu m-am trezit si acuma nu mai vreau sa urmez acest curs. Doamna a inceput sa ma ameninte cu sistarea somajului. Dar daca eu nu m-am prezentat si nu am semnat nici un document ca vreau sa urmez acel curs, are dreptul sa imi sisteze somajul ? Si sa nu uitam ca pe carnetul de somaj scrie clar sistarea somajului este in data de 31.01.2013. Ea m-a sunat in urmatoarea luna. ( Aici este clar ca ea a facut greseala si m-a introdus in programul de curs doar ca i-am zis ca o sa ma prezint in ziua aceea ) Dar totusi are dreptul sa faca asa ceva, daca clar pe carnetul de somaj scrie ca somajul se siteaza automat in 31.01.2013. Multumesc anticipat !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

I-am spus motivul ca nu m-am trezit si acuma nu mai vreau sa urmez acest curs. Doamna a inceput sa ma ameninte cu sistarea somajului. Dar daca eu nu m-am prezentat si nu am semnat nici un document ca vreau sa urmez acel curs, are dreptul sa imi sisteze somajul ?

Da. Refuzul nejustificat al unui somer aflat in plata, de a urma cursuri de calificare/recalificare in vederea ocuparii ulterioare a unui loc de munca, atrage dupa sine, sistarea indemnizatiei de somaj. Adica in loc sa te preocupe recalificarea (cursul) in vederea obtinerii unui loc de munca, tu preferi sa stai acasa pe banii statului. Cam asta e traducerea.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca somajul se sisteaza automat in 31.01.2013 - corect spus "s-a sistat" ca deja suntem in 11.02.2013, nu? prin urmare mai beneficiezi sau nu de somaj?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu, luna asta este ultima plata de pe ianuarie care trebuie sa ajunga pe februarie. Iar luna asta trebuie sa predau carnetul, atata tot. ( va multumesc si la restul pentru raspuns. Si da am gresit eu, nu a sunat ceasul. Ma scuzi. )

Editat de Dorel6

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bună ziua, numele meu este Coca Mihaela și realizez o cercetare pentru lucrarea de disertație. Dacă aveți puțin timp la dispoziție v-aș ruga să îmi răspundeți la aceste întrebări pentru a afla care sunt problemele pe care le-ați întâmpinat în găsirea unui nou loc de muncă și care sunt recomandările pe care le aveți pentru ca acest proces să nu mai fie unul îndelungat și dificil. Răspunsurile dumneavoatră rămân confidențiale, fiind utilizat doar un rezumat al părerilor pe care le aveți.

1. Pentru început vă rog să ne spuneți care este vârsta dumneavoastră?
2. Care este starea dvs. civilă?
3. Aveți copii? (dacă da, câți copii?)
4. Ce studii ați terminat? (ați obținut un nivel de calificare în sistemul de educație sau în afara sistemului de învățământ?)
5. Care este motivul pentru care în prezent, nu aveți un loc de muncă?
6. Beneficiați de indemnizație de șomaj? (dacă da, de cât timp?)
7. Ați încercat să vă căutați un loc de muncă? (daca da, unde și cum ați procedat?)
8. Ați apelat la vreo instituție în găsirea unui loc de muncă? (dacă da, la ce instituție și care au fost rezultatele?)
9. Ați făcut cursuri de recalificare profesională?
10.  Care credeți că sunt principalele cauze ale șomajului în țara noastră?
11.  Cu ce alte măsuri decât cele existente ar trebui să vină instituțiile statului în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă?
12.  Aveți câteva recomandări pentru ca procesul găsirii unui loc de muncă să nu mai fie unul anevoios?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai cum sunt confidentiale, daca sunt expuse pe internet? :think: Nu oricine vrea sa dea informatii personale.

Bine, la mine nu e cazul oricum, dar ca fapt divers.

Editat de Abbie M.
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bună, răspunsurile sunt confidențiale în sensul în care nu se divulgă numele respondenților (adică pe internet apare răspunsul lui Abbie M. și mă gândesc că nu asta este numele tău din buletin), deci nu cer date de identificare exacte, respectiv reale. Multumesc pentru întelegere.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×