Sari la conținut
Forum Roportal
Husse Romania

Cum sa citesc etichetele produselor pentru animale?

Postări Recomandate

Toti vrem sa fim sanatosi si de aceea vrem sa stim ce mancam si ce contine alimentatia noastra. Stim ca publicitatea e doar publicitate, si nu credem tot ce ne spun producatorii de alimente. Insa, atunci cand alegem hrana pentru pisici si caini, deseori apelam la produsele pe care le cunoastem prin intermediul publicitatii. si cand producatorii ne arata imagini cu carne apetisanta si campuri cu cereale, explicand totodata de ce anume aceasta hrana este cea mai buna pentru animalutul nostru, il credem. De ce? In primul rand pentru ca indicatiile continutului produsului deseori sunt greu de citit.

La o prima vedere toate tipurile de hrana arata la fel, insa doar la prima vedere!

Diferentele calitative intre diferitele tipuri de hrana pentru animale sunt mult mai mari, decat in alimentele consumate de oameni. De aceea hrana pentru animale trebuie aleasa la fel de constient, ca si mancarea noastra. Acest articol poate fi util consumatorilor cu atitudine critica fata de hrana pentru animalul sau. Hrana buna trebuie sa contina:

- carne (si anume "carne", nu "carne si derivate de origine animala "). Felul de carne trebuie si el sa fie indicat. De exemplu, carne de pui sau carne maruntita de pui. Oua si / sau cascaval.

- o mica parte de organe interne

- maxim 50% (cel mai bine 25 - 30%) cereale si / sau legume (carbohidrati si fibre)

- o lista lunga de vitamine si minerale

- conservanti naturali (antioxidanti) care pastreaza grasimile in hrana uscata, cum sunt vitaminele E si C, uleiuri de plante.

In hrana nu trebuie sa fie:

- surse de proteine de calitate inferioara, cum ar fi "derivate" dubioase, de exemplu, piele de vita tocata

- antioxidanti si conservanti chimici (Ethoxyquin, BHA, BHT, Propylgallate)

- coloranti

- zahar, caramel

- umpluturi goale, de ex. coaja de nuci, celuloza (indica faptul ca s-a incercat sa se economiseasca in fabricatie). Astfel de produse duc la o senzatie de saturare, insa nu furnizeaza elemente care pot fi utilizate de catre organism in mod util.

Principalele cauze de imbolnavire la animalutele noastre sunt chimicalele si derivatele de calitate inferioara, care se gasesc in hrana pentru animale.

- Chimicalele

 

Va invitam sa consultati informatiile produselor de pe www.husse.ro.

Mancarea super premium este de fiecare data alegerea corecta, avand garantia calitatii de productie si a ingredientelor.

Calitate suedeza si livrare gratuita la domiciliu.

 

Vom continua cu informatii privind aditivii nocivi folositi in mancarea pentru animale in curand.

 

Sursa: www.gsdog.ru

Traducere si adaptare: Cristina.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu iti spun cum procedam noi cu mancare la 3 pisici. Mergem la Walmart si alegem ce ne convine la vedere si cumparam, atit conserve car si boabe uscate si tratamente speciale, recompense in pungi mici. Acasa daca le place dispare intr-o secunda, daca nu se va sti iar in cateva clipe cand sufla pe farfurie pisicii si-i da si cate-un picior si pleaca.

Atunci de ce le-as cumpara ceva ce nu le place??? Am cumparat niste parizer si nu le-a mancat deloc. Si de la sectia de delicatese doar cateva lucruri maninca, in special piept de pui si curcan altceva nu le trebuie. Si tot ce gatesc eu cu carne sau peste, adora!!!

Nu e mai simplu asa???

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×