sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

o secta noua in crestinism-ortodoxia romaneasca preotii asa zis ortodocsi care participa la inmormintari Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 01 May 2006 - 09:53 AM

Vezi postareadan-marius, la Mar 23 2006, 03:58 PM, a spus:

Am vazut la stiri in ultimele zile ca niste fost preoti ortodocsi care acum nu mai sint recunoscuti de catre patriarhia ortodoxa romana au participat la diverse inmormintari. Unul dintre ei s-ar fi amestecat cu preotii ortodocsi de la inmormintarea Laurei Stoica si asa ar fi luat parte la inmormintare. Alti 3 au oficiat inmormintarea omului de afaceri care s-ar fi sinucis, sotul fostului consilier prezidential.
Ei sustin ca sint ortodocsi dar ca si-au luat "harul" de la patriahia din Ucraina.
La stiri (Antena 1) s-a sustinut ca ar pindi prin cimitire in cautare de adepti.

Ce parere aveti?

sa fim sinceri Biserica ortodoxa romana nu detine adevarul absolut , asa cum de altfel nici o alta biserica nu il detine.Doar Dumnezeu il detine.Biserica ortodaxa dupa sciziune de Biserica primara, s/a impartit si ea in mai multe ramuri, in functie de arealul geagrafic, sigur ele raman insa crestine!
Si acei preoti sunt tot crestini, doar ca B.O.R. nu-i recunoaste...este ceea ce se numeste schisma!
0

#12 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 01 May 2006 - 10:00 AM

Vezi postarearaulmaniac, la May 1 2006, 10:53 AM, a spus:

sa fim sinceri Biserica ortodoxa romana nu detine adevarul absolut , asa cum de altfel nici o alta biserica nu il detine.Doar Dumnezeu il detine.Biserica ortodaxa dupa sciziune de Biserica primara, s/a impartit si ea in mai multe ramuri, in functie de arealul geagrafic, sigur ele raman insa crestine!
Si acei preoti sunt tot crestini, doar ca B.O.R. nu-i recunoaste...este ceea ce se numeste schisma!

Si care ar fi biserica primara? Si apoi, nu e vorba de a-i recunoaste ca si crestini, ci de a-i recunoaste ca preoti cu drept de a oficia slujbe.
0

#13 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 05 May 2006 - 11:47 PM

Vezi postareadan-marius, la May 1 2006, 11:00 AM, a spus:

Si care ar fi biserica primara? Si apoi, nu e vorba de a-i recunoaste ca si crestini, ci de a-i recunoaste ca preoti cu drept de a oficia slujbe.

:yahoo:
...pai, biserica catolica, ce bine stii a avut primatul in raport cu cea de la constantinopole.
...de a-i recunoaste.... pai ce suntem noi?...sf. sinod?...doar muritori, ci ei doar preoti, care conform traditiei ortodoxe, la hirotonisire , harul Domnului se ravarsa asupra lor...,sau ma insel?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis căsătorie şi religie....
ţi-ai schimba credinţa pentru partener?
vesperala  25 18.054
Hot Topic (New) Care este biserica ce urmează standardul Bibliei ?
Dovediți-o cu Biblia, cu istoria și cu modelul personal !
holy fire  131 11.496
Topic inchis Cu inima in Gradina tyta  9 2.071
Topic inchis Biblia si stiinta Pixelut  10 7.862
Topic inchis despre eutanasie...sau sinucidere
blabla bla-uri de la voi pt mine despre eutanasie sau de ce nu suicid
menssana1984  13 7.548