Cancerul de piele - melanom malign Melanomul malign
Scris 22 March 2006 - 06:30 PM
Scris 23 March 2006 - 06:59 PM
Imi pare rau despre ce se intampla cu mama ta. Iti impartasesc durerea.
Inainte de a-mi da cu parerea, desi, cred ca deja am un raspuns, doresc sa te mai intreb cate ceva.
-la cat timp dupa operatie a recidivat
-ce analize, investigatii medicale i s-au facut dupa operatie, ce tratamente a urmat (daca a urmat)
-ce varsta are, mai exista cazuri in familie?
te salut si astept raspuns.
Scris 26 April 2006 - 07:45 PM
Cu respect,LORE
Scris 21 May 2006 - 05:35 PM
Va scriu cu disperare.
In ianuarie mama a fost diagnostizata cu "semnele anamnestico-clinice pledand pentru tu cutanata genunchi stang cu adenopatie inghino-femurala stang". Operatie de extirpare a fost efectuata, "fara complicatii locale sau generale" (bilet de iesire din spital-scrisoare medicala). DAR in anatomia patologica, la diagnostic histopatologic scrie asa: "MELANOM MALIGN NODULAR ACROMIC, ROTUNDO CELULAR, INVAZIV, ULCERAT, NIVEL CLARCK 4, BRESLOW>3MM". Ne-am relaxat, ca oricum, doctorul zicea ca a scos totul si gata... Nu ne-au dat nici un tratament.
Dupa cateva saptamani mama a observat de parca s-ar fi reinnoit melanoma. Ne-am dus iarasi la doctori, au internat-o iarasi, cu diagnosticul de melanom malign. Au extirpat-o iarasi, "intraoperator se mai evidentiaza trei ganglioni limfatici la nivelul aceleasi statii ganglionare, cu modificari de culoare se de consistenta". Mama a fost externata cu recomandarea de dispenzare oncologica. Asa ca ne-am dus la spitalul din orasul nostru, sectia oncologica, unde doctorita ne-a zis sa asteptam cateva saptamani pana rezolva hartiile si comanda interferonul. Am asteptat 2 luni, dosarul mamei nu a fost aprobat la Bucuresti, mama iar n-a primit nici un tratament post-operatoriui si acum iarasi a fost diagnostizata cu melanom malign, chiar in locul unde celelalte 2 au fost...
Acuma nu mai stim ce sa facem, din 2 in 2 luni sa o tot opereze nu mai merge...
As vrea sa va intreb ce credeti, ce trebuie facut?!?!? Caci noi incepem sa ne pierdem speranta ca tot acest calvar se va sfarsi vreodata....
Ajutor!!!
Multumesc anticipat,
Andreea
Scris 21 May 2006 - 06:31 PM
"Torace aspect normal RMN nativ.
Ficat, splina, rinichi,pancreas fara modificari de aspect si semnal.
Colecist nelocuit.
Pelvis: formatiune in hipersemnal T2, STIR, hiposemnal T1 si continut lichidian nomogen situata inghinal profund in stg sub planul muscular in vecinatatea vaselor iliace externe.
Edem in partile moi inghinale.
Fara modificari de semnal al organelor pelvine.
Fara alte adenopatii.
Concluzie:
Cod:90901-06
90901-05
90901-04
Recomandare: -"
As vrea sa-ma spuneti daca mai e o sansa de insanatosire completa?? si ce tratament ati recomanda? Caci am citit aici pe forum despre tot felul de vaccinuri, ape, etc... Noua ne-a fost recomandata interferonul... Dar ati scris undeva ca interferonul trebuie folosit impreuna cu alte medicamente...
Va rog sa-mi scrieti despre orice fel de tratament sau orice ce poate s-o ajute mama!
Scris 06 June 2006 - 07:55 AM
andreea85, la May 21 2006, 06:31 PM, a spus:
"Torace aspect normal RMN nativ.
Ficat, splina, rinichi,pancreas fara modificari de aspect si semnal.
Colecist nelocuit.
Pelvis: formatiune in hipersemnal T2, STIR, hiposemnal T1 si continut lichidian nomogen situata inghinal profund in stg sub planul muscular in vecinatatea vaselor iliace externe.
Edem in partile moi inghinale.
Fara modificari de semnal al organelor pelvine.
Fara alte adenopatii.
Concluzie:
Cod:90901-06
90901-05
90901-04
Recomandare: -"
As vrea sa-ma spuneti daca mai e o sansa de insanatosire completa?? si ce tratament ati recomanda? Caci am citit aici pe forum despre tot felul de vaccinuri, ape, etc... Noua ne-a fost recomandata interferonul... Dar ati scris undeva ca interferonul trebuie folosit impreuna cu alte medicamente...
Va rog sa-mi scrieti despre orice fel de tratament sau orice ce poate s-o ajute mama!
Incearca sa stai de vorba cu dl Ioan Istrate si vezi daca tratamentul sau cu celuact h sau Istravit te poate ajuta. Datele de contact sunt urmatoarele:
Ioan Istrate str. Rasinari nr.4, bloc N10, scara D, etaj 3, apt.48
Bucuresti,sectorul 3, cod 03247
INTERFON 048
Telefoane: 630.45.72 0722-672.941
Scris 06 June 2006 - 10:02 AM
tr_adi, la Jun 6 2006, 07:55 AM, a spus:
Ioan Istrate str. Rasinari nr.4, bloc N10, scara D, etaj 3, apt.48
Bucuresti,sectorul 3, cod 03247
INTERFON 048
Telefoane: 630.45.72 0722-672.941
Mersi mult, am sa incerc!!!
Scris 22 August 2006 - 11:57 AM