sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cancerul de piele - melanom malign Melanomul malign Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   lore^ 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 22 March 2006 - 06:30 PM

As dori si eu o parere.Mama mea a fost operata de o alunita care crescuse foarte mult,a fost si agresata si in cele din urma i-a fost excizata.Dupa ceva timp i-a recidivat.I-au aparut niste ganglioni,diagnosticul acestora a fost tumoara maligna.A incercat diferite tratamente naturiste si diverse prin intermediul oncologiei,primele perfuzii au avut efect,dar in paralel cu o dieta alimentara,fara carne,a dat rezultate.Un timp...apoi acei ganglioni au tot aparut si ii scotea dar din nou se faceau....Asta e de doi ani de zile...acum,i-au fost scosi,acestia fiind metastaze.Mama nu se simte prea bine,e slabita,organismul ii este slabit datorita tratamentelor care cred ca i-au slabit imunitatea si acum se plange si de dureri de cap.Acum face un alt tip de perfuzii dar ganglioni nu se mai micsoreaza ca la celelalte,stagneaza sau chiar se maresc,i-a fost recomandat sa nu se scoata pt a se vedea rezultatul perfuziilor,dar cred ca daca acestia vor mai fi lasati ar putea ajunge la alte organe interne.As dori sfaturi din partea dumneavoastra,si sa-mi dati mai multe detalii despre aceasta boala.Care este rata de supravietuire dupa diagnostic?Banuiesc ca difera in functie de organismul fiecaruia.Va rog mult sa-mi raspundeti curand si sa ma ajutati cu tot ce se poate,medicii si din strainatate daca e posibil.
0

#2 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 23 March 2006 - 06:59 PM

Buna lore,
Imi pare rau despre ce se intampla cu mama ta. Iti impartasesc durerea.
Inainte de a-mi da cu parerea, desi, cred ca deja am un raspuns, doresc sa te mai intreb cate ceva.
-la cat timp dupa operatie a recidivat
-ce analize, investigatii medicale i s-au facut dupa operatie, ce tratamente a urmat (daca a urmat)
-ce varsta are, mai exista cazuri in familie?
te salut si astept raspuns.
:flowers: spider
0

#3 Utilizator offline   lore^ 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 26 April 2006 - 07:45 PM

Deci dupa operatie,cam la cateva luni,2-3 luni,soarele ii fusese interzis dar in vara am fost la Marghita,statiuni cu bai termale.Te intreb,exista posibilitatea ca baile acestea sa fi avut o influenta negativa asupra organismului?Cazuri in familie nu avem,iar tratament dupa opratie nu a urmat,a inceput tratament exact dupa ce au inceput sa se inmulteasca,deci dupa ce i-a recidivat prima data i-a fost iar extirpat si din nou au aparut si tot mai multi,scotea unul se faceau mai multi.Deci imediat dupa operatie nici un tratamnt nu i s-a dat,atat ca i s-a extirpat cu bisturiul si nu indeajuns,iar a doua oara cand a recidivat medicul i-a incruciat operatia noua cu cea veche,din cate am inteles si asta a fost o greseala pt ca astfel s-a imprastiat ce mai ramasese.Mama mea este foarte tanara,are abia 38 de ani .Slava Domnului acum toate analiele ii sunt bune,la sange,la organe,peste tot,atat ca acei noduli tot apar.Exista posibilitatea ca ei sa inceteze odata,bineanteles cei care ajung in faza de metastaza sa fie scosi pt ca s-ar putea extinde.Este deja destul timp de cand acestia tot apar,aaaaa,ti-am is prin primul tratament toti s-au retras incet incet pana nici nu li s-a mai vazut urma,in acest timp mama tinea si un tratament naturist,al doctorului Stelian Fulga de la Bucuresti,deci mergea in paralel,medical cu naturist.Noi suntem optimisti pentru ca odata tratamentul a dat roade si sunt convinsa ca daca e unul bun va da si acum,sti dc,psihicul conteaza si am o mama foarte puternica.Acum vreau sa ma ajuti tu cu unul foarte bun,sa-mi dai niste sfaturi.Eu sper sa aud de bine de la tine si sa ma ajuti,sincer multi medici nu stiu sa-si faca meseria cum trebuie si fac multe vieti sa piara.La mama mea nu va fi asa,undeva exista o luminita,nu la multi da roade vreunul.Sa-ti mai zic,dupa tratamentul ce acele perfuzii,nu stiu cu ce medicamebt erau si nodulii s-au retras medicul a sfatuit-o sa-l intrerupa pt ca totul e bine.Acum iar il contrazic,nu trebuia sa-l faca macar cativa ani sa fie sigur,pentru ca dupa incetarea acestora iar au aparut?Perfuziile de acum nu au nici un efect,sunt mult mai slabe decat celelalte,asa doar se trage de timp si acestia se dezvolta,pentru ca au zis ca incearca sa observe cum evolueaza,e la a 3-a ,zic ca nu e timp de pierdut,nu are rost sa mai faca.Astept raspunsul tau curand si scuze ca ti-am raspuns asa tarziu,sper sa ma poti ajuta,cred ca ai mult mai multa experienta ca alti doctori!!!
Cu respect,LORE
0

#4 Utilizator offline   andreea85 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 21-May 06

Scris 21 May 2006 - 05:35 PM

Buna!
Va scriu cu disperare. :flowers:
In ianuarie mama a fost diagnostizata cu "semnele anamnestico-clinice pledand pentru tu cutanata genunchi stang cu adenopatie inghino-femurala stang". Operatie de extirpare a fost efectuata, "fara complicatii locale sau generale" (bilet de iesire din spital-scrisoare medicala). DAR in anatomia patologica, la diagnostic histopatologic scrie asa: "MELANOM MALIGN NODULAR ACROMIC, ROTUNDO CELULAR, INVAZIV, ULCERAT, NIVEL CLARCK 4, BRESLOW>3MM". Ne-am relaxat, ca oricum, doctorul zicea ca a scos totul si gata... Nu ne-au dat nici un tratament.
Dupa cateva saptamani mama a observat de parca s-ar fi reinnoit melanoma. Ne-am dus iarasi la doctori, au internat-o iarasi, cu diagnosticul de melanom malign. Au extirpat-o iarasi, "intraoperator se mai evidentiaza trei ganglioni limfatici la nivelul aceleasi statii ganglionare, cu modificari de culoare se de consistenta". Mama a fost externata cu recomandarea de dispenzare oncologica. Asa ca ne-am dus la spitalul din orasul nostru, sectia oncologica, unde doctorita ne-a zis sa asteptam cateva saptamani pana rezolva hartiile si comanda interferonul. Am asteptat 2 luni, dosarul mamei nu a fost aprobat la Bucuresti, mama iar n-a primit nici un tratament post-operatoriui si acum iarasi a fost diagnostizata cu melanom malign, chiar in locul unde celelalte 2 au fost...
Acuma nu mai stim ce sa facem, din 2 in 2 luni sa o tot opereze nu mai merge...
As vrea sa va intreb ce credeti, ce trebuie facut?!?!? Caci noi incepem sa ne pierdem speranta ca tot acest calvar se va sfarsi vreodata....
Ajutor!!!
Multumesc anticipat,
Andreea
0

#5 Utilizator offline   andreea85 

• Boboc
  • Pip

Scris 21 May 2006 - 06:31 PM

Am uitat sa adaug, dupa a doua operatie, in spitalul din Timisoara au facut RMN, citez din Buletinul de Interpretare:
"Torace aspect normal RMN nativ.
Ficat, splina, rinichi,pancreas fara modificari de aspect si semnal.
Colecist nelocuit.
Pelvis: formatiune in hipersemnal T2, STIR, hiposemnal T1 si continut lichidian nomogen situata inghinal profund in stg sub planul muscular in vecinatatea vaselor iliace externe.
Edem in partile moi inghinale.
Fara modificari de semnal al organelor pelvine.
Fara alte adenopatii.
Concluzie:
Cod:90901-06
90901-05
90901-04
Recomandare: -"
As vrea sa-ma spuneti daca mai e o sansa de insanatosire completa?? si ce tratament ati recomanda? Caci am citit aici pe forum despre tot felul de vaccinuri, ape, etc... Noua ne-a fost recomandata interferonul... Dar ati scris undeva ca interferonul trebuie folosit impreuna cu alte medicamente...
Va rog sa-mi scrieti despre orice fel de tratament sau orice ce poate s-o ajute mama!
0

#6 Utilizator offline   tr_adi 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 23-February 06

Scris 06 June 2006 - 07:55 AM

Vezi postareaandreea85, la May 21 2006, 06:31 PM, a spus:

Am uitat sa adaug, dupa a doua operatie, in spitalul din Timisoara au facut RMN, citez din Buletinul de Interpretare:
"Torace aspect normal RMN nativ.
Ficat, splina, rinichi,pancreas fara modificari de aspect si semnal.
Colecist nelocuit.
Pelvis: formatiune in hipersemnal T2, STIR, hiposemnal T1 si continut lichidian nomogen situata inghinal profund in stg sub planul muscular in vecinatatea vaselor iliace externe.
Edem in partile moi inghinale.
Fara modificari de semnal al organelor pelvine.
Fara alte adenopatii.
Concluzie:
Cod:90901-06
90901-05
90901-04
Recomandare: -"
As vrea sa-ma spuneti daca mai e o sansa de insanatosire completa?? si ce tratament ati recomanda? Caci am citit aici pe forum despre tot felul de vaccinuri, ape, etc... Noua ne-a fost recomandata interferonul... Dar ati scris undeva ca interferonul trebuie folosit impreuna cu alte medicamente...
Va rog sa-mi scrieti despre orice fel de tratament sau orice ce poate s-o ajute mama!

Incearca sa stai de vorba cu dl Ioan Istrate si vezi daca tratamentul sau cu celuact h sau Istravit te poate ajuta. Datele de contact sunt urmatoarele:
Ioan Istrate str. Rasinari nr.4, bloc N10, scara D, etaj 3, apt.48
Bucuresti,sectorul 3, cod 03247
INTERFON 048
Telefoane: 630.45.72 0722-672.941
0

#7 Utilizator offline   andreea85 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 June 2006 - 10:02 AM

Vezi postareatr_adi, la Jun 6 2006, 07:55 AM, a spus:

Incearca sa stai de vorba cu dl Ioan Istrate si vezi daca tratamentul sau cu celuact h sau Istravit te poate ajuta. Datele de contact sunt urmatoarele:
Ioan Istrate str. Rasinari nr.4, bloc N10, scara D, etaj 3, apt.48
Bucuresti,sectorul 3, cod 03247
INTERFON 048
Telefoane: 630.45.72 0722-672.941

Mersi mult, am sa incerc!!!
0

#8 Utilizator offline   idiana 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 22-August 06

Scris 22 August 2006 - 11:57 AM

Acum cativa ani am avut probleme cu acneea si m-am dus la fff multi doctori.eu sunt din timisoara si am fost la dermatologi din tm,buc,cluj,constanta,peste tot.nimeni nu m-a putut ajuta.pana la urma am gasit un medic ce foloseste produse naturiste si el aproape m-a scapat de ea(am inceput tratamentul doar de 3 luni)inse in perioada in care mai dadeam pe la dermatologi vreo 2 mi-au atras atentia asupra unei alunite pe care o am din nastere.e destul de problematica in sensul k e mai mare de6 mm si nu are o culoare uniforma.pe langa asta mai are langa ea una mica de vreo 2-3 mm.m-am documentat si am aflat k exista riscul cancerului de piele si m-am hotarat sa merg la spital sa vad cum pot sa rezolv.medicul de acolo mi-a spus k trebuie facuta o biopsie dar k el nu se ocupa cu asa ceva.am mers la alt doctor si el mi-a spus k e mai bine sa nu ii fac biopsie inainte de a o scoate,dar el e de parere k mai bine o las in pace.eu cred totusi k ar trebui sa o scot ,e mai prudent,insa toata lumea are diferite pareri si nu mai stiu ce sa cred.ce ma sfatuiti sa fac?

scuze e un msj f lung dar mi-etare frice si nu stiu ce sa fac
0

#9 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 22 August 2006 - 05:39 PM

te duci sa o scoti si apoi ii faci o biopsie.
0

#10 Utilizator offline   idiana 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 22-August 06

Scris 22 August 2006 - 06:59 PM

ms mult pt raspunsul atat de rapid.mi-e frica deoarece si tatalui meu i-au aparut foarte multe alunite pe spate .a fost la medic si i s-a recomandat un tratament cu ultraviolete.nu stiu daca are vreo legatura dar bunica mea a murit de cancer genital.nu stiu daca are vreo legatura cu cel de piele dar sper sa nu am probleme.am citit pe internet cazuri in care s-a facut biopsie inainte si dupa scoaterea alunitei.dar dak e problematica si o sparge pt biopsie dupa aceea nu ma pot imbolnavi?am gasit atatea materiale pe net despre astfel de cazuri...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari