Lipsa de aer de un an
Scris 22 March 2006 - 09:40 AM
- lipsa de aer nemotivata, care dispare la exercitiu fizic sustinut. Senzatia este de nod in gat, nu de sufocare, si de nevoie de a casca, iar in majoritatea timpului nu reusesc sa inspir adanc, parca muschii respiratiei sunt foarte tensionati
- dureri in zona pieptului, in special in partea dreapta, in mana pana la stern. Coastele sunt dureroase in zona in care se prind de stern si uneori am dureri si in alte parti (laba piciorului de exemplu)
- puls "bizar" : in repaos am pulsul intre 60-80 (dimineata cca 60), cand ma ridic brusc uneori pulsul creste spre 90-100 si/sau inima bate mai puternic. Nici unul din cardiologii la care am fost nu au considerat acesta semn de boala.
- comportament interesant la efort: majoritatea simptomelor dispar dupa 10 minute de la inceperea unui efort sustinut.
Mentionez ca am 25 de ani, fumez si sufar de sedentarism (munca de birou - programator), nu sunt supraponderal, nu am nici o boala diagnosticata, si ca am urmat si sedinte de consiliere psihologica referitoare la aceste probleme, sedinte dupa care, timp de 4-5 zile nu mai aveam nici un simptom neplacut.
Intrebarile mele sunt:
1. Trebuie sa mai fac investigatii referitoare la inima?
2. Exista vreun pericol real legat de inima in contextul rezultatelor mele? (repet: toate analizele sangvine PERFECTE, singura care a aratat ceva - lipsa de forma fizica - fiind ekg de efort)
3. Ce cauzeaza lipsa de aer la repaos si mai ales cum scap de aceasta senzatie groaznica? Ceea ce mi s-a prescris in anul care a trecut (suplimente minerale si calmante usoare din plante - Extraveral, Vagostabyl) mi-au usurat simptomele foarte mult dar nu complet, am o permanenta senzatie neplacuta atunci cand incerc sa inhalez adanc, care nu pare legata de efort, fum, stress, alergie la ceva.
Va multumesc
Bogdan
Scris 22 March 2006 - 09:56 AM
Hefaistos, la Mar 22 2006, 09:40 AM, a spus:
In viata capatam uneori niste obiceiuri foarte daunatoare...
Sfatul meu e sa o lasi mai usor cu medicamentele si sa treci pe instaurarea de obiceiuri mai sanatoase...
De exemplu exista un sistem numit "PowerHour" recomandat de Anthony Robbins... eu l-am incercat si merge super... tot ce trebuie sa faci e sa-ti acorzi tie insuti o ora pe zi... prima ora a diminetii...
sunt 5 etape in ora asta; 3 pentru partea mentala 2 pentru partea fizica... foarte usor de invatat, foarte usor de aplicat... nu e decat o singura problema: trebuie sa VREI sa te simti mai bine.
Atentie, este o foarte mare diferenta intre "VREAU sa ma simt mai bine" si "Mi-ar placea sa nu mai am problemele astea".
Scris 22 March 2006 - 10:42 AM
Iti recomand sa continui consilierea psihologica sau psihoterapie. Asta trebuie facuta o perioada indelungata, pentru ca, in fond, trebuie sa descoperi "buba".
In al doilea rand, fa mai mult sport. Dupa efort fizic intens, iti va mai trece si cheful de fumat.
Succes!
Scris 22 March 2006 - 12:05 PM
catelusulschiop, la Mar 22 2006, 09:56 AM, a spus:
Sfatul meu e sa o lasi mai usor cu medicamentele si sa treci pe instaurarea de obiceiuri mai sanatoase...
De exemplu exista un sistem numit "PowerHour" recomandat de Anthony Robbins... eu l-am incercat si merge super... tot ce trebuie sa faci e sa-ti acorzi tie insuti o ora pe zi... prima ora a diminetii...
sunt 5 etape in ora asta; 3 pentru partea mentala 2 pentru partea fizica... foarte usor de invatat, foarte usor de aplicat... nu e decat o singura problema: trebuie sa VREI sa te simti mai bine.
Atentie, este o foarte mare diferenta intre "VREAU sa ma simt mai bine" si "Mi-ar placea sa nu mai am problemele astea".
Ai mare dreptate aici... Si sfatul meu e acelasi: lucreaza mai intai pe partea mentala. E bosibil sa ai un blocaj energetic!
elandi, la Mar 22 2006, 10:42 AM, a spus:
Iti recomand sa continui consilierea psihologica sau psihoterapie. Asta trebuie facuta o perioada indelungata, pentru ca, in fond, trebuie sa descoperi "buba".
In al doilea rand, fa mai mult sport. Dupa efort fizic intens, iti va mai trece si cheful de fumat.
Succes!
Si sportul e bun. Trebuie sa faci de toate ca sa iti fie bine!
Scris 23 March 2006 - 10:33 AM
catelusulschiop, la Mar 22 2006, 09:56 AM, a spus:
Am dat google-eala dupa cuv cheie si am gasit un "ghiveci".
Pina la urma de unde ti-ai luat metodele?
M-ai facut curios.
Scris 23 March 2006 - 11:08 AM
misu183, la Mar 23 2006, 10:33 AM, a spus:
Pina la urma de unde ti-ai luat metodele?
M-ai facut curios.
PowerHour face parte dintr-un program numit "Get The Edge", unul din programele de succes ale lui Anthony Robbins.
mai multe informatii la:
http://www.anthonyrobbins.com/SOLUTIONS/PR...x?ProductID=621
nu e decat 210$ si personal consider ca merita banii... mai ales daca te tii de el...
Desigur... pentru amarasteni exista tot timpul varianta cu retelele P2P (poate fi scos cu eMule)
Scris 01 November 2006 - 07:59 PM
stai mai mult in milocul naturii, plimba-te pe malul apelor, in paduri, soare, vant, etc.organismul tau nu "tipa" dupa diferitele pastilutze ci dupa...oxigen.energie vitala.aceasta ti-a secat practic.
sanatate multa!
Scris 05 January 2007 - 06:19 PM
Scris 10 January 2007 - 11:04 AM
Si eu am o fetita mica, sot, si nu stiu exact cum sa le dau de capat. Dar, daca nu ai probleme cu rinichii, ia suplimente de calciu+D si de magneziu. Uneori, desi analizele ies normale, tot exista spasmofilie - am citit pe net - pentru ca de fapt nu ajung mineralele la muschi, provocind spasme.Acolo unde se spune spasmul, acolo simti durerea.
Eu am inceput la 25 de ani. Nu aveam aer, si nu stiam ce am. Nu eram nervoasa, poate doar nealimentata suficient, ca orice fata care...tine la silueta... La inceput lipsa de aer tinea citeva minute, pina am ajuns la o zi intreaga, si atunci m-am speriat si cred ca am facut un atac de panica. Diagnosticul a fost spasmofilie usoara. Am facut calciu intravenos.
Anii au trecut, mereu alte manifestari ale bolii... Cind palpitatii, cind crampe musculare mari, cind dureri in piept.. Atit de mari durerile in piept, de am crezut ca fac infarct. Am fost la urgente, si mi-au facut EKG. Inima era in stare perfecta, tensiunea 120/80... Doctorita mi-a spus sa iau calmante, dar eu am luat doar un distonocalm, si deja eram mai bine... Eram in preajma unui concurs despre care aflasem ca e aranjat. Pt. atcineva, fireste...
Prin urmare incearca sa tratezi carentele de minerale, ia cite un distonocalm, nimic mai puternic, bea mai putina cola, si cafea doar dimineata, si te vei simti mult mai bine!
Succes!
p.s. Da, si insomnie... Ori senzatia de nod in git... Nu te speria, fii calm, nu esti singurul si nu ai sa mori, daca la asta te gindesti... Spamofilia de spectaculoasa, dar nu e decit... o carenta de minerale...
http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/n...nte_138193.html
http://209.85.135.104/search?q=cache:60Hzo...&lr=lang_ro
http://209.85.135.104/search?q=cache:N3mzm...&lr=lang_ro
Scris 19 January 2007 - 03:38 PM
Sincer, cred ca e ceva pe fond psihic, un pic de anxietate combinata cu paranoia si sustinuta de lipsa de activitate (aka sedentarismul).
edit : domeniul de activitate acelasi - informatica -
Aceasta postare a fost editata de Decret: 19 January 2007 - 03:41 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Desore, implantul vns
si a facut cineva implant vns, raspundeti mi , va rog |
Lorianuta | 0 | 1.495 |
|
Onicomicoza