sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Animale de companie Cumparati un animal de companie si veti scapa 100% de stres Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Becali Laurentiu 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 20-March 06

Scris 20 March 2006 - 08:49 PM

Prof. Dr. D. Dragomir, medic primar pediatrie, Centrul Medical Medsana

"Prezenta unui animal de casa (caine, pisica, etc.) intr-o familie in care sunt copii mici nu pune, in general, nici un fel de probleme, cu exceptia unor situatii particulare si anume:

a) cazul in care se demonstreaza ca exista la copil/copii o sensibilitate alergica la par si scuame de aminal (caine, pisica), dejectele unor pasari de interior (papagali, porumbei s.a), la hrana pentru pestii de acvariu si alte situatii similare. In cazul in care copiii nu au astfel de sensibilizari alergice si nu au manifestari clinice evocatoare de rinita alergica, astm alergic, conjunctivita alergica etc., animalele de casa nu prezinta nici un pericol din acest punct de vedere; ba, din contra, s-a demonstrat ca relationarea cu animale de casa de la varsta mica exercita un efect protector fata de riscul dezvoltarii unor boli alergice. Astfel, copiii crescuti in mediul rural, in contact cu animalele, au un risc mult mai mic de boli alergice in comparatie cu populatia infantila citadina (in special din tarile dezvoltate - industrializate);

b) un al doilea aspect, distinct de precedentul, este precautia obligatorie pe care parintii o au de a deparazita sistematic animalul (de exemplu cainele), atat deparazitare externa (precum cea cu Frontline) contra puricilor, dar si - in special - a capuselor, care sunt vectori pentru unii agenti capabili sa transmita boli severe (de exemplu, Borelia Burgdorferi, care determina boala Lyme) si, de asemenea, deparazitarea interna (Cestal etc.), pentru prevenirea altor potentiale boli grave (cum sunt, de pilda, hidactioloza, toxocaroza);

c) in sfarsit , un ultim aspect care nu trebuie pierdut din vedere este reprezentat de recomandarea general acceptata ca un copil sub varsta de 4 ani nu trebuie lasat nesupravegheat niciodata in prezenta cainelui, in special daca este vorba despre rase de caini nativ agresive, dat fiind riscul de accidente potential grave.

Cu exceptia situatiilor mentionate, animalele de companie exercita un efect benefic demonstrat asupra dezvoltarii neuropsihomotorii a copiilor."

ziceti ca nu am dreptate?

aveti ceva de negat?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis VANZARE SOARECI ALBI content  1 1.836
Topic inchis am o armata...de "animalutze" bartolomeu  59 14.428
Topic inchis In Austria cu cainele. Ce parere aveti de hotelurile de caini?
Plec in Austria. Trebuie sa-mi iau si cainele. Hotel de caini?
George_popescu  16 3.325
Topic inchis Eu porc īmpuşcat nu mănānc ! Decebal88  14 6.593
Topic inchis Istoria Hamsterului
articol
annya  6 10.111