sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

istoria si religia aliate sau opuse? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 01 May 2006 - 10:32 AM

Vezi postareadark_light, la Mar 20 2006, 06:49 PM, a spus:

descoperirile de natura istorica din ultimul timp (sau facute mai demult dar despre care am aflat in ultimul timp) incep sa clatine serios fundamentul de nezdruncinat si de nediscutat la religiei.
adeptii fundamentalisti ai religiilor de orice fel se aprind ca prin combustie spontana la auzul unor adevaruri demonstrate istoric, adevaruri care impieteaza imaginea "perfecta in imuabilitatea ei" a cartilor sfinte, a personajelor religioase sau locurilor si intamplarilor indisociabil legate de acele religii.
reprezentantii religiilor mari incep sa corecteze informatii pana atunci socotite adevarate fara drept de apel, dovedite azi a fi idei preconcepute sau pur si simplu aberatii, datorita faptului ca oamenii incep sa afle dedesubturi ingropate de secole.

a devenit si istoria un dusman (al catalea oare la numar) al religiei ?

nu vreau sa judec credinta ca atare, insa nici o stiinta nu/l poate combate pe Dumnezeu, mai mult il aproprie...asa ca istoria si stiintele auxiliare nu fac decat sa confirme vechiul testament, sau o parte din el
0

#12 Utilizator offline   equillibrium 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-May 06

Scris 02 May 2006 - 10:33 AM

Vezi postarearaulmaniac, la May 1 2006, 11:32 AM, a spus:

nu vreau sa judec credinta ca atare, insa nici o stiinta nu/l poate combate pe Dumnezeu, mai mult il aproprie...asa ca istoria si stiintele auxiliare nu fac decat sa confirme vechiul testament, sau o parte din el

Asa cum stiinta nu il poate combate pe Dumnezeu, tot asa nici nu il poate confirma. Religia se bazeaza pe credinta, si nu pe istorie. Istoria poate confirma/infirma anumite evenimente sustinute de biblie, insa credinta nu se bazeaza pe fapte. Asa ca istoria este un dusman numai pentru fundamentalistii religiosi care interpreteaza ad literam textul biblic.

Aceasta postare a fost editata de equillibrium: 02 May 2006 - 10:44 AM

0

#13 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 05 May 2006 - 11:15 PM

Vezi postareaequillibrium, la May 2 2006, 11:33 AM, a spus:

Asa cum stiinta nu il poate combate pe Dumnezeu, tot asa nici nu il poate confirma. Religia se bazeaza pe credinta, si nu pe istorie. Istoria poate confirma/infirma anumite evenimente sustinute de biblie, insa credinta nu se bazeaza pe fapte. Asa ca istoria este un dusman numai pentru fundamentalistii religiosi care interpreteaza ad literam textul biblic.

:yahoo:
...sigur, stiinta inca nu poate sa.I confirme existenta lui Dumnezeu, insa in mod cert il aproprie de El!
0

#14 Utilizator offline   equillibrium 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-May 06

Scris 06 May 2006 - 12:16 PM

Vezi postarearaulmaniac, la May 6 2006, 12:15 AM, a spus:

:yahoo:
...sigur, stiinta inca nu poate sa.I confirme existenta lui Dumnezeu, insa in mod cert il aproprie de El!

Nu mai mult decit oricare alt lucru. Orice lucru te apropie de Dumnezeu, daca esti dispus sa Il primesti. Si orice te indeparteaza, daca asta cauti.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Fiii lui Dumnezeu si fiii lui Satan.
Tu al cui esti?
Gelupanda  86 10.924
Hot Topic (New) Ce v-ar convinge sa deveniti ateu/credincios? Pixelut  74 14.942
Poll (No New) Chestionar:    Intrarea Romaniei in UE
din punct de vedere religios...
Arcadia@  15 7.228
Topic inchis Casatorie
rude sau nu ?
sabinm  5 3.198
Topic inchis Pro sau contra,eu sau ei,entitatea personala sau gramada?. senin8  15 3.266