Sari la conținut
Forum Roportal
stiri

Stiri: De la sareta cu vizitiu, la reteta electronica

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

"Au fost vremuri grele", isi aminteste medicul, "iar uneori eram nevoita sa raman la dispensar peste noapte. Personal, consider ca acum este totul mai simplu. Inclusiv vizavi de reteta electronica, subiect atat de indelung disputat de medicii de...

 

Articolul complet

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai da.

Dar putem exemplifica mai adanc: pe vremuri, doamnele se spalau la p**** o data pe saptamana.

Repet si insist: doamnele.

Acum au coenzima Q10, extractul de argint, feng shui, blue curacao si alte produse cu eficienta cu pana la 76.3534278262725182638373635382626272938736363732890987% mai buna decat precedentele produse.

 

That was then, this is now.

Editat de K0ntr0VerSy

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Carmen Merkler este medic în Giulvăz de 26 de ani. Locuieşte în Timişoara şi face zilnic naveta la dispensarul din comună cu maşina. Pe vremea comunismului, trenul era singurul mijloc de transport.

 

"Au fost vremuri grele", îşi aminteşte medicul, "iar uneori eram nevoită să rămân la dispensar peste noapte. Personal, consider că acum este totul mai simplu. Inclusiv vizavi de reţeta electronică, subiect atât de îndelung disputat de medicii de familie, am o opinie favorabilă. Diferenţa e că nu se mai scriu reţete de mână, ci se introduc datele într-un program pe calculator".

 

Despre pacienţi, în jur de 1.250, spune că sunt destul de disciplinaţi, cei mai mulţi dintre ei respectând indicaţiile prescrise.

 

"Afecţiunile predominante pe care le au sunt hipertensiunea, diabetul şi cardiopatia", a afirmat Carmen Merkler care, deşi medic generalist, a asistat şi la câteva naşteri.

 

"Asta se întâmpla pe vremea lui Ceauşescu. Ţin minte că odată a născut o femeie pe iarbă, în faţa dispensarului. Nu a mai apucat să meargă la spital. Aşa erau timpurile atunci... Când trebuia să mă duc acasă la pacienţii care locuiau în satele din jur mergeam cu şareta. Dispensarul avea şaretă cu vizitiu. Drumurile erau atât de proaste încât, prin unele locuri, ca să putem trece cu calul, vizitiul trebuia să aştearnă pături", rememorează vremurile trecute doctoriţa din Giulvăz.

 

 

***************

 

 

Nu inteleg fraza asta nicicum desi am calatorit cu sareta cu vizitiu, era colega mea care n-avea frica de cai sau de nimic!!! chiar ii facea placere sa zboare cu sareta cu tot :crazy:/> insa de asternut paturi pe drum ... n-am mai auzit, vazut, imaginat, etc., ma depaseste epoca acea ca deja n-am fost in tara demult.

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×