Sari la conținut
Forum Roportal
Vesta

Limbajul fetei: Fiziognomie chinezeasca

Postări Recomandate

Am promis, intr-un alt topic, ca voi posta aici un material care sintetizeaza aspectele cele mai semnificative privind limbajul chipului uman. Am pus alaturi atat indicatii privind temperamentul, cat si cele privind destinul, caci felul cum suntem descrie in mare parte locul unde ajungem.Acest material a fost conceput acum cativa ani, cand eram pasionata de fiziognomie, chiromantie si interpretarea viselor, acum doar l-am mai aranjat. Ulterior, am abandonat aceste domenii de interes, caci astrologia m-a acaparat aproape in totalitate. Si atunci, dar si acum, ma minunez de capacitatea asiaticilor de a observa detalii atat de fine ale chipului uman, ceea ce este absolut uluitor pentru noi europenii, care nu suntem in stare sa deosebim, cel mai frecvent, un chinez de altul, daca ar fi imbracati la fel.

 

Cel dintai contact cu oamenii si adesea singurul este cel vizual si cea mai veche arta divinatorie a fost aceea de a ghici caracterul si implicit destinul, observand trasaturile chipului unei persoane adulte. Fizio(g)nomia sau arta citirii fetelor este foarte straveche si a aparut in Orientul Indepartat, fiind cunoscuta prin intermediul culturii chineze. Figura, chipul sau fata este(inaintea mainii) partea cea mai expresiva a trasaturilor morale, intelectuale si afective a unui om. Copiii si chiar animalele de casa inteligente precum cainele sau pisica invata intuitiv sa interpreteze expresiile de pe fetele parintilor, respectiv stapanilor si adesea se comporta in concordanta cu ceea ce „citesc” pe acestea.

Astrologia ca si fiziognomia arata ca oamenii nu sunt „egali de la natura” cum sustinea J.J. Rousseau si asta nu numai in ceea ce priveste originea sociala, ci si in ceea ce inseamna aptitudini si potentiale. Desi prin educatie si munca asidua putem sa ne depasim potentialul, in mod cert nu putem ajunge un Einstein, un Mozart sau un iluzionist ca Houdini. Odata cu trecerea anilor, caracteristicile mostenite sau innascute devin tot mai vizibile, atat in ceea ce facem, cat si pe chipul nostru. Cel mai bine se pot citi caracterul si destinul pe chipul unui om in varsta, care este o harta extrem de sugestiva chiar si pentru cei care nu detin neaparat cunostinte de fizionomie.

Citirea fetei, astrologia, tarotul si chiromantia sunt cele patru limbaje principale prin care este tradus destinul unei persoane. Citirea fetei are avantajul ca nu trebuie sa stim data de nastere a unei persoane(ca in cazul astrologiei), nu este necesar sa avem un contact direct(ca in cazul chiromantiei), nu este nevoie sa-i stim numele si sa-i obtinem acordul(ca la tarot), ci trebuie doar sa o privim atent si sa-i retinem chipul.

 

Fruntea

Semnifica fericirea din copilarie, inteligenta, capacitatea mentala(memoria, gandirea logica, imaginatia si intuitia) si pozitia sociala.

O femeie trebuie sa aiba o frunte care sa nu ocupe mai mult de o treime din intreaga fata si nu trebuie sa aiba oase vizibile.

Un barbat trebuie sa aiba fruntea mai larga si lata, inalta, cu oase vizibile si care poate depasi o treime din fata. Aceasta este un indiciu ca va avea o cariera plina de succes chiar din tinerete.

Fruntea ingusta, ascutita sau tesita, cu umflaturi, riduri sau alunite este considerata nefavorabila. Semnifica o copilarie chinuita si nefericita; posibil parinti separati sau care nu se inteleg.

- inalta si lata: inteligenta, putere de concentrare, aptitudini pentru studiu.

- joasa si lata: inteligenta, intuitie, perseverenta, imaginatie, spontaneitate.

- joasa si stramta: lipsa de imaginatie, superficialitate, nehotarare, incapatanare, devotament.

 

Ochii

Numiti si „ferestrele mintii” in cultura chineza sau „ferestrele sufletului” in cea occidentala, reprezinta cea mai importanta trasatura a fetei. Nici o alta parte a sa nu poate sa spuna mai multe despre persoanalitatea cuiva si daca ei sunt favorabili, desi nici o alta trasatura nu este, persoana respectiva va fi inteligenta si va avea noroc mai devreme sau mai tarziu.

- mari: farmec, generozitate, sensibilitate. Persoanele cu asemenea ochi au emotii puternice si talent artistic. Nu sunt atente insa la chestiunile financiare.

- mici: pragmatism, spirit rational, curaj, energie, perseverenta. Sunt persoane precaute si cantaresc mult inainte de a lua decizii.

- rotunzi: consecventa, inteligenta, tandrete, imaginatie, senzualitate.

- apropiati: concentrare, vointa, gelozie, intuitie, tendinta de a fi rautacioase.

- departati: instabilitate, tendinta spre infidelitate, generozitate.

- albastri inchis: natura cinstita, fidela, ferma.

- albastri deschis: blandete, lipsa de simt practic.

- albastri spalaciti, tulburi: raceala sufleteasca, slabiciune.

- caprui: amabilitate, generozitate, cochetarie.

- verzi: lentoare, raceala sufleteasca, uneori viclenie.

- priveste pe deasupra capului interlocutorului: om orgolios si arogant.

- priveste in jos: persoana timida, precauta si care isi face griji din orice

- priveste piezis, ferindu-si privirile: are ceva de ascuns, ceva pe constiinta, se simte vinovata.

- priveste direct, drept si patrunzator: curaj, incredere in sine, constiinta curata, hotarare.

- ochi de vulpe: sunt ascutiti, mici si curbati in jos. Semnifica viclenie, zgarcenie, lacomie, predispozitie catre relatii tensionate cu colegii.

- ochi de maimuta: sunt stralucitori, rotunzi, usor iesiti si foarte mobili. Denota inteligenta, rapiditate, intuitie. Uneori, persoana este vicleana, manifesta lipsa de rabdare, infidelitate, tendinta spre razbunare(tipul negativ).

- ochi de urs: sunt mati, fara stralucire si usor iesiti, pupile mici. Persoana are o inteligenta redusa, este lenesa, uneori are o indrazneala nepotrivita.

- ochi de lup: sunt lungi, luminosi, patrunzatori, curbati la colturile exterioare. Semnifica cruzime, patima, malitiozitate, dorinta de a conduce si de a avea putere, spirit razbunator.

- ochi de cal: sunt mari, rotunzi si usor iesiti, cu pleoape duble si margini frumos curbate. Indica sinceritate, harnicie, inteligenta, modestie.

- ochi de vaca: sunt largi, cu pupile mari si o privire directa, clara. Persoana da dovada de harnicie, fidelitate, este de incredere, cu rabdare si uneori cu un curaj aproape de inconstienta.

 

Sprancenele

- arcuite: fire altruista, sentimentala, imaginatie, amabilitate, tact

- departate de ochi: ezitare, slabiciune, indiferenta

- apropiate de ochi: hotarare, vointa puternica, uneori cruzime

- imbinate: fire suspicioasa, uneori nesincera, tendinta spre necinste

- dese, stufoase: inteligenta, autoritate

- mai deschise la culoare decat parul sau foarte rare: slabiciune, o persoana lipsita de stralucire

- stufoase si cu perii zbarliti in toate directiile: egoism, cruzime, tendinta spre vicii, caracter suspicios(asa numitele „sprancene ale diavolului”)

- groase si relativ scurte: hotarare, agresivitate, curaj

- foarte lungi, usor curbate, gratioase: sentimentalism, inteligenta, sociabilitate, caracter romantic, adesea inclinatii artistice( cunoscute ca „sprancenele salcie”)

 

Nasul

Mai este numit Palatul Bogatiei si Sanatatii; de asemenea reprezinta sotul/sotia. Un nas mic fata de proportiile fetei sau prea scurt indica o lipsa a energiei vitale si o atitudine pesimista in fata vietii.

- drept: farmec, amabilitate, sensibilitate, dorinta de lux, inconstanta, superficialitate, indiferenta

- acvilin, coroiat(„nasul de vultur”): dorinta de a conduce, ingamfare, capacitate de decizie. Persoana poate fi vicleana, inselatoare, hotarata; poate ajunge departe, pe scara sociala, in profesie, politica sau afaceri.

- carn, cu varful in sus: persoana are o fire afectuoasa, sociabila, ambitioasa, senzuala. Este atragatoare pentru sexul opus, are mai multi prieteni sau prietene si un imbold sexual puternic.

- mic, fin: delicatete, bunatate, dragoste de frumos

- mare: bunatate, dragoste de viata, bogatie si familie numeroasa.

- gros: rautate, vicii

- cu nari inguste: suspiciune, siretenie, fire ascunsa

- cu nari largi: spirit realist, senzualitate

 

Urechile

- mari: dinamism, impulsivitate, noroc din punct de vedere material si sexual; adesea, au parte de mai multe aventuri amoroase

- mici, cu lobii subtiri sau scurti: eleganta, imaginatie, politete, fire iubitoare; nenoroc in relatii si in viata sexuala, trebuie sa munceasca din greu pentru a obtine acelasi succes in cariera cu oamenii cu urechi cu lobi mari

- foarte mici si rotunjite: timiditate, introvertire, multa afectivitate, slabiciune

- ascutite: incapatanare, lipsa de flexibilitate, vioiciune, simtul umorului

- mici si usor ascutite la varf: spirit calculat, oportunism, adesea copilarie dificila(asa zisele urechi de „soarece”)

 

Gura

- mare: senzualitate, spirit ofensiv, ambitie, dinamism, pasiune

- mica: gusturi artistice, finete, superficialitate, introvertire

- buze carnoase: senzualitate, energie, altruism, impulsivitate

- cu buzele stranse: orgoliu, fermitate, disciplina, spirit ursuz

- intredeschisa: superficialitate, cochetarie, instabilitate. Persoana este o sursa de probleme pentru ca este vorbareata si are obiceiul sa barfeasca

- buza superioara mai groasa decat cea inferioara: fire afectuoasa, posesivitate, tact, toleranta, sociabilitate

- buza inferioara mai groasa decat cea superioara: tendinta spre critica, spirit practic, independenta, originalitate

- buza superioara subtire: probleme financiare

- buza inferioara subtire: inselatorie si neincredere

- buze subtiri: hotarare, conservatorism; nu-si exprima sentimentele si emotiile. Persoanele respective au tendinta de a repezi pe toata lumea, de a se razbuna; sunt conduse de ratiune si logica

 

Dintii

- regulati: farmec

- iesiti in afara: inteligenta, spirit vioi. Persoane care isi construiesc singure norocul, deschise si care adesea pleaca departe de locul natal.

- foarte albi: candoare sufleteasca, candoare. Indica viata lunga, relatii bune, un venit sigur, inteligenta si onoare.

- negri, neingrijiti: vicii, indolenta, necinste. Semn de viata scurta, situatie financiara nesigura, relatii nepotrivite.

- lati in partea de sus si ascutiti mai jos: semn de avaritie si cruzime, caracter imprevizibil; persoane carora le place carnea

- mai lati in partea de jos: bunatate, sinceritate; persoane vegetariene

- spatii intre dinti: persoane barfitoare, care nu pot tine un secret, risipitoare

- strambi si dezordonati(„dintii diavolului”): o fire rautacioasa, geloasa si calculata. Persoanele pot avea probleme in relatii si cu sanatatea, probleme financiare.

- caninii mai lungi si ascutiti(„dinti de caine”): viclenie, ghinion; nefericire in familie

 

Barbia

Deoarece se afla in partea inferioara a fetei, este strans legata de perioada batranetii si determina bunastarea si norocul dupa varsta de 50 de ani.

- patrata si lata: fermitate, pragmatism, curaj, spirit agresiv sau direct. persoana este foarte hotarata si cu o mare putere sexuala.

- ascutita: raceala sufleteasca. Persoana nu va trece de 70 de ani, iar sfarsitul vietii va nefericit

- rotunda: blandete, generozitate, tandrete, devotament, o fire cinstita, inconsecventa

- foarte iesita in exterior: tenacitate, orgoliu, incapatanare, dorinta de putere. Persoana este lider intr-un domeniu; atinge un apogeu in cariera dupa 50 de ani; are parte de o batranete fericita, familie numeroasa.

- cu gropita: senzualitate, intelepciune, sociabilitate, prudenta, fire agreabila

- cu o linie perpendiculara pe mijlocul ei: o persoana lasciva, care e probabil sa aiba probleme sentimentale si in familie.

 

AstroVesta®

www.astrovesta.com

Editat de Vesta
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mda..daca le iau pe fiecare in parte si doar cate una as zice ca ma caracterizeaza, daca le iau la un loc se contrazic unele pe altele...nu pot fi toate la un loc...sau pot?>>..:blink:/>

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mda..daca le iau pe fiecare in parte si doar cate una as zice ca ma caracterizeaza, daca le iau la un loc se contrazic unele pe altele...nu pot fi toate la un loc...sau pot?>>..:blink:/>/>

Aici e problema si cred ca este ca si la astrologie. Daca pentru un horoscop se ia fiecare planeta in zodia ei, in locul din astrograma si cu aspectele pe care le face se obtine un talmes-balmes, cu idei care se contrazic una pe alta. Tocmai de aceea, horoscopul facut mecanic, de un program de calculator, este aiurea si nu caracterizeaza decat foarte putin persoana respectiva. Ca astrolog, experienta si multa munca m-au adus in postura sa interpretez individualizat fiecare persoana, sa dau la o parte caracterizari care sunt adesea gasite prin carti si am inteles astfel cat de special este fiecare individ. Banuiesc ca specialistul in citirea fetei face la fel si armonizeaza, creeaza un tot unitar, renuntand la ce nu e relevant si adaugand, subliniind acolo unde crede/simte el ca trebuie.

Eu recunosc ca nu sunt o specialista in citirea fetei, ci am fost doar un invatacel la un moment dat.

 

Mai vreau sa adaug ceva: unii oameni sunt unitari, liniari, foarte bine definiti in temperamentul lor in toate domeniile vietii. Altii nu sunt asa: pot fi duri in anumite domenii si sensibili, vulnerabili in altele. Poate de asta am si renuntat la chiromantie si fiziognomie. Astrograma este singura care imparte viata omului pe domenii, casele de care tot vorbesc astrologii intr-un limbaj care pare criptat, si desi si aici e destul de greu sa observi nuantele, iti ofera totusi niste directii de manifestare a persoanei. Asta daca persoana isi cunoaste ora de nastere si cu cat mai precisa cu atat mai bine.

Totusi trebuie sa stii Salvie ca e mai greu sa te vezi pe tine, sa apreciezi asa cum arata anumite parti ale corpului tau, decat altcineva strain.

Uite ca am mai gasit un material in care mi-am exersat cunostintele de fiziognomie pe prim ministrul de atunci, Calin Popescu Tariceanu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

-ochi de vaca: sunt largi, cu pupile mari si o privire directa, clara. Persoana da dovada de harnicie, fidelitate, este de incredere, cu rabdare si uneori cu un curaj aproape de inconstienta.

Mi-a spus odata un kurd ceva de genul "Ce ochi frumosi de vaca ai!"..:rot: Stiam io ca am ochii mari si blanzi, dar grasa nu am fost nicicand. :lol: M-a lamurit dupa ce l-am intrebat de ce a facut asocierea cu vaca si mi-a spus ca este un mare compliment venind din partea cuiva pentru care vaca este un animal sfant.:D El student fiind in Romania, l-am sfatuit sa foloseasca acest compliment cu prudenta aici, ca sa nu-si ia posete peste cap. :lol:

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt o artista din descrieri :lol:

 

 

 

Tu esti artista si din ceea ce faci !! :lol:

 

Fiziognomie chinezeasca ....

 

 

Si daca este chinezeasca se potriveste si tipologiei europene?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×