bogdan.razvan, la Mar 17 2006, 12:35 PM, a spus:
Am citit de curand Mircea Eliade - Secretul doctorul Honigberger si am fost oleac fascinat de ea
Intrebarea mea este daca exista vreo carte unde se spune cu precizie ca daca faci asa si asa timp de atata timp obtii asta sau cealalta , intreb asta pentru ca citisem intr o carte ca treaba asta cu puterile supranormale se obtine printr o disciplina urmata la fel ca spalatul pe dinti dupa fiecare masa
am auzit bine ca printr-un control super al respiratiei se poate ajunge la invizibilitate ?
daca exista invizibilitate , este in totalitate ? adica dispari si cu corpul , devine ceva ca in romanul lui H.G Wells - Omul invizibil sau e doar o forma metaforica de a spune (un joc de a v-ati ascunselea controland mintea celuilalt si uite ca am dobandit invizibilitatea )
si ma mai gandesc ca la un moment dat unele chestii sa nu fie doar niste halucinatii ale mintii
Desigur exista invizibilitate. Cum sa nu existe. Ea este de mai multe feluri si pate fi partiala sau totalã. Pate fi datorata intunericului, camuflarii, reflezelor de lumina sau devierii luminii (imaginii). Exercitiile la care te referi actioneaza ( asa se pretinde) asupra perceptiei luminii de catre subiect, adica prin energia ta mentala "bruiezi" centrul vederii pe creierul subiectului si va vedea ce-i sugerezi tu. Asta cica face parte din tehnicile ninjutzu, si poate fi mai mult legenda decit adevar. In tot cazul, este suficient sa conduci masina pe timp da noapte pe carosabil umed ca sa te convingi ca majoritatea pietonilor care se imbraca in culori inchise dispun de invizibilitate cu sau fara voia lor fara sa practice nimica, fiind de-o ignoranta totala si nestiind mai mult unii din ei decit telenovele si meci de fotbal... Problema invizibilitatii este folosita mult si in tehnicile militate (radar, camuflaj, transfer optic (!) bruiaj radio si controversatele tehnici bionice). Stiu ce-a scris Eliade. Imi place. L-ai citit tot? Citeste si Pavel Dan!!!
danarad, la Mar 17 2006, 03:30 PM, a spus:
prima data cand am citit despre invizibilitate a fost in revista Alfa nr 4/1988 .
Surprinzator, acelasi text a aparut in revista Metafizica in anul 1992.
m-am gandit al naibii de mult la a incerca experimentul....dar ma tem !
Daniel
trimite-mi procedura! Eu nu-s normal, vreau chiar sa incerc!!!
Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 18 March 2006 - 01:17 PM