sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Exista invizibilitate ? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   bogdan.razvan 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 17-March 06

Scris 17 March 2006 - 11:35 AM

Am citit de curand Mircea Eliade - Secretul doctorul Honigberger si am fost oleac fascinat de ea :)

Intrebarea mea este daca exista vreo carte unde se spune cu precizie ca daca faci asa si asa timp de atata timp obtii asta sau cealalta , intreb asta pentru ca citisem intr o carte ca treaba asta cu puterile supranormale se obtine printr o disciplina urmata la fel ca spalatul pe dinti dupa fiecare masa

am auzit bine ca printr-un control super al respiratiei se poate ajunge la invizibilitate ?

daca exista invizibilitate , este in totalitate ? adica dispari si cu corpul , devine ceva ca in romanul lui H.G Wells - Omul invizibil sau e doar o forma metaforica de a spune (un joc de a v-ati ascunselea controland mintea celuilalt si uite ca am dobandit invizibilitatea )

si ma mai gandesc ca la un moment dat unele chestii sa nu fie doar niste halucinatii ale mintii
0

#2 Utilizator offline   danarad 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 18-February 06

Scris 17 March 2006 - 02:30 PM

prima data cand am citit despre invizibilitate a fost in revista Alfa nr 4/1988 .
Surprinzator, acelasi text a aparut in revista Metafizica in anul 1992.

m-am gandit al naibii de mult la a incerca experimentul....dar ma tem !

Daniel
0

#3 Utilizator offline   Fluturel 

• Kwisatz Haderach
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-February 06

Scris 17 March 2006 - 02:54 PM

Plz link la articol

Si ca sa fiu ontopic ... se pare ca anumite procedee din yoga duc catre astfel de performante.
0

#4 Utilizator offline   ginnie 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-May 05

Scris 17 March 2006 - 03:31 PM

Vezi postareadanarad, la Mar 17 2006, 02:30 PM, a spus:

prima data cand am citit despre invizibilitate a fost in revista Alfa nr 4/1988 .

Daniel

Vezi postareaFluturel, la Mar 17 2006, 02:54 PM, a spus:

Plz link la articol

Si ca sa fiu ontopic ... se pare ca anumite procedee din yoga duc catre astfel de performante.

guyz....eu zic sa incercati si apoi sa ne spuneti si noua :)
0

#5 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 18 March 2006 - 01:17 PM

Vezi postareabogdan.razvan, la Mar 17 2006, 12:35 PM, a spus:

Am citit de curand Mircea Eliade - Secretul doctorul Honigberger si am fost oleac fascinat de ea :spiteful:

Intrebarea mea este daca exista vreo carte unde se spune cu precizie ca daca faci asa si asa timp de atata timp obtii asta sau cealalta , intreb asta pentru ca citisem intr o carte ca treaba asta cu puterile supranormale se obtine printr o disciplina urmata la fel ca spalatul pe dinti dupa fiecare masa
am auzit bine ca printr-un control super al respiratiei se poate ajunge la invizibilitate ?

daca exista invizibilitate , este in totalitate ? adica dispari si cu corpul , devine ceva ca in romanul lui H.G Wells - Omul invizibil sau e doar o forma metaforica de a spune (un joc de a v-ati ascunselea controland mintea celuilalt si uite ca am dobandit invizibilitatea )
si ma mai gandesc ca la un moment dat unele chestii sa nu fie doar niste halucinatii ale mintii

Desigur exista invizibilitate. Cum sa nu existe. Ea este de mai multe feluri si pate fi partiala sau totalã. Pate fi datorata intunericului, camuflarii, reflezelor de lumina sau devierii luminii (imaginii). Exercitiile la care te referi actioneaza ( asa se pretinde) asupra perceptiei luminii de catre subiect, adica prin energia ta mentala "bruiezi" centrul vederii pe creierul subiectului si va vedea ce-i sugerezi tu. Asta cica face parte din tehnicile ninjutzu, si poate fi mai mult legenda decit adevar. In tot cazul, este suficient sa conduci masina pe timp da noapte pe carosabil umed ca sa te convingi ca majoritatea pietonilor care se imbraca in culori inchise dispun de invizibilitate cu sau fara voia lor fara sa practice nimica, fiind de-o ignoranta totala si nestiind mai mult unii din ei decit telenovele si meci de fotbal... Problema invizibilitatii este folosita mult si in tehnicile militate (radar, camuflaj, transfer optic (!) bruiaj radio si controversatele tehnici bionice). Stiu ce-a scris Eliade. Imi place. L-ai citit tot? Citeste si Pavel Dan!!!

Vezi postareadanarad, la Mar 17 2006, 03:30 PM, a spus:

Daniel

trimite-mi procedura! Eu nu-s normal, vreau chiar sa incerc!!!

Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 18 March 2006 - 01:17 PM

0

#6 Utilizator offline   slow&sperios 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-February 06

Scris 20 March 2006 - 10:53 AM

Mai intai trebuie sa definesti invizibilitatea, altfel se poate confunda cu camuflajul.
Daca te referi la invizibilitatea in spectrul vizual, atunci cel ce devine invizibil are o problema.
In cazul asta, invizibilitatea poate fi asociata cu transparenta.ar vederea omului se formeaza prin proiectia luminii pe retina.Daca retina este transparenta(pentru ca persoana este invizibila) atunci lumina nu mai poate fi captata de ochi.Deci persoana in cauza ar fi oarba.
0

#7 Utilizator offline   Noir Désir 

• well organized chaos
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 17-June 05

Scris 22 March 2006 - 02:25 PM

intr-adevar cu puterea mintii poti face foooarte multe, lucruri de care nici nu avem habar, dar totusi sa ajungem atat de departe....invizibilitate....e cam greu de crezut
0

#8 Utilizator offline   Costty 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 24 March 2006 - 10:41 AM

"Invizibilitatea" este mentionata in Biblie atunci cand Iisus se arata Mariei Magdalena si apoi dispare. Este vorba despre corpul energetic al omului, deci este posibil, dar noi suntem prea "materiali" ca sa ajungem la asemenea stari.
0

#9 Utilizator offline   andreea_adelina 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 15-March 06

Scris 30 March 2006 - 11:18 PM

invizibilitate?!?!..daca ar exista ar fi un haos total pe pamant!
0

#10 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 04 May 2006 - 01:12 PM

Vezi postareabogdan.razvan, la Mar 17 2006, 12:35 PM, a spus:

Am citit de curand Mircea Eliade - Secretul doctorul Honigberger si am fost oleac fascinat de ea :o:

...sigur ca da!
cati trec zilnic pe langa noi si sunt invizibili?
cati sunt cazuti...si nu/i vedem?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse