Pedeapsa capitala vs religie vs moralitate cand incepem sa ne platim pacatele?
Scris 17 March 2006 - 11:16 AM
pedeapsa cu moartea pentru crime atroce. pentru animale care ori au incetat de mult, ori n-au fost niciodata oameni. pentru criminali fara remuscari. pentru oameni care au curmat voit si barbar o viata.
cum vedeti voi pedeapsa aplicata inca din viata aceasta? ca din viata cealalta inca nu s-a intors nimeni sa ne spuna cum functioneaza sistemul...
e corect sa pedepsim astfel? e incorect? facem o crima la randul nostru sau doar curatam planeta de un nemernic?
ne erijam in Dumnezeu pe pamant sau doar aplicam dictonul "dupa fapta si rasplata"?
cum vedeti voi pedeapsa aplicata inca din viata aceasta? ca din viata cealalta inca nu s-a intors nimeni sa ne spuna cum functioneaza sistemul...
e corect sa pedepsim astfel? e incorect? facem o crima la randul nostru sau doar curatam planeta de un nemernic?
ne erijam in Dumnezeu pe pamant sau doar aplicam dictonul "dupa fapta si rasplata"?
Scris 17 March 2006 - 11:22 AM
Eu sint in favoarea pedepsei cu moartea. E mult mai simplu si mai corect pentru ei decit sa ii tii inchisi intr-o cusca ani de zile.
Scris 17 March 2006 - 11:42 AM
ochi pt ochi , dinte pt dinte , e din biblie
deci mi se pare normal pt un criminal sau un pedofil sa moara
Scris 17 March 2006 - 11:57 AM
dan-marius, la Mar 17 2006, 11:22 AM, a spus:
Eu sint in favoarea pedepsei cu moartea. E mult mai simplu si mai corect pentru ei decit sa ii tii inchisi intr-o cusca ani de zile.
E greu de raspuns.
Nu cred ca as fi in stare sa omor pe cineva si nici chiar sa semnez o executie.
Probabil altfel as vedea lucrurile daca ar fi implicate persoane apropiate.
I-as tine in celule sub pamant, in noroi, sa aiba timp sa-si dea seama ce au facut si sa se roage pentru moarte, ca o izbavire.
Scris 17 March 2006 - 12:07 PM
Joanna, la Mar 17 2006, 01:42 PM, a spus:
ochi pt ochi , dinte pt dinte , e din biblie
Matei 5:38~46:"Aţi auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi, şi dinte pentru dinte." Dar Eu vă spun: Să nu vă īmpotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, īntoarce-i şi pe celălalt. Oricui vrea să se judece cu tine, şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă deloc, mergi cu el două. Celui ce-ţi cere, dă-i; şi nu īntoarce spatele celui ce vrea să se īmprumute de la tine. Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău." Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvāntaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este īn ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii?"
Scris 17 March 2006 - 12:08 PM
dark_light, la Mar 17 2006, 11:16 AM, a spus:
pedeapsa cu moartea pentru crime atroce. pentru animale care ori au incetat de mult, ori n-au fost niciodata oameni. pentru criminali fara remuscari. pentru oameni care au curmat voit si barbar o viata.
cum vedeti voi pedeapsa aplicata inca din viata aceasta?
cum vedeti voi pedeapsa aplicata inca din viata aceasta?
De ce sa-l omoare,ptiu, nu simti nici o durere, ii tragi un glonte in cap si gata.
Cum ramane cu durerea ce o lasa in urma criminalul? Eu le-as smulge unghiile, i-as trage in teapa.....
Pana la urma nu avem noi drept de decizie
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
postul | angelkiss | 38 | 12.179 |
|
Sarbatori fericite
Urari |
Moise | 10 | 18.831 |
|
AHOE!Iubiti ca e voie! | ellla | 20 | 8.195 |
|
Se pot casatori doua surori in acelasi an sau in aceeasi zi?
casatorie |
jeny_lidi | 34 | 7.499 |
|
in ce conditii au aparut zeii, mai multe pareri sunt bune ! |
Marauder | 92 | 15.613 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis