Dupa cum am vazut pe www.antipirat.4t.com ai zice ca in România toti românii curand vor fi nevoiti sa cumpere jocuri si soft cu licenta. Oare chiar asa sa fie....?
"Actiunile antipraterie nu mai intereseaza pe nimeni (fiecare isi ia tot ce doreste GRATIS de pe internet)[color=#FF0000]
Fie ca e vorba de găini suspecte de gripă aviară, fie ca e vorba de cd-uri pirat, autoritatile române isi fac cu frenezie datoria si cu mare succes avand in vedere ca nici unul din iresponsabilii prinsi cu mâţa in sac (se refera la fraierii care vor sa vanda cu 3 lei la altii ceea ce e gratis pe net) nu s-a dovedit a fi nici deputat si nici senator in parlamentul României. Totusi eficienta economica a acestor actiuni e zero barat deoarece sunt facute doar pentru a compensa impotenta in lupta contra coruptiei si pentru a nu se spune ca nu se face chiar nimic din agenda de lucru impusa Romaniei de la Bruxelles.
Intrucat in 2006 vom avea 5,5 milioane de utilizatori casnici de internet in Romania nu se mai pune problema ca acestia sa sufere prin disparitia asa zisilor pirati. Ei isi vor lua gratuit prin internet orice joc/film/soft puse la şeruit de zeci de mii de adolescenti cu dare de mana din Occident pe renumitele site-uri de TORRENŢI. Alianta D.A., fortata sa introduca legi antipiraterie dure si nepopulare a dat slobozire largă întru apariţia I.S.P.-urilor in Romania (ceea ce pe Nastase si Blanculescu nu ia dus mintea sa faca intre 2000-2004).
Prognoza mea personala e ca in 2-3 ani datorita file-sharing-ului prin retelele p2p si dc++ firmele producatoare de software si studiourile de filme vor ajunge sa implore publicul (asa cum unii au si facut la recenta decernare a oscarurilor din 2006) sa vizioneze filme in salile de cinema sau sa cumpere un joc de PC cu licenta. Tehnic retelele p2p (torrent) sunt imposibil de a fi blocate (in masa). Cei implicati in file-sharing sunt de ordinul a sute de mii (seeders) si milioane (leechers).
Solutia de bun simt era ca producatorii sa-si adapteze preturile functie de ţara. Nefacand acest lucru au dus la aparitia unui fenomen mondial (file-sharing) care s-ar putea sa îi aduca in pragul falimentului pe producatori iar pe zelosii aparatori ai drepturilor de autor in situatia de a spune "avem piraterie fara pirati". Nu vad cum o sa dea buzna in casele a 5,5 milioane de români pentru a îi intreba de unde au jocurile si filmele din calculatorul personal. Faptul ca FBI chiar a dat buzna in casele a sute de cetateni din diverse tari (in ultimii 3-4 ani) inca nu a speriat pe nimeni.
Cetatenii fara posibilitati materiale ai ţarilor sarace se asteptau ca cei care îi conduc sa rezolve problema pirateriei in mod onorabil, militand pentru reducerea preturilor si refuzand sa accepte orbeste legi imposibil de aplicat. Daca omu` nu are bani, nici o lege nu-l poate obliga sa cumpere, dar il poate arunca in mizerie si ignoranta informationala. Tot ce au facut acesti conducatori si legiuitori ai României in acesti ani a fost sa fure cu legea in mână in propriul beneficiu aruncandusi supusii mai intâi in mizerie materiala, iar acum cu buna stiinta i-ar arunca daca ar putea si in mizerie informationala. Din pacate sau din fericire, asa cum am aratat mai sus, acest lucru nu mai e posibil datorita internetului."
Dupa cum vedeti eu as zice ca cei de la ORDA sa isi dea demisia, sa nu se mai bata cu caramida in piept pe la toate televiziunile cu buldozerele peste cd-uri, intr-u-cat nu se mai cumpara nici cd nici dvd, ele sunt pe internet gratis, mii de filme, mii de jocuri, pe milioane de calculatoare, implicate intr-un schimb de intr-ajutorare frateasca Occident->Orient, care in curand le va da frisoane multora care sperau sa faca bani in progresie geometrica (cum se exprima cu emfaza patronu` de la Softwin) din productia de jocuri si software.
Astept cu interes ziua cand vom asista la blocajul celor care vand la preturi "nesimtite" jocuri, software si chiar filme. Vreau sa vad atunci ce va face ORDA, ROACT, RIAA, MPAA si FBI in sprijinul lor. O sa interzica internetul? Mai sti? Sau se vor trezi la realitate si isi vor adapta preturile?
Pagina 1 din 1
Prăpăd printre cd-uri si dvd-uri pirat in 2005-2006 Credeti ca au efect real actiunile antipiraterie sau nu?
Scris 16 March 2006 - 11:30 PM
Nu se iau masuri reale pentru ca pana la urma pirateria asta NU ii afecteaza cu adevarat pe producatori. Sau in nici un caz nu ii afecteaza drastic. Nici chiar in Romania, unde , credeti-ma, inca se vand si albume muzicale in sute de mii de exemplare. Bill Gates a ramas si anul acesta pe primul loc in topul celor mai bogati oameni din lume. Si lista de exemple ar putea continua. In momentul in care pierderile financiare vor aduce la faliment (sau aproape de el) marii colosi din aceasta industrie - ei bine, doar atunci se vor lua masuri REALE antipiraterie. Stati linistiti, se poate gasi si o metoda pentru stoparea torrenturilor, odc-urilor si alte asemenea. Pana atunci insa...
Scris 17 March 2006 - 12:28 AM
Ar fi bine sa faci publica metoda tehnica de blocare a torentilor (poate iti da FBI un premiu consistent).
Daca exista crede-ma pana la ora asta s-ar fi aplicat, nu apareau zeci de procese cu administratorii de site-uri torrent.
Si ce daca FBI castiga un proces si inchide un site? Apar 100 in loc.
Numai noi romanii avem o gramada de site-uri torrent de care numai unii stiu, fiindca adresa lor nu e postata pe un site mama, ca sa afle toata lumea.
E suficient sa fie 25 intr-un hub dc++ care sa le stie si sa umple acel hub cu vreo 5-10 TB de material piratat (adica vreo 10-20 mii cd-uri pline ochi). Restul de 2-3 sute de insi stau si sug la greu ce le doreste inima, si sug cu 1-10MB/s, adica un dvd in 15 min uneori.
In orase ISP-urile mici supravietuiesc tocmai fiindca ofera neoficial asemenea huburi (intraneturi). In Bucuresti sunt zeci de ISP-uri neoficiale, intre prieteni, iar in hub-ul lor exista TOT. Multi din Cavalerii antipiraterie-de-strada nici macar nu inteleg ce vorbesc eu aici. Dar o sa-i traga de maneca aia care si-au facut planuri de afaceri in Romania din vanzari legale de software. Poti sa fi sigur de asta. Fiindca in Romania nu exista si oameni cu bani ca in USA sau Europa Occidentala care sa mai arunce cu banu` din cand in cand pe un produs licentiat. NU, la noi pirateria e de 100% in cazul persoanelor fizice. Dar nu se poate recunoaste asa ceva, evident. Insa stai linistit, patronii care vor sa vanda legal simt din plin asta.
Daca exista crede-ma pana la ora asta s-ar fi aplicat, nu apareau zeci de procese cu administratorii de site-uri torrent.
Si ce daca FBI castiga un proces si inchide un site? Apar 100 in loc.
Numai noi romanii avem o gramada de site-uri torrent de care numai unii stiu, fiindca adresa lor nu e postata pe un site mama, ca sa afle toata lumea.
E suficient sa fie 25 intr-un hub dc++ care sa le stie si sa umple acel hub cu vreo 5-10 TB de material piratat (adica vreo 10-20 mii cd-uri pline ochi). Restul de 2-3 sute de insi stau si sug la greu ce le doreste inima, si sug cu 1-10MB/s, adica un dvd in 15 min uneori.
In orase ISP-urile mici supravietuiesc tocmai fiindca ofera neoficial asemenea huburi (intraneturi). In Bucuresti sunt zeci de ISP-uri neoficiale, intre prieteni, iar in hub-ul lor exista TOT. Multi din Cavalerii antipiraterie-de-strada nici macar nu inteleg ce vorbesc eu aici. Dar o sa-i traga de maneca aia care si-au facut planuri de afaceri in Romania din vanzari legale de software. Poti sa fi sigur de asta. Fiindca in Romania nu exista si oameni cu bani ca in USA sau Europa Occidentala care sa mai arunce cu banu` din cand in cand pe un produs licentiat. NU, la noi pirateria e de 100% in cazul persoanelor fizice. Dar nu se poate recunoaste asa ceva, evident. Insa stai linistit, patronii care vor sa vanda legal simt din plin asta.
Scris 17 March 2006 - 01:51 AM
Da, e o tema de discutie ce poate naste controverse la infinit si tot nu vom ajunge la o concluzie finala - dar iti spun eu cu mana pe inima . In momentul in care nenea Bill va ajunge la fundul buzunarului (?!?!?!) pot - si poti - sta 'linistit' : se va termina intr-un fel sau altul pirateria. Insa nu cred ca noi vom prinde zilele alea, probabil nici nepotii nostri nu or s-o faca ...
Scris 18 March 2006 - 07:08 PM
the_brigander, la Mar 16 2006, 07:08 PM, a spus:
Fie ca e vorba de găini suspecte de gripă aviară, fie ca e vorba de cd-uri pirat, autoritatile române isi fac cu frenezie datoria...
...FBI chiar a dat buzna in casele a sute de cetateni din diverse tari (in ultimii 3-4 ani) ...
...ce va face ORDA, ROACT, RIAA, MPAA si FBI in sprijinul lor. O sa interzica internetul?
...FBI chiar a dat buzna in casele a sute de cetateni din diverse tari (in ultimii 3-4 ani) ...
...ce va face ORDA, ROACT, RIAA, MPAA si FBI in sprijinul lor. O sa interzica internetul?
astia sunt rupti de realitate, tampiti, dar si fuduli pe deasupra ! trec cu tancul peste CD-uri pirat confiscate de la conationalii nostri bronzati natural...si? se falesc cu treburi serios duse la indeplinire.
eu nu mi-am mai cumparat nimic in materie de soft de cand am instalat internetul si am tot ce-mi trebuie de pe huburi. reactia tatalui meu (electronist si butonator infocat)? elocventa: eheee...cu netu' asta am scapat de-o cheltuiala !
am share pe vreo 35 de giga de filme, muzica si alte dude, intru aproape peste tot si iau ce caut. n-am mai vazut un film la cinema de nu stiu cand... in schimb eu si sotul ne delectam sufletul cu filme pe care jegurile de posturi TV uita sa le dea cu anii, preferand filme puerile de mana a tzashpea, bune pentru prunci de tzatza. oare s-o fi descarcat hangita?
la ce-mi trebuie dvd? sau vhs? hai ca cinematograful mai are cateodata farmec... dar crede cineva ca un utilizator cu huburi si torente in prostie la dispozitie o sa mai calce printr-un magazin de profil sa cumpere sau sa inchirieze vreun film? tre' sa fii lolo...
nu mai zic nimic de soft in general...ca cine stie cine citeste pe aici...
Scris 19 September 2006 - 12:49 AM
Dar din cate am vazut siteurile cu torrente sunt legale.asa scrie.bene ca nu crede nimeni e partea a doua.nu cred ca vor putea face nimik autoritatile din lumea intreaga.doar daca pun vreun joc care e asteptat de milioane de oameni si care e downloadat la greu de pe torrente,iar jocul asat sa aiba un super virus care prajeste procesorul deci milioane de oameni vor invata pe pielea lor ce inseamna sa furi ca pana la urma asta facem furam.dar cum ce am zis mai devreme e s.f. va doresc simi doresc si mie sa downloadam la greu de pe torrente si de pe odc,dc++ si strongdc++(numai pe astea le stiu) ca cine stie ce smecherii nor face astia
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Pro evolution soccer 6 fan's
fanii pes6 |
razvan-dida | 2 | 6.009 |
|
soccerproject
un joc de tip manager foarte interesant |