Roportalul meu
Servicii Eveniment Articole ProgramTv Magazin Jocuri Horoscop Download Stiri Director Poze Anunturi Forum

Bine ai venit vizitatorule ( Log-are | Inregistrare )

32 Pagini V  « < 30 31 32

Reply to this topicStart new topic
Exista Diavol ?, cine-l influenteza pe om sa faca rau ?
ousor
mesaj Feb 16 2010, 09:03 PM
Mesaj #311

Lalea

Grup: Full Members
Conectat: 9-August 06
Membrul Nr.: 48,466

"Dintre aceste puteri îngeresti, înainte stătătorul cetei terestre, căruia Dumnezeu i-a incredintat păzirea pământului, nu a fost rău prin natură, ci a fost bun, a fost făcut pentru bine si nu avea în el de la Creator nici cea mai mică urmă de răutate; cu toate acestea n-a suferit luminarea si cinstea, pe care Creatorul i-a dăruit-o, ci, prin vointa lui liberă, s-a îndreptat de la starea sa naturală la o stare contra naturii sale si s-a ridicat împotriva lui Dumnezeu Care l-a făcut, voind să se împotrivească Lui. El este cel dintâi care s-a depărtat de bine si a căzut în rău. Rău nu este nimic altceva decât lipsa binelui, după cum si intunericul este lipsa luminii."
http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/cap13y.htm

Diavolul nu este in noi, ci este peste tot imprejurul nostru cautand sa ne indeparteze de la Dumnezeu!
Go to the top of the page

+Quote Post
nightwish
mesaj Feb 16 2010, 09:24 PM
Mesaj #312

Orhidee

Grup: Administrator
Conectat: 22-January 06
Membrul Nr.: 19,341

Depinde cum privesti lucrurile. Unele scoli sustin ca noi suntem fiinte de lumina si atunci cand facem "prostii" este pentru ca exista o influenta externa.
Ca sa spun sincer, cred si nu cred asta.. pentru ca in anumite momente mi se pare o scuza ieftina. E ca si cum arunci pisica in curtea vecinului si refuzi sa-ti asumi alegerile.

Pe de alta parte, alte scoli sustin faptul ca noi suntem si buni si rai, in acelasi timp. De altfel, exista si eternul echilibru dintre bine si rau, ying si yang.. Doar nu degeaba avem liber arbitru, sa alegem cum ne comportam/reactionam.

+Quote Post
ousor
mesaj Feb 16 2010, 09:34 PM
Mesaj #313

Lalea

Grup: Full Members
Conectat: 9-August 06
Membrul Nr.: 48,466

Diavolul are uneltirile sale,noi suntem raspunzatori de faptele noastre, cum zici tu,deasta avem liberul arbitru... diavolul nu ne obliga sa ne indepartam de Dumnezeu,ci ne influenteaza,acum intervine si credinta noastra in Dumnezeu si puterea noastra spirituala (nuj sigur daca am gasit bine cuvantul).

+Quote Post
hans
mesaj Feb 16 2010, 09:42 PM
Mesaj #314

monitorizat

Grup: Silver Member
Conectat: 21-January 06
Membrul Nr.: 19,196

QUOTE (Zen`sei @ Dec 14 2009, 03:55 AM) *
Nu poti intelege nimic daca te bazezi doar pe biblie , si sa transpui totul in Diavol si Dumnezeu .

Treaba e ca asa cum nu poti explica tabla inmultirii cu ajutorul filozofiei, in acelasi mod personajele biblice nu le poti comenta decat cu Biblia. Asta, daca vrei sa faci otreaba buna. Ca doar Biblia a "inventat" Diavolul, nu?

+Quote Post
VictorN
mesaj Mar 7 2010, 12:48 AM
Mesaj #315

Boboc
*

Grup: Members
Conectat: 26-January 08
Membrul Nr.: 133,673

1. Dumnezeu are cel putin un punct slab (nu e perfect).
Diavolul despre care cineva spunea mai devreme ca era cel mai inteligent dintre ingeri, daca ii vroia postul lui Dumnezeu cu siguranta gasise si un mod prin care sa il obtina, doar ca Dumnezeu a aflat de gandurile acestuia (dupa ce lea avut nu inainte).
2. Dumnezeu nu stie viitorul 100% sigur.
Daca l-ar fi stiut atunci nu ar fi lasat pe heruvim (viitorul Satan) sub forma de sarpe sa convinga pe Adam si Eva sa muste din fructul oprit.
Daca Dumnezeu ar fi fost atotstiutor atunci ar fi stiut de la crearea heruvimului care a devenit mai tarziu Satan, ca acesta ii va dori locul.

Acest mesaj a fost editat de catre VictorN: Mar 7 2010, 12:54 AM

+Quote Post
Sebi-Rock
mesaj Mar 7 2010, 08:43 PM
Mesaj #316

Boboc
*

Grup: Members
Conectat: 7-March 10
Membrul Nr.: 276,353

Diavolul exista numai daca vrem noi sa existe! Raul e ceva ereditar, de exemplu: Un copil care a fost maltratat sau a fost martor la unele batai in familie bineinteles ca vor fi consecinte cand va fi adult.

+Quote Post
Reclama

-

Quote Post

32 Pagini V  « < 30 31 32
Reply to this topicStart new topic

RSS Versiune Lo-Fi Astazi: 19th March 2010 - 05:45 PM