Bine ai venit vizitatorule ( Log-are | Inregistrare )
![]() ![]() |
Exista Diavol ?, cine-l influenteza pe om sa faca rau ? |
Feb 16 2010, 09:03 PM
|
|
|
Lalea ![]() ![]() ![]() Grup: Full Members Mesaje: 202 Conectat: 9-August 06 Locatie: Constanta Membrul Nr.: 48,466 |
http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/cap13y.htm Diavolul nu este in noi, ci este peste tot imprejurul nostru cautand sa ne indeparteze de la Dumnezeu! |
|
|
|
Feb 16 2010, 09:24 PM
|
|
|
Orhidee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Administrator Mesaje: 7,616 Conectat: 22-January 06 Membrul Nr.: 19,341 |
Depinde cum privesti lucrurile. Unele scoli sustin ca noi suntem fiinte de lumina si atunci cand facem "prostii" este pentru ca exista o influenta externa.
Ca sa spun sincer, cred si nu cred asta.. pentru ca in anumite momente mi se pare o scuza ieftina. E ca si cum arunci pisica in curtea vecinului si refuzi sa-ti asumi alegerile. Pe de alta parte, alte scoli sustin faptul ca noi suntem si buni si rai, in acelasi timp. De altfel, exista si eternul echilibru dintre bine si rau, ying si yang.. Doar nu degeaba avem liber arbitru, sa alegem cum ne comportam/reactionam. |
|
|
|
Feb 16 2010, 09:34 PM
|
|
|
Lalea ![]() ![]() ![]() Grup: Full Members Mesaje: 202 Conectat: 9-August 06 Locatie: Constanta Membrul Nr.: 48,466 |
Diavolul are uneltirile sale,noi suntem raspunzatori de faptele noastre, cum zici tu,deasta avem liberul arbitru... diavolul nu ne obliga sa ne indepartam de Dumnezeu,ci ne influenteaza,acum intervine si credinta noastra in Dumnezeu si puterea noastra spirituala (nuj sigur daca am gasit bine cuvantul).
|
|
|
|
Feb 16 2010, 09:42 PM
|
|
|
monitorizat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Silver Member Mesaje: 3,536 Conectat: 21-January 06 Locatie: Cluj-Napoca Membrul Nr.: 19,196 |
Nu poti intelege nimic daca te bazezi doar pe biblie , si sa transpui totul in Diavol si Dumnezeu . Treaba e ca asa cum nu poti explica tabla inmultirii cu ajutorul filozofiei, in acelasi mod personajele biblice nu le poti comenta decat cu Biblia. Asta, daca vrei sa faci otreaba buna. Ca doar Biblia a "inventat" Diavolul, nu? |
|
|
|
Mar 7 2010, 12:48 AM
|
|
|
Boboc ![]() Grup: Members Mesaje: 26 Conectat: 26-January 08 Membrul Nr.: 133,673 |
Diavolul despre care cineva spunea mai devreme ca era cel mai inteligent dintre ingeri, daca ii vroia postul lui Dumnezeu cu siguranta gasise si un mod prin care sa il obtina, doar ca Dumnezeu a aflat de gandurile acestuia (dupa ce lea avut nu inainte). 2. Dumnezeu nu stie viitorul 100% sigur. Daca l-ar fi stiut atunci nu ar fi lasat pe heruvim (viitorul Satan) sub forma de sarpe sa convinga pe Adam si Eva sa muste din fructul oprit. Daca Dumnezeu ar fi fost atotstiutor atunci ar fi stiut de la crearea heruvimului care a devenit mai tarziu Satan, ca acesta ii va dori locul. Acest mesaj a fost editat de catre VictorN: Mar 7 2010, 12:54 AM |
|
|
|
Mar 7 2010, 08:43 PM
|
|
|
Boboc ![]() Grup: Members Mesaje: 16 Conectat: 7-March 10 Locatie: Suceava Membrul Nr.: 276,353 |
Diavolul exista numai daca vrem noi sa existe! Raul e ceva ereditar, de exemplu: Un copil care a fost maltratat sau a fost martor la unele batai in familie bineinteles ca vor fi consecinte cand va fi adult.
|
|
|
|
| Reclama |
|
||
![]() - |
|
||
|
|