Bine ai venit vizitatorule ( Log-are | Inregistrare )
![]() ![]() |
Noua Geneza, "de ce maimutele nu se mai transforma in oameni?" |
Dec 2 2008, 10:57 AM
|
|
|
Crin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 806 Conectat: 24-October 08 Locatie: bucuresti Membrul Nr.: 183,336 |
Ofera o explicatie. Expune-ti punctul de vedere. Astept. Ofera-mi orice fel de explicatie legata de cauzele somnului. Bun, ellen, sa incep atunci. Ce se intampla in timpul somnului. Raspunsul trebuie sa respecte niste conditii: - faptul ca au aceeasi nevoie de somn atat sportivul care a alergat o zi intreaga, cat si antrenorul lui, care l-a urmarit, sa spunem, din masina, ori de pe o banca a stadionului. - faptul ca amandoi adorm seara cam pe la aceeasi ora si se trezesc dimineata, de asemenea cam pe la aceeasi ora. - faptul ca majoritatea oamenilor au nevoie cam de acelasi numar de somn, desi sunt diferiti atat ca si constructie, firi cat si ocupatie - faptul ca, daca dorm azi cu 2 ore mai putin, si maine la fel, si sa spunem si poimaine la fel, ceva se acumuleaza, pentru ca, atunci cand dorm pe saturate, a patra zi, recuperez si orele pierdute. Iar asta ar putea sa insemne faptul ca in timpul somnului se petrece un 'proces' ce are de lucru un timp proportional cu timpul petrecut nedormind. - faptul ca nevoia de somn se instaleaza parca mai rapid atunci cand citesti, ori vezi un film, ori ti se vorbeste, respectiv cand informatia noua iti intra in minte. Ai vazut ca daca vrei sa adormi mai rapid, citesti dintr-o carte plictisitoare... - faptul ca nevoia de somn apare si daca stai in pat, in intuneric, si daca stai si te uiti la filme, dupa (mai mult sau mai putin) 16 ore. - si faptul mentionat de tine, anume ca privarea de somn ucide. Ucide mintea. - si inca multe alte fapte si observatii, pe care nu le mai mentionez in acest moment, dar pe care le vom analiza mai tarziu. Si acum, ptr. ca nu vrei un dialog, ci vrei direct teorii, am sa mai incerc ceva. Am sa te rog sa iti imaginezi ce se va intampla la sfarsitul zilei in situatia de mai jos: In jungla amazona, un cameraman, se trezeste dis de dimineata, isi pregateste camera de filmat punand in ea o caseta pe care scrie "durata de imprimare de 16 ore", dupa care, sa spunem ca o fixeaza asupra unui musuroi de furnici - comportamentul lor fiind subiectul documentarului in cauza - iar mai apoi isi apropie un ochi de vizorul camerei, si apasa butonul recording, ramanand nemiscat si asistand filmarea tot restul zilei. Ce crezi tu ca se va intampla dupa 16 ore? in marea schema a lucrurilor, chiar daca mie mi se pare absurda parerea unuia sau a altuia, eu iau in calcul si posibilitatea ca ala sa fi avut in final dreptate. sper ca intr-o zi, sa poti spune si despre mine ca sunt un ala... ce piesa vrei sa ti se descrie? evolutia celulei fotosenzitive in ochiul uman? cam mare piesa, nu crezi? am intrebat doar, ce s-a intamplat cu restul indivizilor unei specii, care nu au suferit mutatia ce a dus la aparitia ochiului, gandindu-ma ca inainte de a avea ochi, mogaldeata paroasa trebuie sa nu fi avut ochi, si inca, daca nu exista o rationalitate (nu personalitate) care sa fi facut intr-un fel sau altul sa avem ochi, inseamna ca simpla intamplare a facut ca ochiul sa apara la un singur individ, printr-o mutatie genetica, provocata, sa spunem, de simpla intamplare a ciocnirii segmantului respectiv, cu un radical liber... atat. |
|
|
|
Dec 2 2008, 11:01 AM
|
|
|
Familia Viperidae ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Gold Member Mesaje: 5,617 Conectat: 18-November 05 Locatie: exact acolo unde te astepti mai putin... Membrul Nr.: 12,546 |
Adica, de ce, dintre toate privatiunile care ne pot ucide, privarea de somn ocupa locul doi, dupa lipsa de oxigen si inainte de lipsa apei! cum poate sa te ucida lipsa de somn mai repede decat lipsa de apa? - faptul ca, daca dorm azi cu 2 ore mai putin, si maine la fel, si sa spunem si poimaine la fel, ceva se acumuleaza, pentru ca, atunci cand dorm pe saturate, a patra zi, recuperez si orele pierdute. Iar asta ar putea sa insemne faptul ca in timpul somnului se petrece un 'proces' ce are de lucru un timp proportional cu timpul petrecut nedormind. nope. oboseala e cumulativa, somnul nu. - faptul ca nevoia de somn se instaleaza parca mai rapid atunci cand citesti, ori vezi un film, ori ti se vorbeste, respectiv cand informatia noua iti intra in minte. Ai vazut ca daca vrei sa adormi mai rapid, citesti dintr-o carte plictisitoare... "parca" nu e un argument, e o presupunere personala. Am sa te rog sa iti imaginezi ce se va intampla la sfarsitul zilei in situatia de mai jos: In jungla amazona, un cameraman, se trezeste dis de dimineata, isi pregateste camera de filmat punand in ea o caseta pe care scrie "durata de imprimare de 16 ore", dupa care, sa spunem ca o fixeaza asupra unui musuroi de furnici - comportamentul lor fiind subiectul documentarului in cauza - iar mai apoi isi apropie un ochi de vizorul camerei, si apasa butonul recording, ramanand nemiscat si asistand filmarea tot restul zilei. Ce crezi tu ca se va intampla dupa 16 ore? o sa amorteasca teribil? sper ca intr-o zi, sa poti spune si despre mine ca sunt un ala... mai corect spus, speri sa ai dreptate. te-ai gandit vreo secunda, vreodata, ca poate n-ai? |
|
|
|
Dec 2 2008, 10:59 AM
|
|
|
Crin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Advanced Member Mesaje: 806 Conectat: 24-October 08 Locatie: bucuresti Membrul Nr.: 183,336 |
pana una-alta, desi am "asimilat", cum spui cu malitiozitate, un sistem pe care nu pot sa-l explic pentru ca n-am toate cuvintele la mine, eu consider ca e cel mai plauzibil la ora actuala. si-mi voi mentine parerea pana la proba contrarie. crede-ma ca impartasesc acelasi principiu ca si tine, si asta pentru ca-l consider corect si rational. sa nu uitam insa ca mai sunt lucruri neclare si care asteapta sa devina cunoscute. |
|
|
|
Dec 2 2008, 11:05 AM
|
|
|
Familia Viperidae ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Gold Member Mesaje: 5,617 Conectat: 18-November 05 Locatie: exact acolo unde te astepti mai putin... Membrul Nr.: 12,546 |
gandindu-ma ca inainte de a avea ochi, mogaldeata paroasa trebuie sa nu fi avut ochi, prietene, nu intelegi ca ochiul, in forma lui cea mai primitiva, aparuse deja cu mult inainte de "mogaldeata paroasa" la care tot faci referire? sau crezi ca au evoluat organismele pana la omul in forma actuala, dupa care au inceput sa le creasca urechi, ochi, nasuri, par pe cap si tot asa? crede-ma ca impartasesc acelasi principiu ca si tine, si asta pentru ca-l consider corect si rational. sa nu uitam insa ca mai sunt lucruri neclare si care asteapta sa devina cunoscute. si tu de ce nu urmezi sfatul asta? |
|
|
|
Dec 2 2008, 11:11 AM
|
|
|
cum poate sa te ucida lipsa de somn mai repede decat lipsa de apa? ai doua variante: ori sa incerci pe propria piele - ceea ce nu-ti recomand - fie sa accepti informatiile altora, pe care le gasesti -unde altundeva decat - pe internet. iar atunci cand vei accepta, nu uita sa accepti si faptul ca lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum ne par la prima vedere, si ca trebuie astfel sa fim mai toleranti cu ceea ce la inceput ni se poate parea absurd. eu am informatia respectiva dintr-un documentar marca Discovery, si daca as fi retinut numele, l-as fi pomenit acum, fara probleme... nope. oboseala e cumulativa, somnul nu. si totusi, dormi mai mult dupa ce ai cumulat oboseala. cum nu? "parca" nu e un argument, e o presupunere personala. vrei sa stii de ce am spus 'parca', dark? pentru ca exista o regula, ca atunci cand incerci sa expui o parere diferita de a altuia, este mai bine sa nu i-o enunti, ci sa dai posibilitatati, gen 'parca, se pare, este posibil', etc. regula o stiu de la editorul cartilor. o sa amorteasca teribil? sa sti ca imi era teama ca nu va scapa neobservata aceasta posibilitate... |
|
|
|
Dec 2 2008, 11:15 AM
|
|
|
ai doua variante: ori sa incerci pe propria piele - ceea ce nu-ti recomand - fie sa accepti informatiile altora, pe care le gasesti -unde altundeva decat - pe internet. iar atunci cand vei accepta, nu uita sa accepti si faptul ca lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum ne par la prima vedere, si ca trebuie astfel sa fim mai toleranti cu ceea ce la inceput ni se poate parea absurd. eu am informatia respectiva dintr-un documentar marca Discovery, si daca as fi retinut numele, l-as fi pomenit acum, fara probleme... pai problema e ca te contrazici cu datele studiilor. fara apa, dupa 3-4 zile nu te mai poti hidrata decat asistat, iar daca ai trecut de 7 zile, cel mai probabil esti deja mort. fara somn poti rezista mult mai mult. si totusi, dormi mai mult dupa ce ai cumulat oboseala. cum nu? dormi, dar recuperarea se face in timp. stai tu 3 zile treaz, dupa care incearca sa vezi daca poti dormi in continuu 3 zile, daca tot crezi ca-s direct proportionale. Acest mesaj a fost editat de catre dark_light: Dec 2 2008, 11:18 AM |
|
|
|
Dec 2 2008, 11:13 AM
|
|
|
mai corect spus, speri sa ai dreptate. te-ai gandit vreo secunda, vreodata, ca poate n-ai? da, insa pot afla acest lucru de la voi. dar asta numai discutand ideile enuntate, si nu rontaind margile lor, asa cum tocmai am facut, amandoi, pana acum... asa ca te rog, hai sa revenim la subiect. deci... |
|
|
|
Dec 2 2008, 11:19 AM
|
|
|
|
|
|
|
Dec 2 2008, 11:30 AM
|
|
|
dormi, dar recuperarea se face in timp. stai tu 3 zile treaz, dupa care incearca sa vezi daca poti dormi in continuu 3 zile, daca tot crezi ca-s direct proportionale. 24 = (3 x opt ore), ca sa fie proportional. 3 zile inseamna egal. pai problema e ca te contrazici cu datele studiilor. fara apa, dupa 3-4 zile nu te mai poti hidrata decat asistat, iar daca ai trecut de 7 zile, cel mai probabil esti deja mort. fara somn poti rezista mult mai mult. nu stiu exact cat este recordul de supravietuire fara apa al naufragiatilor pe mare. stiu insa despre un realizator de emisiuni radio (Capitanul Vijelie, parca) care acum cativa ani a stat parca 7 zile fara somn. poate ai dreptate, poate nu. Eu asa am vazut spus pe Discovery, mai mult nu am cum sa argumentez. insa, dark, amandoi putem sa ne dam seama fara dubiu ca are mai putina importanta acest loc, de 2 sau 3 ocupat in ierarhia privatiunilor letale, nu? ca este letal, cred ca are singura importanta. altceva decat amorteala, ce crezi ca se va intampla cu cameramanul nostru? (si cu camera lui). prietene, nu intelegi ca ochiul, in forma lui cea mai primitiva, aparuse deja cu mult inainte de "mogaldeata paroasa" la care tot faci referire? sau crezi ca au evoluat organismele pana la omul in forma actuala, dupa care au inceput sa le creasca urechi, ochi, nasuri, par pe cap si tot asa? dark, o sa revenim pe tema asta, dar hai acum sa o epuizam pe cea cu somnul. Acest mesaj a fost editat de catre Cita T: Dec 2 2008, 11:28 AM |
|
|
|
Dec 2 2008, 11:36 AM
|
|
|
24 = (3 x opt ore), ca sa fie proportional. 3 zile inseamna egal. n-am inteles ce-ai vrut sa zici cu calculul. nu stiu exact cat este recordul de supravietuire fara apa al naufragiatilor pe mare. stiu insa despre un realizator de emisiuni radio (Capitanul Vijelie, parca) care acum cativa ani a stat parca 7 zile fara somn. poate ai dreptate, poate nu. Eu asa am vazut spus pe Discovery, mai mult nu am cum sa argumentez. pai, daca faci o afirmatie...nu-i normal s-o verifici inainte? zic si eu... altfel, as putea trage concluzia ca vorbesti ca sa te afli in treaba, sau ca nu-ti verifici informatiile. insa, dark, amandoi putem sa ne dam seama fara dubiu ca are mai putina importanta acest loc, de 2 sau 3 ocupat in ierarhia privatiunilor letale, nu? ca este letal, cred ca are singura importanta. e letal dupa ceva timp, dar nu ocupa nici locul 3. o luam pe ghicite sau discutam serios??? altceva decat amorteala, ce crezi ca se va intampla cu cameramanul nostru? (si cu camera lui). cameramanul o sa se plictiseasca teribil iar camera, dupa 16 ore, o sa zica "memory full". ca doar ai zis ca atata poate caseta. dark, o sa revenim pe tema asta, dar hai acum sa o epuizam pe cea cu somnul. ma scuzi... |
|
|
|
| Reclama |
|
||
![]() - |
|
||
|
|
|||